iPon Hírek

Sok cég nem vált Windows 7-re

Dátum | 2009. 07. 13.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZOFTVER

A Windows Vista megjelenését követően számos üzleti vállalat nem frissített az új operációs rendszerre, egy napokban készített közvéleménykutatás alapján ugyanez fog most is megismétlődni: a tanulmány szerint jelentős számú cég egyelőre most sem tervezi Windows 7-re fejleszteni az IT-infrastruktúráját.

A kérdőívet 1000 IT-rendszergazdával töltették ki, akik 60 százaléka azt nyilatkozta, nincs tervük a Windows 7 alkalmazására számítógépes rendszereikben. Egyharmaduk 2010 végéig szeretné bevezetni az új rendszert és csupán 5,4 százalékuk mondta, hogy még idén váltanak a Windows 7-re.


"A közvéleménykutatás egyértelműen mutatja a gazdaság hatását az IT-szektorra, ugyanis a válaszolók 35 százaléka szerint pénzt spóroltak a frissítések és beruházások elhalasztásával, átütemezésével." - közölte Nick Cavalancia, a ScriptLogic alelnöke, mely vállalat volt felelős a kutatás levezetéséért. "Valószínűleg ez a legfőbb ok, amiért a rendszergazdák lemondtak a Windows 7-re való átállásról." A kérdőív alapján a másik két legnagyobb akadály az átváltásra az idő- és erőforráshiány, valamint az alkalmazás-kompatibilitás hiánya volt (bár túl sok gond ezzel nem lehet).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. hungarypet...
2009.07.13. 13:30
Hát nem is meglepő
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. polarx
2009.07.13. 13:35
Winyettyu: idén már az SP2 jött ki de nem számít.. mellesleg próbáltad már hogy azt mondod nem stabil? van egy olyan érzésem nem.. január óta használom eddig csak a 64 bitessel voltak számomra nem megfelelő tulajdonságok a 32 bites akár melyik buildet amit próbáltam jó volt. Ma már lesz RTM is ha minden igaz aztán meg pár évig nem kell win-en gondolkozni.. xp-t szinte havonta kellett újra rakni oly annyira nem volt stabil.. 1 hónap után elkezdett belassulni 3 nap újra indítás nélkül szinte kész halál.. most megy 6-ik napja a gépem restart nélkül és egy deka lassulás nincs.. igéretes lesz ez az OS elmondom néked
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. gargantu
2009.07.13. 14:16
Egy vállalati rendszergazda nem akkor cserél rendszert, amikor mások azt mondják rá, hogy már stabil, hanem ha a cégénél működtetett programokkal alaposan letesztelve használhatónak, biztonságosnak, az addiginál előnyösebbnek bizonyul.

polarx: az, hogy egy oprendszer mennyi ideig tud működni újraindítás nélkül, erősen függ a használattól is. Nálam több mint 2 hónapja fut az XP leállítás nélkül, a frissítés nincs engedélyezve.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Terror
2009.07.13. 15:28
"Ez így van, mert én azt mondtam"

"Ha nálam jól megy, azt azt jelenti, hogy mindenkinél jól megy"Az ilyen kommentekről le lehetne már szokni, csak az elkövető nem látja azonnal, hogy baromság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. prohlep
2009.07.13. 16:13
"XP-t szinte havonta kellett újra rakni oly annyira nem volt stabil."

Noha lelkes linux-hívő vagyok, de a fenti mondattal kapcsolatban annyit mégis mondanék, hogy feleségem sulijában lassan 2 1/2 éve futnak XP-k (koradélután kikapcs, másnap reggel bekapcs), persze egy rendes linuxos tűzfal mögött, de a majdnem 30 gépből csak egyet installáltam újra, azt is csak a wincsi kidöglése miatt.


"most megy 6-ik napja a gépem restart nélkül és egy deka lassulás nincs"

Na ez mutatja, hogy miben gyenge a Microsoft világ.

A mércében.

