iPon Hírek

Sok a panasz a Windows 7-re

Dátum | 2009. 12. 10.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Viszonylag sok felhasználó panaszkodik a Microsoft októberben piacra dobott új operációs rendszere, a Windows 7 telepítése körüli nehézségekre, de a kifogások össze sem hasonlíthatók a 2007-ben bemutatott és katasztrofálisan rossznak bizonyult Vistát ért bírálatözönnel. Az amerikai iYogi fogyasztótámogató cég több mint százezer ügyfél tapasztalatai alapján azt találta, hogy a felhasználók 31 százalékának akadt valamilyen gondja a Windows 7-tel. Kilenc százalékuknak a telepítés 62 százalékánál lefagyott a gépe, és csak újraindítás után tudták befejezni a folyamatot. Sokan nem vették figyelembe, hogy az alapprogram letöröl bizonyos alkalmazásokat, amelyeket a Windows Live Essential weboldalról kell újra letölteni, néhányan arra panaszkodtak, hogy az új operációs rendszer nem látja a dvd-meghajtójukat vagy nem tudják szinkronizálni gépüket és iPhone-jukat. A Microsoft nem kommentálta a CNN Money online gazdasági portálon ismertetett információt. Szakértők szerint sokan figyelmen kívül hagyják a Microsoft használati utasítását, amely például rögzíti az új program hardverigényét, illetve azt is, hogy Windows XP-ről nem lehet Windows 7-re frissíteni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

24. polarx
2009.12.11. 07:27
hát pedig ennél egyszerübb telepítőt nehéz készíteni.. ennyire nyomorék felhasználók nem létezhetnek hogy ne tudjanak még olvasni se..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. polarx
2009.12.11. 07:31
tovább olvasva a hírt, nem minden a ms hibája.. haver 2 éve vett amcsiba átszámítva 600e körül egy toshiba laptopot.. a toshiba meg szeret különdrivereket kiadni minden kis hülyeséghez és persze a win7-hez elmondása szerint kínkeservesen dobott már ki driver-t de az se működik.. nagy részt a gyártó hibája ez hogy nem megy ez se meg az se. mert driverekkel nem támogatják, részben az ms hibája is de sokkal kisebb százalékban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. mihaly.her...
2009.12.11. 07:39
Azért van ez a nagy egyszerűsítsünk prodzsekt, hogy a felhasználók, akik még a kattintást sem igazán értik, azok is tudják használni a gépet... Amúgy a telepítést nem ilyen embereknek kéne végezni, hanem olyanoknak, akik valamelyest értenek hozzá, vagy pedig szagembereknek....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. polarx
2009.12.11. 08:05
már mint szakembereknek, am meg nem tudom ki hogy van ezzel, mint már írtam le van írva minden. telepítés közbe mi az amit megkell csinálnod? a c particiót megformázod majd nyomsz egy telepítés gombot. aztán kb ennyi a végén kérdez még esetleg nettel kapcsolatba, esetleg hogy mi hogy van gépen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. prohlep
2009.12.11. 11:11
,,.. felhasználók 31 százalékának akadt valamilyen gondja a Windows 7-tel. Kilenc százalékuknak a telepítés 62 százalékánál lefagyott a gépe ...''

Nincs ebben semmi különös. Ez egy szokványos MicroSoft felhasználói élmény.

Ki volt az a naív, aki elhitte, hogy két évtized folyamatos bénázás után megtanultak a pici puhák programozni, programot fejleszteni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. prohlep
2009.12.11. 11:24
Pénzért árusított programnál nincs mentség arra, hogy nincs nagybetűkkel ráírva, nincs széles körben reklámozva, hogy nem megy fel a gépek elsöprő többségére gond nélkül, és hogy a ti véleményetek szerint is jobb, ha szakértő telepíti.

Ehelyett ugye azt nyomatják ezerrel, hogy felhasználóbarát háztartási rendszer, háztartási szintű ismeretekkel rendelkezőknek, vegyed vigyed telepítsed és már használhatod is tudás nélkül.

Én jól emlékszem amikor a MicroSoft háborút indított a Linux ellen azzal, hogy a Linux telepítéséhez érteni kell, a Linux nem megy fel mindenre sitty-sutty, a Linux használatához érteni kell.

Ehhez képest most 31 százaléknak gondja volt a telepítéssel, azaz nem ment fel sitty-sutty.

Ehhez képest számtech órákon a felsőtagozatosok és gimnazisták éveken keresztül azt tanulják, hogy miképp is kell használni ezeket a MicroSoft szerint triviálisan használható szoftvereket.

Na ennyit arról, hogy a MicroSoft a 90-es évek derekán reggel délben este milyen öszödi kaliberű akcióval erőszakolta rá a világra a windows+office licenszfizetési kényszert.

