iPon Hírek

Sokoldalú passzív hűtőlap noteszgépekhez

Dátum | 2008. 03. 09.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

A Gigabyte új alkotása a Roll Pad névre hallgató ötletes, egyszerű és nagyszerű darab. Mibenlétét tekintve ez nem más, mint egy rugalmas és tetszés szerinti helyzetekbe csavarható, fémcsíkokból összeállított kis "laptop-szőnyeg" - funkcionalitás terén pedig egyszerre szolgálhat gépünk hűtőjeként és tartószerkezeteként is.


Maga a hűtés rendkívül egyszerű fizikai folyamattal valósul meg: a fémcsíkok egyszerűen magukhoz vonzzák a hőt a laptop aljából, majd - megfelelő hővezető képességüknek köszönhetően - gyorsan szét is oszlatják azt, jóval gyorsabban és hatékonyabban, mint ahogy arra maga a laptop képes. Mi több, ha a felső végét kissé feltekerjük és úgy helyezzük rá a gépet (kissé döntött helyzetbe állítva így azt, ami adott esetben a gépelést is jelentősen megkönnyítheti), úgy a légáramlásnak is több teret engedünk, amivel a hőelvezetés - vagyis a hűtés - még hatékonyabbá válik.


Végül, de nem utolsósorban, hasznos segítséget nyújthat a Roll Pad akkor is, ha egyszerűen csak azt szeretnénk, hogy pár centivel magasabban legyen a gépünk - ez esetben is csak hajtogatnunk kell egy kicsit, létrehozva a kellő vastagságot; így máris megvan az emelés, miközben természetesen megmarad a fokozott hűtés is.

A Roll Pad két változatban lesz kapható - egy a 12 és 13, és egy a 14 és 15 hüvelykes gépekhez -, bár azt még nem lehet tudni, hogy mikor és mennyiért. Ha azonban az utóbbi kérdés tekintetében tud uralkodni magán minden érintett fél, akkor a Roll Pad-nek valóban elég jó esélye lehet a népszerűségre.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!