iPon Hírek

Sniper Elite 3 PC - Pórul jártak az online vásárlók

Dátum | 2014. 06. 30.
Szerző | Mastigias
Csoport | JÁTÉK

A Sniper Elite 3 Windows PC platformon való megjelenéséért felelős Rebellion Developments alaposan leszerepelt a játék indulásakor, ugyanis az alább olvasható okokra hivatkozva visszavontak egy adag - már megvásárolt és aktivált - Steam kulcsot. Magyarán néhány játékosnak egyik napról a másikra nem indult el a program. Akik közvetlenül Steamen, vagy dobozos verzióban vették meg a játékot, nincs ilyen gondjuk, azok jártak pórul, akik egy harmadik féltől szerezték be a Sniper Elite 3-at. És hogy mi áll a történtek mögött? A Rebellion közleményében ez áll:
"Elszomorodva vettük tudomásul, hogy néhány rajongónknak nem licencelt, vagy lopott Sniper Elite 3 Steam kulcsokat adtak el. Ha veled is ilyesmi történt, arra bátorítunk, hogy vedd fel a kapcsolatot az eladóval a témában, és kérj azonnali visszatérítést (...) Az egyik PC-s kiskereskedőnk arról informált minket, hogy elloptak tőlük bizonyos Steam kulcsokat. Valószínű, hogy ezeket a kulcsokat értékesítették más cégeknél, így sem a Valve, sem a kiskereskedő nem kapott érte pénzt."
A Rebellion a kellemetlenségekért cserébe ingyenesen elérhetővé teszi a károsultaknak a Target Hitler című előrendelői extrát. Ez a dolog hivatalos oldala, mi viszont gondolkodjunk el egy pár percre: a Rebellion rengeteg kulcsot értékesített, aztán önkényesen visszavonta egy részüket (7050 db), miután azokat már aktiválták. De csak olyanokat, melyeket nem a Steamen, vagy boltban vettek meg. Az "átvert" felhasználóknak járó új szériált pedig annak az online shopnak kell biztosítania, ahol a vásárlás történt, tehát az online shopok rengeteget vesztettek az üzleten. A Rebellion pedig nyert rajta, mert így új kulcsokat is vásárolnak tőlük. Csak nekünk gyanús ez az egész, vagy Ti is érzitek a zavart az Erőben? (Nem mellesleg mindenkinek azt javasolták, hogy csak Steamen vásároljanak, mert az a biztos.)
forrás: Kotaku
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

22. Shinjiii
2014.06.30. 17:15
Így lehet egy ócska játékból profitot termelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Kerty
2014.06.30. 17:33
na de akkor miért nem azon a bizonyos "PC-s kiskereskedőn" vasalják be a manit?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Bzsolt
2014.06.30. 18:03
Pont ez a lényeg, hogy a kulcsokat aktiválták, a vásárlók fizettek érte, csak nem a rebellionnak, így ők pont nem kaptak pénzt. Ezért vonták vissza őket.
Így iagazából azok jártak pórul, akik olcsón vettek 3. féltől kulcsot, és beetették őket, hogy eredetiek.
Igazából nem sajnálom őket, piacon is lehet venni abibas ruhákat, és mégsem nyavalyog az ember, ha nem bírja addig, mint egy eredeti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Konigstige... Shinj...
2014.06.30. 18:30
Csak hogy a félkészen kiadott, majd 20 DLC-vel "kiegészített" bugosabbnál bugosabb, teljes áron kiadott AAA kategóriás okádékot ne is említsük ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. coolpet
2014.06.30. 18:56
Warten!

Ha en megveszek valamit, aktivalom, es azt mondja elfogadva oke, akkor az az enyem, es jogosult vagyok a hasznalatara. Milyen alapon vonjak vissza a mar aktivalt kulcsokat? Miert lehet aktivalni olyan kulcsokat, amik 'nem legalisak?' Hogy tudtak ellopni a kiskereskedotol x db kulcsot amiket online arusitottak? Felbontottak a dobozokat, kiirtak a kulcsokat, majd ujra visszazartak? WTF?

Csak kulcsokat ugy tudnak arulni az online webshopok, ha csak kulcsot vesznek a kiadotol/steamen, es azt aruljak tovabb de abbol megvan a hasznuk...

Itt most mi is tortent?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Avisto
2014.06.30. 19:00
Azt nem értem hogy kerültek ezek a kulcsok a kiskerhez (akitől állítólag ellopták)? Ő nem megveszi őket mielőtt "viszonteladná"? Vagy nála csak bizományiban vannak a kulcsok? Ez az egész leginkább annak a sara szerintem akitől ellopták (most nem számítva nyilván azt aki lopta) az elégtelen biztonság miatt. Nem neki kéne meginnia a levét?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Szefmester
2014.06.30. 19:47
Szóval adott egy orgazda aki lopott serialokat árult miközben hivatalosnak mondta. majd a Megkárosított cég nem az orgazdát, hanem a jóhiszemű váráslót szivatja meg, mondván "szarakodjatok ti a pénz visszaszerzéssel!"?

Azt hittem abszurdisztán ötlete még nem hagyta el az országot...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. qwertzzui
2014.06.30. 20:06
Na az fincsi Aki lopott jól járt...a többi meg le van sz@rva Jó kis üzlet mit ne mondjak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. predike07
2014.06.30. 21:36
Na most aki ezt az egészet lewarezolta biztos nevetett egy jót.
Akik így pórul jártak biztos meggondolják a vásárlást.Bár ahol van pénz ott mindeggy.
De amugy sajnálatos dolog,mert végül is ők fizettek egy termékért amiről azt hitték,hogy eredeti.Erre járhatnak a pénzük után ami szerintem alapból halott ügy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Zotya84
2014.06.30. 22:35
Akinek meg volt annyi esze, hogy PayPallal fizessen, az viszonylag hamar visszakaphatja a pénzét különösebb probléma nélkül... Hisz csalás áldozata lett.