Arra is emlékszem, hogy a windows+office rendszerhez képest nem volt nehezebb a 80-as évek végén betanítani a titkárnőket parancs-soros géphasználatra természetesen egér nélkül, és olyan szövegszerkesztésre, amely programozható ASCII szerkesztővel történt, és csak a tördelőprogram lefutása után tudta megnézni a nyomtatási kinézetet, azaz a szövegszerkesztés és táblázatkezelés nem volt WYSIWYG.

Arról meg végképp nem beszél a MicroSoft, hogy a szabad unix + X + OpenOffice simát tudja azt, amire a windows+office kombinációból tényleges szükség van és ténylegesen használnak bárhol az irodai/közigazgatási életben.

A szoftverbeszerzések körüli politikusok és szakértők meg már eléggé korrumpálva vannak ahhoz, szakmailag, lelkileg és esetleg akár még anyagilag is, hogy az adott áldatlan helyzetet a továbbiakban is rákényszerítsék a világra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. ZioN
2009.12.11. 12:32
Ugye ez egy vicc,hogy a "Kilenc százalékuknak a telepítés 62 százalékánál lefagyott a gépe "
Aki meg isteníti a Linuxot,mert milyen jó meg izé,az ugyan használja már 6 hónapig aztán ugyanazt használja már Windows alatt.Kíváncsi vagyok melyik lesz neki a kényelmesebb,melyikkel fog többször sípolós szavakat kiejteni a száján.
A Linux szép meg jó.Annak aki nagyon ért hozzá,és annak aki böngésző-email kombóra használja a számítógépét.Ez azért valljuk be igen kis szelet a felhasználók körében.
Az agyonhypolt ubuntu egy rakás hulladék,6.10 óta mindegyiket kipróbáltam és egyre silányabb lesz,és mit ad isten rendszeresek a lefagyások,miközben XP óta én még nem láttam Windowson fagyást.De semmi gond,kell szidni a pici puhát,mert az divatos,meg különben is túl gazdagok már meg jó magyar szokás fúrni azt ami jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. zsono
2009.12.11. 13:38
AKI olyanbéna ,hogy egy win7 telepítés gondot okoz neki, az meg is érdemli,hogy szétfagy a gépe, megjegyzem ilyen nincs ,ha minden oké a hardvereivel .. én kb 15 gépen csináltam mostanában win telepítést .Vistát ,7, xp-t egyaránt, egy fagyásom se volt. Prohelp te meg egy bAROM VAGY AKI HARAGSZIK A VILÁGRA-? :-)
Nem értem mi a szart kell isteníteni azt a rakás ... Linuxot,meg Ubuntut, sokkal több baj van velük ,ha az ember olyanokat csinál,mint a felhasználó többsége (LCD-re köti, komoly vga-val játszik, nagyon sok féle programmal dolgozik,stb) na itt vannak tényleg lefagyások,de nem a win-nél... Aki meg csak szörfől az tényleg maradhat akármelyik ingyenes sitt-nél is, arra bármi jó...még a sz@r is még a telefonom is elviszi a netezést :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. nedcoleman
2009.12.11. 14:50
Kétség sem fér hozzá, egy windows 7 normál telepítése nem tartozik a bonyolult mûveletek közé.
Egy !jól összerakott konfig esetén a fagyás esélye, elenyészô. Még baráti körökben sem érheti el a pár százalékot.

Sok önjelölt pc guru van aki nyilván minden problémamegoldást ismer és már majdnem félistenként tiszteli magát - vele biztosan nem lesz gond egy win installnál...

