iPon Hírek

Sony és LG gépekkel bővült Google Play Edition eszközök sora

Dátum | 2013. 12. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Android térnyerésével egyre többen panaszkodnak arra, hogy a készülékükre nem érkezik meg a legfrissebb verzió. Azoknak, akik folyton a legújabb verziót szerették volna nyúzni, a Nexus modellek valamelyike mellett kellett letenni a voksukat, legalábbis tavaly még ez volt a helyzet. Idén megérkeztek az úgynevezett Google Play Edition modellek. Ezeknek az a lényege, hogy a kiszemelt okostelefonunk esetében kaphatjuk meg ugyanazt az érzést, amit egyébként a Nexus-ok kínálnának. Tehát az adott mobilon egy teljesen szűz Android operációs rendszer fog futni, amit megtisztítottak mindenféle gyártói extrától, így a frissítés tekintetében teljesen rugalmassá válik. Az első Google Play Edition eszköz a Samsung Galaxy S4 volt, amelyet gyorsan követett a HTC One, így ilyen téren is versenghet a felhasználók kegyeiért a két masina. Amikor ez a páros bekerült a kínálatba, akkor a Sony is jelezte, hogy ők is dolgoznak az ügyön, ám a japán gyártó megoldására mostanáig várni kellett, és végül az Xperia Z helyett valami egészen mást találtak erre a sorsra alkalmasnak.

Az Xperia Z Ultra nyerte el ezt a megtiszteltetést, ami korunk egyik legnagyobb okostelefonja. A 6,44 hüvelykes készüléket sokan már azzal a céllal vásárolják, hogy ezzel két legyet ütve egy csapásra, kiváltsák a tabletjüket is. Ez közel akkora képernyővel rendelkezik már, mint a kisebb táblák, a fizikai jellemzői pedig jóval elmaradnak attól, így az említett célnak valóban megfelel. A készülék egyébként abszolút a csúcsot képviseli: Snapdragon 800 chip dolgozik benne 2,2 GHz-es órajelen 2 GB RAM mellett, a felbontása pedig 1080p-s, így pengeéles a végeredmény. Továbbá jó pont még a neve mellett, hogy IP58 védettséget élvez, így az esős napokon is előkaphatjuk, és mindössze 6,5 milliméter vastag. Eredetileg fekete, fehér és lila készült belőle, de a GPE verzió csak fekete lehet.

A másik alanyunk az LG G Pad 8.3. Az LG esetében már régóta hallani lehetett arról, hogy egy Nexus 8 nevű masina készül a boszorkánykonyhájukban, ám az igazság csak most derült ki. Az interneten terjengő pletykák java egy Google Play Edition G Padban öltött testet. Az elképesztő népszerűségnek örvendő táblagépet az LG nagyon jó áron kínálja, és a tesztelők sem igazán találtak rajta fogást, így joggal indulhatott ez is a GPE kiváltságért. A 8,3 hüvelykes panelje 1920 x 1200 pixeles és IPS technológiát használ, a belteret meg egy Snapdragon 600 lapka bérelte ki. Nagy pozitívuma a G Padnak, hogy bővíthető a háttértára, és az sem elhanyagolható tény, hogy fém borítja jóformán az egész házat. A Dél-Koreaiak terméke jól kiegészíti majd a Nexus 7 és a Nexus 10 alkotta táblavonalat.

Mindezek mellett a Nexus 7 esetében is beszámolhatunk egy újításról. A nyáron bemutatott, második generációs referencia tabletet immáron fehérben is meg lehet vásárolni, ami sokak érdeklődését keltheti fel. És ez még nem minden! A fehér hátlap nem a megszokott dizájnnal került be a termékkínálatba, hanem kölcsönvették hozzá a nemrégiben leleplezett Nexus 5 kialakítását, így a fehér Nexus mobil és a 7 colos tablet a megjelenésüket tekintve is jó párost alkot. A belbecs, illetve más egyéb nem változott; az új árnyalatban pompázó Nexus 7-et azonos áron vásárolhatjuk meg, mint az eredeti kivitelt, és már az Android 4.4-gyel kerül leszállításra. Akárcsak az LG G Pad 8.3 és a Sony Xperia Z Ultra, és ez hatalmas pozitívum lehet az érdeklődők számára. Egyéb esetben az Android KitKat rendszer ezekre a készülékekre csak hónapok múlva érkezne meg, így akik folyton szeretnék megkapni az új frissítéseket, azoknak ideális választás lehet az újabb Google Play Edition duó valamely tagja. A népszerű G Pad 8.3 ezen kiadása 350 dollárt kóstál, az óriási Xperia Z Ultra GPE meg 650 dollárért cserébe vihető haza.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. HUFEUR
2013.12.11. 18:29
Mennyivel jobban néz ki az UI így vanilla Androiddal, mint a gyártók szar skinjeivel.

Arra meg kíváncsi vagyok ki venne Play-en keresztül LG G Pad 8.3-at, több, mint másfélszer annyiba kerül, mint a Nexus 7, és abszolút ugyanaz a belseje, és mivel GPE, így a szoftver kinézete is ugyanaz. Ha valakinek kicsi a 7", a 10" meg nagyobb akkor mondjuk nem rossz vétel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DemonDani
2013.12.11. 23:43
Ha ez a G Pad 8.3 tényleg ilyen barna akkor az bizony igencsak tetszetős!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jaszy.peti
2013.12.13. 14:23
Szerintem az a barna csak kép lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!