iPon Hírek

Sokkal könnyebb lesz eligazodni Intel Atom fronton

Dátum | 2015. 02. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel némi átalakítást eszközöl az Atom processzorcsaládnál, amelynek eredményeként könnyebben kiválaszthatják majd a vásárlók az igényeikhez leginkább passzoló példányt. Az új nevezéktan alapvető koncepciója a SoC egységek teljesítmény szerinti rangsorolása.
A vállalat a következő generációs Atom SoC egységek piacra dobásával tér át az új nevezéktanra, amely három szintre bontja az Atom SoC családot. Az Intel Atom x3 jelölésű modellek a belépőszintet képviselik, így teljesítmény és szolgáltatások tekintetében is "alap" megoldások lesznek. Aki kicsit gazdagabb funkcionalitásra és jobb teljesítményre vágyik, az Intel Atom x5-ös modellek között kell csemegéznie. A kínálat abszolút csúcsát az Intel Atom x7 modellek képviselik mind teljesítmény, mind pedig szolgáltatások tekintetében. Az új Intel Atom SoC egységek phabletekben, táblákban, okostelefonokban és egyéb mobileszközökben kaphatnak helyet. Ezeknél a termékeknél a mobilitás a legfontosabb szempont, míg a Core M sorozat tagjait a hordozhatóság és a teljesítmény közötti egyensúly biztosítására törekszenek, a Core i sorozat tagjai pedig teljesítményre kihegyezve érkeznek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. tibaimp
2015.02.26. 21:34
Ideje volt már.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. flashpoint...
2015.02.26. 21:48
Végre eltűnik a mobil i sorozat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ByrDer
2015.02.26. 22:16
Más szavakkal: Drágábbak lesznek az Atom procik.
A selejtet megkaphatjuk a megszokott árakon, de a teljes funkcionalitású chipek, ahol fejlődést mutat a technológia, átmennek a "prémium" kategóriába.

Kb mint a 6 magos intel procik amik arany árban mennek mert abszolút nincsen konkurencia azon a szinten.

Szerintem a windows 10-el meg ezekkel az új atomokkal tényleg felpöröghetne a full windowsos tabletek vagy akár telefonok piaca, de veszélyes hogy az intel monopol helyzetben lesz ebben a kategóriában is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zabalint flash...
2015.02.27. 08:43
Mit értesz mobil i sorozat alatt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. nyunyo19
2015.02.27. 08:47
Azért a mobil szegmens monopólium elég messze van az Inteltől!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.02.27. 18:20
Miért, ki más gyárt még x86 alapú SoC-ket tabletekbe és telefonokba?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Phantomstr... freyr
2015.03.01. 10:01
De a mobil szegmens főleg nem x86-ból áll, sőt, hirtelen fejből meg sem tudok nevezni egy darab x86-os telefont. Tablet már van, de azoktól is távol áll, hogy uralnák a piacot. Egészen a közelmúltig nem igazán tartoztak az ajánlható kategóriába. És a mai napig sem ajánlanék magabiztosan 90 ezer forint alatti modellt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!