Nem lesz gond gyerekek senkivel sem.
A windows az! Azzal van a gond. Tudjuk hiszen még mennyi embernek van vele gondja. Nyilván "mi" jók vagyunk. Az, az a másik nna az nem mûködik jól mer' az egy program
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. paga
2009.12.11. 15:59
Nem értem mért sok a panasz rá.Nekem és az ismeretségi körömnek hibátlanul fut!
Szerintem jó op rendszer
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Mag
2009.12.11. 17:04
Nagyrészt én is elégedett voltam vele, de az utóbbi két hétben elkezdett úgy recsegni, "akadni" a hangkártya (akár zenét, akár filmet játszom le, vagy játék), hogy élvezhetetlen minden hangkártyához köthető dolog... tettem újra a drivert, a programokat, néztem a futó processzeket, semmi sem terhel... nem tettem fel semmi programot... a másik rendszerem alatt (XP X64) minden tökéletes... szóval nálam valami elcsesződött, csak még nem volt kedvem újratenni a win7-et...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. dyra
2009.12.11. 17:06
én is felraktam de a GUI -t leszámítva ez egy VISTA. Szóval letettek egy semmit az asztalra. Special az én gépemen még csak nem is gyorsabb mint a VISTA. Szóval megint lehúzták a világot, adtak volna ki egy új GUI -t a VIstához egy javító csomagban oszt csükolom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Mag
2009.12.11. 17:10
nálam mindenben jobb lett azért, mint a vista, sőt sok dologban az xp-re is ráver...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. sonkolysom...
2009.12.11. 17:10
Nem kell szétkáromkodni a topicot!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. dyra
2009.12.11. 17:15
én is felraktam de a GUI -t leszámítva ez egy VISTA. Szóval letettek egy semmit az asztalra. Special az én gépemen még csak nem is gyorsabb mint a VISTA. Szóval megint lehúzták a világot, adtak volna ki egy új GUI -t a VIstához egy javító csomagban oszt csükolom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. dyra
2009.12.11. 17:17
na bocs nem akartam 2x írni hiba volt frissíteni hát mérjétek le teszt progival látni fogjátok, hogy nem gyorsult semmit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Mag
2009.12.11. 17:40
én nem tesztprogival mértem, hanem a programjaimmal... A legtöbb játékban magasabb felbontásban tudtam 30 fps fölött maradni, mint xp alatt... Pl Team Fortress 2, Dragon Age Origins... mindkettőből Win7 alatt ki tudtam maxolni, míg xp alatt azokkal a beállításokkal játszhatatlan volt, és jócskán vissza kellett venni pár dolgot... Egyedül a munkaprogramjaim azok, amik nálam nem gyorsultak hanem kicsit lassultak, így azokra továbbra is fennmaradt az xp x64...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. rabib
2009.12.11. 18:45
Sziasztok! Nálam van egy játék, ami "megmakacsolta" magát, és a világért nem akar futni rendesen Win7 64 bites Ultimate változatán: a Crysis Warhead. Miután feltettem a játékot, az elindul ugyan, de kép semmi sincs, csak hang, de az is csak addig, míg a reklámok hangjai hallatszanak. Mikor a menünek kellene bejönnie, se kép nincs se hang, csak fekete háttér. Viszont a feladatkezelő szerint ilyenkor sincs lefagyva a játék. A sima Crysis az megy gond nélkül.
VGA driver: 195.62 64 bites Win7-re való.
Akinek van ötlete legyen szíves írjon!
Előre is köszönöm a segítsége(ke)t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. rabib
2009.12.13. 18:47
Van ötlete valakinek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. arkman rabib
2009.12.13. 19:07
Kompatibilitási móddal hogy megy?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. rabib
2009.12.14. 18:27
Próbáltam Windows XP sp3 módban és WIndows Vista módban. Egyik sem jó. Próbáltam a játék könyvtárából a bin 64 mappából indítani a játékot, de akkor is ugyanaz a hiba. Csak hang van, kép semmi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim
2009.12.14. 18:56
Azért ezzel vitatkoznék, hogy csak akkor észrevehetően gyorsabb, ha erősebb a vas alatta.

http://ipon.hu/webshop/product/asus_eeepc_1005ha_blk075x_fekete/117049 van nekem, és felraktam rá egy win7 RTM-et. Beleraktam egy 4 gigás class 4 SDHC kártyát az olvasóba, és kiosztottam readyboostnak. Aztán átmásoltam a World of Warcraftot rá, és elindítottam. Readyboost nélkül 20-21 sec alatt indult 10/10 alkalommal. Readyboosttal pontosan 11 MP alatt indult 10/10 alkalommal. Windows XP Home SP3 alatt ha 27 sec alatt futott, az már jónak számított.

~50% gyorsulást azért _én_ erőforrásigényes alkalmazások futtatásakor eléggé extrémnek neveznék! Persze aki azt várja, hogy az offisz ami eddig 2 mp alatt indult, az már szinte a kattintásnál pöccre induljon, az megint az a kategória, akinek gondja van a telepítésével - ami USB meghajtóról maximum 14 perc a kész asztalig -. Mégpedig az a kategória aki nem ért hozzá!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. rabib
2009.12.14. 19:39
Telepítés előtt hol tudom a kompatibilitást kérni?
Megpróbáltam úgy, hogy kikapcsoltam a Windows7-en az Aero-t, a diavetéssel megjelenő háttereket. Akkor se jó a játék.
Viszont ami érdekes. A másik partíciómról, a Win XP-re telepített Warhead meg elindul Win7-en úgy, hogy kép is van. Viszont annál ha a felbontást vagy valamit állítok...szétmegy a kép.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Squito
2009.12.15. 20:28
rabib: rakj fel egy XP-t és egy 7-et is. Az egyikkel játszol, a másikat meg használod minden másra. Az eddigi évek során az XP-mmel csak a NFS: Shift nem indult (az is valszeg mert nem szerette a videókártyámat), pedig elég sok játékra rátettem már a kezem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!