iPon Hírek

Sok információ látott napvilágot a soron következő Nexusról

Dátum | 2016. 06. 27.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A különböző okostelefonokkal kapcsolatos pletykákkal ritkán foglalkozunk, hiszen kevés az az eset, mikor valóban hitelesnek tűnő dologról van szó. Most, a HTC új Nexus modelljénél azonban éppen egy ilyen esetről beszélhetünk, és ezt már érdemes is komolyabban górcső alá venni. Egyre több jel mutat arra, hogy a HTC készítheti az egyik soron következő referencia mobilt, amelyről most egy igazán nagy csokornyi információval lettünk gazdagabbak. A készülék neve egyelőre nem ismert, viszont a fejlesztők Sailfish-ként (Istiophorus) hivatkoznak rá. Eddig szinte minden Nexus valamilyen halakkal kapcsolatos néven futott, a Nexus 5X volt a Bullhead (harcsaféle) a Nexus 5 pedig a Hammerhead (pörölycápa). No, de ez a kevésbé érdekes része a kiszivárgott adatoknak, lássuk a specifikációt.
A képen a Nexus 5X látható.
Ez a referencia modell egy 5 hüvelykes, Full HD megjelenítővel érkezhet, amiről egyelőre többet nem tudunk elmondani, szóval az még nem tisztázott, hogy milyen technológiával, IPS-sel vagy AMOLED-del dolgozik. Az eszköz előlapján egy 8 megapixeles kamera képviseltetheti magát, szóval remek szelfik készítésére lehet képes, és persze a videócsevegések során is jó minőséget biztosíthat. A főkamera természetesen már egy fokkal komolyabbnak ígérkezik: akárcsak a mostani Nexusok, ez is egy 12 megapixeles szenzorra épülhet, és állítólag lehetőséget biztosít 4K (Ultra HD) felvételek vagy lassított videók megörökítésére – ez utóbbit persze már alacsonyabb felbontás mellett. A motortérben a szivárogtatás szerint egy 2 GHz-es, négymagos, 64 bites központi chip dolgozik, amihez csak egy hasonló van a piacon, szóval ebben az esetben valószínűleg egy Snapdragon 820 szériás MSM8996-ról lehet szó – de persze azt sem lehet kizárni, hogy egy még be sem jelentett lapka kerülhet terítékre. A rendszermemória 4 GB-nyi lehet, a háttértárnál pedig 32 GB-os kapacitásról beszélhetünk. A kapcsolati lehetőségekről nem esett szó különösebben egyelőre, de a Bluetooth 4.2 modul meg lett említve. A HTC érkező Nexusa már C-típusú USB csatlakozóval a keretén kerülhet bevetésre. Lesz a masina fedélzetén ujjlenyomat-olvasó is, ami egészen pontosan a hátlapon tűnhet fel. Sőt mi több, még az is kiderülni látszik, hogy a hangszóró és a 3,5 mm-es jack csatlakozó hol helyezkedik el, az előbbi a mobil alján pihenhet, az utóbbi pedig felülre kerülhet. Az akkumulátor 2770 mAh-s méretet ölthet, ami a fentiek alapján átlagos üzemidőt produkálhatna az érkező újdonsággal. Az Android N operációs rendszert hozó HTC Nexus Sailfish minden bizonnyal ősszel fog reflektorfénybe kerülni, mikor maga a friss Android is bemutatkozik. Egyébként most is két Nexus érkezésére lehet számítani, de a nagyobbik gépről (ami állítólag Marlin névre hallgathat) most nem esett szó.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. LGx
2016.06.27. 11:31
gondolom most sem lesz SD bővíthetőség... így meg édeskevés lesz a 32 GB tárhely.
ár/érték arányban Nexus 4 óta nem volt semmi bestbuy Googlenél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DemonDani LGx
2016.06.27. 13:58
A Nexus 4 pedig elég pocsék volt, szóval az meg azért nem volt igazán jó választás.

Nekem egyébként volt egy Nexus S, arra semmi panaszom nem lehetett, most is használatban van, és nem csak telefonként, hanem rendesen netezéssel mindennel. Gyári akkumulátorral! Nem mondom, hogy napokat bír, de egy napot el lehet vele lenni visszafogott nyomkodás mellett. Örök darab.


De egyébként én boldogulok 32 GB-tal is, de nem én vagyok az átlaguser azt aláírom, mert nem szoktam mobillal videózni semmilyen formán, és az rendesen égeti a tárhelyet, továbbá nem is játszok, ami szintén sok helyet zabálna fel, mással pedig nem egyszerű megtölteni 32 GB-ot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. j.panzer
2016.06.27. 16:27
SD támogatás pedig kell egy mobilba, vagy adják ki 128 gigás verzióban is, és akkor nincs para (leszámítva, hogy a gyártók átlag 3-5-ször drágábban adják a tárhelyet, mintha vesz az ember egy jó minőségű SD kártyát).
A hardver egész jó, de a méret nem jön be. Jó lenne valami erős teló 4-4,5 col környékén.
Remélem a virtuális gombok kötelezően jönnek, meg a kijelző káva arány lehetne jó(bb mint amiket a HTC általában összegányol).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. thestock
2016.06.27. 19:28
A nexusokat preferálom, mivel lassan 4 éve nyüstölök egy samu nexus-t,és azt leszámítva hogy már nem egy erőgép semmi baja nincs. Ez is egy tetszetős darabnak tűnik, kíváncsi vagyok hogy mit alkotnak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!