Hogy 6 nap számít. Nem! A linux világ mértékegysége akár évek is lehetnének, ha az ember nem csábulna el verzió frissítésre. Komoly szerverterhelések esetén. Agyonnyúzott linuxos szervernél természetes, hogy mivel még nem hotswap a cpu és memória, ezért bővítésnél leállítjuk, de máskor minek? Ugyanakkor az intézetünk Windows igényeit kielégítő szervert szépen újra kell indítani, ha olyan frissítést kap a rendszer.

Mellesleg linuxnál ismert egy olyan módszer, amivel egy XP/Vista vagy Vista/Win7 kaliberű frissítés elvégezhető FUTÁS KÖZBEN úgy, hogy a korábban már elindított és még futó alkalmazásokat a régi rendszer szolgálja ki, és a frissítés után idított alkalmazásokat pedig az előbbivel párhuzamosan már a frissített rendszer szolgálja ki.

Microsoft világ nagyonis megfelel az azzal elégedett emberek számára.

Otthoni kiváncsiskodásra igenis normálisnak tartom, ha valaki viszonylag hamar megvásárolja a Win7-et. Valószínűtlennek érzem, hogy családi fényképek tűnjenek el Win7 hiba miatt. Azon azért már túl van a mai technika, hogy egy új oprendszerverzió a fájlrendszereket is totál szétverje.

Nem látom értelmét a Win7-nek örülni tudó emberek örömét elvenni.

Kell tudni ünnepelni, közösen örülni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. YuGabe
2009.07.13. 16:34
Hát én Win7et használok 3 gépen, mindegyiken tökéletesen fut, mégsem tenném fel a cég gépeire. Azért hülye nem vagyok.
Ráadásul a cégek minek fektetnének bele plusz pénzt, amíg még csak 2%-ban is, de rizikós. Ezen felül meg sem éri nekik, mert amit a Win7 új funkciókat ad, nagyrészt csak az átlagfelhasználókat érintik. Az XP meg úgy konfigurálható, ahogy akarod - nem kell ozni a tulajdonjogokkal fájloknál meg stb. Szerintem amíg nem fogja mértékegységekkel jobban megérni nekik Win7et tenni fel, addig ne is tegyék (csak pl. ha észrevehető sebességjavulás, vagy stabilitással kapcsolatos pozitívumok vannak).
Kisebb vállalkozások talán majd bepróbálkoznak vele, de nagyobb cégeknél ez még nonszensz lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. twollah
2009.07.13. 17:30
Sokan sokaig meg el lesznek az XP-vel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Vardar
2009.07.13. 19:47
Hát nekem 2,5 éves XPm is volt ami megélt 3 egymás mellett futtatott vírusirtót, nem egy áramszünetet és nem hiba miatt raktam újra. És rendesen használtam, játék, letöltés, lejátszás, minden volt. Szóval a stabilitás relatív,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. danee91
2009.07.13. 23:20
3 egymás futtatott vírusirtó...Remélem tudod, ennek se volt sok értelme, talán még rosszabb hatást érsz el, mint 1-el
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. zuzo
2009.07.14. 09:32
Szaisztok. Tudja valaki hogy a win 7 hány GB ram-ot tud kezelni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pluto
2009.07.14. 10:43
A 32 bites kb 3,2 - 3,8-t, a 64 bites úgy 190 GB-ot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Khan
2009.07.20. 19:27
Legalább ne vezessük félre a kérdezőt kérem : ) A 32bites valóbvan kb annyit fog tudni kezelni a videokártya és egyéb memóriák miatt, de a 64bitesnél az Ultimate gyakorlatilag korlátlan RAM-ot kezel (több tera), a kisebb verzióknál MS megszabott határokat (talán Ultimatenél is valami 200GB körül, de mikor használod azt ki otthon, Win Server meg más tészta).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2009.07.20. 23:30
"talán Ultimatenél is valami 200GB körül, de mikor használod azt ki otthon"
Ne kapkodjuk el a dolgokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!