iPon Hírek

Sokterás tárhely az Űrodüsszeából

Dátum | 2008. 10. 13.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Új alkotásával, az 5big-gel egyben HAL, az Űrodüsszea hírhedt számítógépe előtt is lerótta tiszteletét - legalábbis a külsőségeket illetően. Neil Poulton, a tervező nem is csinált titkot belőle, hogy a nevezetes szuperszámítógépből merített ihletet.


Természetesen azonban az elülső oldalán izzó "mindent látó szemtől" eltekintve ez az óriás pusztán csak tárolja az adatainkat, de ő maga még nem kezd körmönfont terveket szövögetni ellenünk. Ami azonban az adattárolást illeti, abban kellően jeleskedik is: maximális felszereltség esetén ugyanis 7,5 terabájtot is képes rögzíteni.

Ezt pedig öt, menet közben is cserélhető SATA-rekesz segítségével teszi lehetővé, amelyek konfigurálhatóak továbbá RAID 5-be, RAID 5+tartalékba, RAID 6-ba, RAID 10-be és RAID 0-ba is - de ha még a 7,5 terabájt sem elég, úgy USB 2.0 vagy SATA portok útján további külső meghajtókat is csatlakoztathatunk még hozzá.


Működik természetesen Mac-kel, Windows-zal és Linux-szal is, és rögtön három változatban kapható: a 2,5TB-os verzió $899, az 5TB-os $1399, míg a 7,5TB-os $1899.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Hawaii
2008.10.13. 19:20
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!