iPon Hírek

Sokakat érdekel a Nintendo Creators Program

Dátum | 2015. 02. 10.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Bár a Nintendo Creators Programot számos kritika érte annak sokak szerint irreális feltételei, és cenzúrával felérő szigora miatt, úgy néz ki, hogy ennek ellenére mégis nagy iránta az érdeklődés. Már ha hihetünk a Nintendo sajtóosztályának, amely diadalittas győzelmi jelentésben tudatta a nagyvilággal, hogy annyian jelentkeznek a programba, hogy munkatársaik nem győznek lépést tartani a regisztrációra beküldött videók áradatával. Így azok sorsáról az ígért három munkanap helyett jóval később döntenek. Első pillantásra tehát szkeptikus hangok ide, tiltakozó online showmanek oda, a Nintendo totális győzelmet könyvelhet el. Kicsit közelebbről megvizsgálva a tényeket, azonban már messze nem ilyen rózsás a helyzet. A készítők nem elhanyagolható része ugyanis egyszerűen nem olvassa el a bemutatásra engedélyezett címek listáját, és olyan játékokról készült videókat akar feltölteni, amik nincsenek a kiválasztottak között. Azaz, hiába sok a jóváhagyásra váró tartalom, azok tekintélyes hányadának elvi esélye sincs a megjelenésre. Hogy az összkép még sötétebb legyen, az is kiderült, hogy a szabályoknak megfelelő alkotások sorsa is kétséges. A vállalat ugyanis elvárja, hogy a partnerprogramjában részt vevő videókészítők levegyék a korábban készült, „nem támogatott” tartalmaikat. Kérdéses azonban, hogy hányan lesznek erre hajlandóak, hiszen ez sokak számára ez nem csak a pénzről szól, és könnyedén megeshet, hogy az önérzetesebb játékosok, akik amúgy sem ebből élnek, inkább hagyják veszni a nekik járó reklámbevételt. De még ha minden meg is felel a szabályozásnak, akkor is előfordulhat, hogy a nagyon negatív hangvételű művek megjelenését egyszerűen megtiltják az ellenőrök. Ehhez ugyanis minden joguk megvan a jelenleg életben lévő törvények értelmében. Persze, ha a japán vállalat enyhít egy kicsit a kritériumokon, akkor nem kizárt, hogy az NCP valódi sikertörténet lesz. Hogy ez megtörténik-e, az már a jövő zenéje. Egy dolog azonban biztos, a prominens véleményformálók haragja továbbra sem csökken. Legutóbb Jim Sterling kelt ki a Nintendo üzletpolitikája ellen.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. m76
2015.02.10. 11:23
Szerintem megérdemelné Nintendo ha az összes videós arc úgy tekintene rá mostantól mintha nem is léteznének. Van éppen elég nem nintendo-s játék amiről videózhatnak.

Elég nagy érvágás lenne nintendo-nak ha totálisan kikerülne a szubkultúrából.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Lazahunter m76
2015.02.10. 11:33
Az ilyen felhasználói bolykottok halálra vanna ítélve, mert mindig is lesznek olyanok, akik lefekszenek, max majd mindenki őket nézi, mert csak ők sugároznak

Jobb volt nekünk 15-20 évvel ezelőtt a tudatlanságban tengődni, és keveset tudni a nagy játékkiadó cégekről ... legalább elkerült a hányinger
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. magerg Lazah...
2015.02.10. 11:37
Nope.
Nézd meg hogy működik a dolog.
Kevés nagy véleményformáló van, és ők több kiadó játékát tesztelik (ami már eleve kizárja őket a NCP-ból).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nemlehet
2015.02.10. 11:47
A Nintendonak eleve nem megy most igazán jól, a Wii U nem lett túl jó és nem is igazán népszerű. Kevés cím van rá és azok sem túl ismertek. Ráadásul a legtöbb cím elég jó, vagy kiváló szóval igazán nem értem ezt az eszement szabályrendszert. Ha csak hírkeltést akarnak akkor ez nagyon nem jó út, mert a nintendo sose a nagy gonosz multi képében tetszelgett, a legtöbb játékos "kedves" cégként emlékszik rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!