iPon Hírek

SOE elbocsátások, kukázva a The Agency

Dátum | 2011. 04. 02.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A The Agency című MMO játék fejlesztőjét, a Sony Online Entertainment Seattle-t a jelek szerint bezárták. Ez sajnos azt jelenti, hogy kukázták az évek óta futó projektet is, de tény, hogy láthattunk már az iparban ilyesmire példát korábban is.

R.I.P. The Agency - Covert Ops


A hírek elsőként a Duke Nukem alkotójának és a 3D Realms alapítójának, George Boussardnak a Twitter oldalán bukkantak fel, aki pár nappal az események bekövetkezése előtt hívta fel a figyelmünket a közelgő viharfelhőkre. "Az a hír járja, hogy a SOE Seattlenél leépítsek vannak, lehetséges, hogy bezárják."

Ez nem minden, több stúdiót érintenek az elbocsátások: "Hogy pontosak legyünk, a leépítések a SOE egészére vonatkoznak, így érinthetik Austint, San Diegot, stb." Broussard utoljára Denvert hozta hírbe és már előre szerencsét kívánt az ottani dolgozóknak.

Az Agency-re visszatérve, a játék már elméletileg közel kellett legyen a megjelenéshez, igaz számos csúszást megélt. Utoljára 2011 végére ígérték. Összesen 115 ember dolgozott a kémes témájú MMO-n, amiből 50 ember felelt volna a játék állandó üzemeltetéséért a későbbiekben. Az MMO projektek mindig hatalmas költséggel járnak, a SOE szárnyai alatt pedig jó néhány meghúzódott: fejlesztés alatt állt a következő PlanetSide, Everquest és a The Agency.

Ezen felül üzemeltetik a Free Realms-t és a meglehetős sikerrel indult DC Universe Online-t. Utóbbi a cég leggyorsabban fogyó játéka lett, míg a Free Realms elérte a 17 millió regisztrált felhasználót és nem olyan rég elindult a PS3-as változata is Észak-Amerikában. Hamarosan indul az európai szerver is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. noPublicFG
2011.04.02. 21:46
Ez az Agency csak ennyi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. exec79
2011.04.02. 21:52
a SOE már megszerezte a hírnevet az Star wars galaxies-al negatív értelemben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. XtreemX
2011.04.02. 22:48
Kár érte,jó játéknak tűnik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. KBB
2011.04.02. 23:50
Hát ezért igazán nem kár. Ennél már a half life első része is jobban nézett ki még mai szemmel is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. maross
2011.04.03. 15:55
pedig jo lett volna valami counter strike szeru mmo
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Sturmtiger
2011.04.03. 23:55
Igazából a Counter Strike is MMO, csak leginkább nem online vicces hanem LAN ban. mondjuk MMLAN
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!