iPon Hírek

Sok újdonsággal készül az ASUS az idei CeBIT-re

Dátum | 2011. 02. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A CeBIT majd csak holnap kezdődik, de az ASUS már ma lerántotta a leplet mindarról, amivel holnaptól kezdve találkozhatnak a show látogatói a vállalat standján. Az újdonságok között számos friss termék található, de olyanok is jelen lesznek a bemutatón, amelyekről már szinte minden szükséges információt tudhatunk a korábbi híradásokból.

Számos noteszgép és tábla PC mutatkozik majd be

Az idei CeBIT alkalmával a vállalat szlogenje az, hogy „Élj és dolgozz a felhőben!”. A szlogenhez, pontosabban inkább a filozófiához hűen a gyártó magával hozza a kiállításra négy tábla PC konfigurációját, amelyekről – egyik hírünk segítségével – korábban már szinte minden fontosabb információt megosztottunk a nagyérdeművel. A tábla PC-k mellett új, K sorozatú noteszgépek is jelen lesznek az ASUS standján, amelyek modelltől függően 14 hüvelykes, 15,6 hüvelykes, 17,3 hüvelykes, illetve 18,4 colos képátlójú kijelzővel rendelkeznek. A termékek Nvidia GeForce videó vezérlővel és második generációs Intel Core sorozatú processzorokkal érkeznek. A K sorozatú noteszgépek között olyan megoldások is helyet kapnak, amelyek az AMD Brazos platformja köré épülnek.

Egy igazi érdekességet is bemutatnak: jön a WAVI Xtion

A tábla PC-k és a noteszgépek mellett egy ígéretes különlegességről is lehull a lepel a CeBIT alkalmával. Az ASUS kifejlesztette a világ első olyan mozgásérzékelő rendszerét, ami kifejezetten PC-hez készült. A rendszer a WAVI Xtion nevet viseli és két fontos komponensből áll: az egyik a WAVI névre keresztelt vezeték nélküli multimédia lejátszó, amely 5 GHz-es WHDI kapcsolat segítségével köti össze a PC-t a HD vagy Full HD televízióval; míg a másik komponens, ami tulajdonképpen a mozgásérzékelő rendszer lelkét képezi, az Xtion nevet viseli. A PC és a TV közötti WHDI, azaz a vezeték nélküli HDMI kapcsolat 25 méteres hatótávolságot kínál és lehetővé teszi akár a Full HD-s tartalmak PC-ről TV-re történő továbbítását is. Maga a WAVI Xtion platform a Prime Sense mozgásérzékelő technológiáját alkalmazza (akárcsak a Microsoft Kinectje) és egyesíti azt az ASUS Xtion Portal felhasználói kezelőfelületével.

Az Xtion segítségével lehetőségünk van a gesztus alapú multimédia lejátszás-vezérlésre, de emellett játékokhoz és alkalmazásvezérléshez is használható az újítás. A mozgásérzékelő rendszert többféle játék segítségével is kipróbálhatjuk majd: a rendszer egy fitneszedző játékkal, a MayFit Cardio Lite-tal, valamint egy akció-kalandjátékkal, a BeatBooster-rel érkezik, amelyben egy sugárhajtású repülőgépet kell irányítaniuk a játékosoknak, természetesen az Xtion vezérlő segítségével. Az Xtion technológia és a Xtion szoftver segítségével a különböző billentyűkombinációkhoz könnyedén rendelhetünk különböző mozdulatsorokat, így a rendszert rengeteg játékkal használhatjuk majd, némi konfigurálgatás után.


A WAVI Xtion rendszer együttműködik majd az ASUS @vibe online boltjával is, így könnyedén beszerezhetünk majd új, szórakoztató alkalmazásokat, valamint különböző multimédiás tartalmakat is.

Az ASUS természetesen azokra a fejlesztőkre is gondolt, akik szeretnének a WAVI Xtion rendszerre különböző hasznos, szórakoztató alkalmazásokat írni, ugyanis számukra elérhetővé teszi az ASUS Xtion PRO fejlesztői csomagot, amely egy professzionális PC-s mozgásérzékelős eszköztár. Ide kapcsolódik, hogy a gyártó március közepén egy különleges rendezvény, az Xtion Pro Developer Challange keretén belül versenyt hirdet a fejlesztők között. Az esemény alkalmával a résztvevő fejlesztők értékes tárgyakat nyerhetnek, sőt, a legjobbakra kiadási szerződések is várnak majd.

A technológia hivatalos bemutatója után további részletekkel is jelentkezünk majd, addig is akit érdekel, tekintse meg a CES alkalmával készült WAVI Xtion videót. Íme:

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. ity83
2011.03.01. 08:21
nem megy a videó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. von_schwar...
2011.03.01. 15:23
ity83:
Mert ezt már gesztusokkal kell vezérelni.

Csinálj egy szaltót, azzal újratöltődik a video
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Sturmtiger
2011.03.02. 11:08
Hát nem is tudom, kicsit erőltetett nekem ez a gesztus vezérlés, sokkal egyszerűbb az egér még mindig. Túl nagy mozdulatokat kell tenni, és azokat sem követi le pontosan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm Sturm...
2011.03.02. 11:19
Látványos ,föleg ha valaki nem látja a kijelzőt csak a "karmestert", az jót derül rajta!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!