iPon Hírek

Sony GamesCom 2014 sajtókonferencia összefoglaló

Dátum | 2014. 08. 12.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Néhány előzetessel kezdtünk még a műsor előtt. Volt itt LittleBigPlanet 3, de egy meglehetősen horrorisztikus trailer is a From Software már most kultikus rajongással övezett játékából, a Bloodborne-ból. Az anyag nem csak rendkívül hangulatos, de a játékmenet-jelenetekben is nagyon jól néz ki - amit amúgy hivatalosan most láthattunk először, hiszen korábban csak kiszivárgott kamerás felvételek voltak.
Jim Ryan, a Sony Computer Europe vezetője nyitotta a show-t. Az első és legnagyobb híre az volt, hogy a PlayStation 4-ből már több, mint 10 millió darabot adtak el - és nem a kereskedőknek, hanem a felhasználóknak. Megemlíti, hogy a PlayStation mindig is nagyon népszerű volt Európában, így nem meglepő, hogy komolyan veszik a piacot. Ezt követően rögtön jön egy kis indie. A Q-Games visszatér a 3D-hez a PixelJunk után. Az Sony Worldwide Studios csapatával együttműködve valami egészen újat találtak ki a srácok: ez a The Tomorrow Children, az enyhén kommunista beütésű, rajzfilmes grafikával megáldott játék, amiről egyelőre fogalmam sincs, mi lesz a lényege, de megkapó.
Láttunk egy előzetest a The Vanishing of Ethan Carterből is, ami továbbra is remek hangulattal rendelkezik.
Újabb indie cím a Volume. A készítőt a Metal Gear Solid 2 ihlette, ami látszik is rajta, hiszen itt is szerepet kap a lopakodás, és még a nézet, illetve a karakterek mozgása is hasonlít Kojima mester klasszikusára. Igaz, ahogy a címből kikövetkeztethető, itt leginkább a hangoknak lesz szerepe.
Hollowpoint néven készít játékot a Ruffian Games a PS4-re - a stúdió leginkább az Xbox 360-exkluzív Crackdown 2-ről lehet ismerős az utóbbi években.
Dean Hall érkezik a színpadra a Bohemia Interactive-től. Elmondja, mennyire kőkemény játékot alkotott a DayZ személyében. Szerinte a DayZ sikere az, hogy nincsenek benne átvezetők, és nem fogja a játékos kezét, és nincs benne klasszikus értelemben vett sztori sem - ugyanis a játékosok maguk "írják" és mesélik egymásnak a történeteket. A játék érkezik PS4-re is, ennek nyomán pedig egy teljesen új technológiára ültetik át az egészet, amiből így nem csak a konzolosok, de a PC-s játékosok is profitálni fognak. A Heavenly Sword, az Enslaved és a DmC készítőitől, a Ninja Theorytól érkezik egy független játék PS4-re, a Hellblade. Habár a játékmenetről egyelőre nem tudtunk meg semmit, valószínű, hogy a srácok nem szakadtak el a kaszabolástól, tekintve, hogy eléggé központi szerepet kap az előzetesben a kard.
A Tequila Gameworks által készített Rime-ot is már sokadszorra látjuk, de továbbra is rendkívül megkapó. A Rime és a The Vanishing of Ethan Carter egyébként teljesen PS-exkluzív, a többi indie cím pedig először érkezik PS-re, utána más platformokra.
A Destiny persze nem maradhat ki, így üdvözölhettük Eric Hirshberget, az Activision kiadásért felelős vezetőjét. Sajnos csak néhány olyan statisztikai adatot mondott el, amit már mi is megírtunk korábban, és már hívta is fel a színpadra a Bungie munkatársát, hogy egy kicsit többet beszéljen a játék kompetitív módjáról - talán ez kapta a legtöbb kritikát a béta után, így nem csoda, hogy pont ezt próbálják kicsit tolni.
