iPon Hírek

Sok hibajavítással érkezik az új Intel HD Graphics driver

Dátum | 2014. 06. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Elkészült a legfrissebb Intel HD Graphics driver, ami a harmadik és negyedik generációs Core i sorozatú, valamint a Pentium és Celeron processzorokhoz használható. A 32- és 64-bites változatban egyaránt letölthető eszközillesztő szoftver a 15.33.22.3621-es verziószámot viseli és Windows 7, Windows 8, illetve Windows 8.1-es operációs rendszerekhez passzol.
A támogatott processzorok listája
Az új Intel HD Graphics driver számos hibajavítással érkezik, plusz néhány hasznos újítást is felvonultat – először utóbbiakat vesszük sorra. Az Intel Graphics Control Panel ennél a kiadásnál frissült, így gyorsabban indul el, és sokkal rugalmasabban üzemel, mint a korábbi kiadás. Újításként egy friss menü is bekerült a repertoárba, ami a "Profiles/Profilok" nevet kapta. Itt a felhasználóknak lehetőségük van beállításaik lementésére, megosztására, illetve a korábban elmentett beállítások visszatöltésére. Fontos változás, hogy mostantól le lehet tiltani az MSAA képességek közlését a különböző alkalmazásokkal. Egyes alkalmazások az MSAA támogatás jelenlétének érzékelésekor automatikusan engedélyezik az MSAA-t, ami nagy terhelést ró a rendszer vállára, így ezen alkalmazások futása kevésbé lesz zökkenőmentes – akadozás és/vagy csökkenő FPS érték –, ami negatívan hathat a felhasználói élményre. A szóban forgó opció a Control Panel 3D részlegében, az Anti-aliasing (Élsimítás) almenün belül található meg. A fejlesztők ezzel együtt némi optimalizácóval csökkentették az egyes, a DirectX támogatáshoz tartozó DLL fájlok méretét, így a driver összességében kevesebb helyet foglal. További jó hír, hogy a friss driver továbbfejlesztett UHD támogatással érkezik, sőt, a HEVC dekódolás támogatásával is felvértezték, így a különböző lejátszók akár hardveres gyorsítás mellett is prezentálhatják a különböző HEVC videókat. A friss driver emellett számos hibajavítást is felvonultat, amelyek egy része – szám szerint 31 darab – a Windows 8.1-hez kapcsolódik. Néhány játékhoz is érkezett hibajavítás, így akik a Watch Dogs, a Call of Duty: Ghosts, a DOTA 2 vagy a Thief alatt hibákat tapasztaltak játék közben, feltétlenül töltsék le az új drivert. A 32-bites változat innen, 64-bites társa pedig innen tölthető le. Az egyes kiadásokhoz tartozó dokumentáció itt (32-bit), illetve itt (64-bit) található.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. I.Jozsef83
2014.06.05. 18:45
Most akkor mondjuk azt , hogy ahogy távozott Richard Huddy , máris javulni fog Intel HD graikus gpu-k teljesítménye - erre itt a példa , eddig tele volt csomó hibával a driver, de a szoftvermérnökök megnyugodva nekiestek a hibák halmainak kijavítására és ennek gyümölcse itt van ! Sőt , plusz néhány hasznos újítást is felvonultatnak ezen alkalommal ...
Megmutatták , hogy ki a mester
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gabesz7630 I.Joz...
2014.06.06. 06:57
Remenykedhetsz. A csoka visszavasarlasaval (bar hogy a oylan banki hitelt vettek fel ra hogy attol mennek tacsra ), ti amd fanok (ugy a vilagon kb 6-an) meg vehettek ujonnan kovetkezo amd procit. Lehet nem mennek meg a heten tonkre.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!