Egyébként meg nem tudom miért a fejlesztőt szidjátok. Hisz ő tehet róla a legkevésbé. Mert itt max a Steam, meg annak partnerei a hunyók, mert nem volt elég biztonságos a védelme a kulcsoknak. Neki semmi dolga nincs a sokadik viszonteladóval, és az általa okozott problémákkal. Ő a Steamnek adta a kulcsokat, amik végül kitiltásra kerültek. Kellemetlen, de ez van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Kajafun
2014.07.01. 08:37
Már csak ezért se veszek eredeti játékot... Még a steam accomba is belogoltak csínából...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. gab78
2014.07.01. 11:42
Kajafun: Nekem az e-mailemet nyomták fel, úgy, hogy olyan jelszó volt, hogy csak na, kis és nagy betű, szám és egyéb karakter, de nem Kínából hanem Németországból (persze lehet hogy Kínaiak!), majd mindenféle üzeneteket kezdtek küldeni róla, úgy, hogy a világ különböző pontjairól jelentkeztek be, nagyjából fél órás időközönként. Ami a vicces, hogy a M$-nek (hotmailes) fel sem tűnt az, hogy a világ különféle pontjairól kezd el valaki bejelentkezni, nagyjából szabályos időközönként.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. predike07
2014.07.01. 11:59
Fura is,mert egy sima ATM-es kézpénzfelvételnél is ha nem a megszokott helyről veszel fel pénzt,mondjuk több száz kilüméterrel odébb ahonnan álltlaában szoktál,akkor a felhasználót értesitik,hogy valóban ő kezdeményezett e felvételt.
Ilyen esetben meg főleg elvárná az ember,hogy na valamiféle tájékoztatást kapjon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. epyn
2014.07.01. 13:09
Sajnálatos hir ez.De aki okosan csinálja hát az meg is érdemli hogy pénzt keressen a zsiványsággal.Mert tisztességesen ma már nem lehet olyat.

Kiváncsi lennék,majd az online bolt/ok,aki a 'hamis' játékot avagy kulcsot árulta/ák hajlandó-e lesz önként és dalolva a beigért ingyen Target H!tl3r játékot odaadni a megkárositottaknak.Vagy mehet a pereskedés?

Amúgy nem játszotam se a v2-vel se a 3. résszel.
Nálam a favorit a legelső és valódi Sniper Elite.Micsoda csaták folytak ,amig voltak szerverek...
Yay.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Avisto epyn
2014.07.01. 21:24
Jobb helyeken a lopást legalábbis becstelen dolognak tartják, nem okosnak.
Szerintem senki nem érdemli meg hogy mások megkárosításán gazdagodjon, elég szomorú hogy erre tart a világ mégis. Tapsikolni azért én nem fogok hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. predike07
2014.07.01. 21:55
Tapsikolni én se tapsikolok meg nem is örülök neki,de egy pillára elmosolyodtam mikor arra gondoltam,hogy vajon milyen fejet vághattak azok akik inditanák a játékot és az nem indul.
Nem vicces tudom,csak na azért megnéztem volna a reakciókat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.07.01. 22:30
Félreértesz.Tapsikolni én sem fogok,de nem is irigylem tőle.
Ha van esze az embernek hozzá,megteszi amit kell és mások kárára.Ő az okosabb.
A hülye meg nem képes profitot termelni,még becsületesen sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Avisto epyn
2014.07.01. 22:55
A "hülye" lehet hogy nem is akar profitot termelni, csak normálisan éldegélni. Ettől még senki nem lesz hülye szerintem.
Az okos meg nem csak mások kárára tud előrébb jutni, sokaknak sikerült már, pl egy cég elindításával, felfuttatásával. Vagy egy ötlet, találmány eladásával.
Aki csak mások kárán képes egyről a kettőre jutni az nem okos hanem élősködő. Ilyen mentalitás szerint az is tök rendben van hogy gyerek rabszolgákkal bányásztatnak drágaköveket Afrikában pl. Ők is biztos megérdemlik mert biztos hülyék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. SonicTheHU... epyn
2014.07.02. 08:25
A hozzáállásodat mifelénk úgy hívják hogy bólogató gyökérpálca... Ha tudnál se akarnál tenni az ilyesmi ellen. Aki nincs helyzetben az az ő sara mi? "Ha van esze az embernek hozzá,megteszi amit kell és mások kárára.Ő az okosabb." Ez nem ész kérdése te vadbarom, erkölcsi dolog, de az olvasottak alapján neked gőzöd nincs róla mi az. Ennyivel zárom soraimat és elnézést a többi fórumozótól a kirohanásomért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. madcaptain
2014.07.03. 03:15
Gondolom a lopott kulcsok a steamtrades-en illetve a jatek trade foruman keresztul elkeltek mar
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.07.03. 19:14
Kedves elit fórumhuszár!
Nem tudtam hogy tegeződünk...
Ha vadbarmozol akkor javaslom fogalmazd át a magaddal szembeni értékelésed.
Nem én anyáztam,Te agyaska.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog Avist...
2014.07.03. 20:13
A vilag sosem volt mas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!