iPon Hírek

Sony, Crackle, filmesek - felvétel

Dátum | 2007. 07. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

A Sony Corp. tulajdonában álló Sony Pictures Entertainment felújította a korábban Grouper néven ismert netes videómegosztó-oldalát; egyebek mellett új nevet és új célt is adtak neki. A mostantól a Crackle nevet viselő oldal a többi hasonlóval ellentétben nem amatőr felvételekre pályázik, hanem a valóban tehetséges filmeseket kívánja pártfogásába venni.


Két fő ok áll ennek a váltásnak a hátterében: egyrészt az a vágy, hogy a Crackle minél jobban megkülönböztethesse magát a YouTube-tól (a Google üdvöskéje lényegében egyeduralkodó a saját készítésű videók megosztásának területén), másrészt pedig az a remény, hogy a profibb videókkal jobban el lehet majd adni a hirdetéseket is.

"A YouTube-bal ellentétben nálunk nem lesz több millió felhasználó" - magyarázta Josh Felser, a Crackle elnöke. - "Mi a legjobbakat válogatjuk össze és vesszük a szárnyaink alá."

A Crackle honlapján tehát csak alaposan megrostált, a felhasználók és a szerkesztők által is értékelt és véleményezett videók fognak megjelenni. Ezek közül kerülhetnek ki aztán azok az alkotók, akik találkozhatnak a Sony filmes-, animációs- és tévés csoportjaival, és előadhatják nekik az elképzeléseiket.

A Sony 65 millió dollárért vásárolta fel tavaly a Grouper Networks-öt, a Crackle elődjét.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.07.16. 12:53

Az igazi tehetséget, profikat, vagyis a jövő leendő nagy filmeseit keresi videómegosztójával a ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!