Ezután Alex Hutchinson érkezett a színpadra a Ubisofttól, hogy a Far Cry 4-et mutassak meg nekünk egy kicsit jobban. A környezet rendkívül változatos a hegyvidéknek köszönhetően, egészen extrém helyeken harcolhatunk. A történet misztikus tárgyak körül forog majd, melyet mind az ellenség, mind pedig mi meg akarunk kaparintani - és ha sikerül, akkor mindenféle titkot tudhatunk meg világunk keletkezéséről. PS4-re érkezik egy exkluzív holmi is, a Keys to Kryat, melyről már az E3-on is beszélt a Ubisoft. Ha megvesszük a játékot, kapunk 10 kulcsot, amivel bárkit behívhatunk a játékba legfeljebb 2 óráig, és közösen irthatjuk az ellent.
Kapott egy kis szeretetet a Middle-earth: Shadow of Mordor is. A hangulata meglepően sötétnek tűnik, még úgy is, hogy a Gyűrűk ura alapvetően sosem volt egy vidám történet. Ez a játék még jól is elsülhet, csak félő, hogy elveszik az októberi megjelenések áradatában. Ez is kap exkluzív tartalmakat PS4-re.
A GamesCom történetében először lép színpadra a mester, Hideo Kojima. Szegény továbbra sem nagyon beszél angolul, így fordítanak neki. Természetesen a Metal Gear Solid V-ről van szó, és meglepő módon a kartondoboz került középpontba, ami számos újdonsággal rendelkezik az előző részhez képest. Ezek egy részét már bemutatták az E3-on, most azonban néhány újabbat láthattunk, például, hogy a doboz oldalára képeket tehetünk, amik távolról összezavarhatják az ellenséget katonákat. Hogy milyen képeket? Nos...
A világ első interaktív teasere? A P.T. egy teljesen új "játék", ami már elérhető a PS Store-on!
Érkezik a 2.0-s rendszerfrissítés a PlayStation 4-hez. Új barátkeresési rendszer, videók feltöltése közvetlenül YouTube-ra, és érkezik végre a Share Play, amit még a PS4 eredeti bemutatásakor ígértek be. Gyakorlatilag virtuálisan adhatjuk át a kontrollert egy barátunknak a neten keresztül, hogy segítsen nekünk, vagy játsszon velünk együtt. Ennek a barátunknak egyébként nem kell megvenni a játékot. Szóba került a PlayStation Now is. 2015-ben érkezik a szolgáltatás Európába, az első bétatesztet pedig az Egyesült Királyságban tartják majd. Úgy tűnik, hogy nagy siker a PS Vita TV is, ami gyakorlatilag a PS Vita, csak kijelző nélkül, tévére kötve. Novemberben Európában is megvehető lesz a kütyü, 99 euróért. Michael Denny, a Sony Worldwide Studios egyik fejese érkezett a színpadra, hogy beszéljen kicsit az exkluzívokról. Ahogy azt vártuk, újra bemutatta az eredetileg PS3-ra és Move-ra szánt Until Dawn-t. Az anyag most már csak PS4-re készül, brutális grafikája lesz, és simán a DualShock 4-gyel kell majd irányítani. Sok választási lehetőségünk lesz a történet során, amik hatással lesznek a karakterek sorsára és a sztori végkimenetelére. Nyolc barát ott ragad egy hegyen, aztán - ahogy egy jó horrorjátéktól elvárjuk - elkezdődik a rémálom.
Ezt követte a tavalyról idénre áttolt közösségi autóverseny, a DriveClub. A klubokban a tagok külön-külön versenyezhetnek, és előnyöket szerezhetnek a klubnak, és még azok is megkapják a bónuszokat, akik éppen nincsenek is online. A My DriveClub telefonos alkalmazás segítségével távolról is nyomon követhetjük a klubunk tevékenységeit, sőt, még streamen keresztül nézhetjük is, ahogy a társaink versenyeznek. Most először láthatjuk akció közben az időjárást, ami teljesen dinamikusan változhat egy-egy versenyen belül.
A Media Molecule mókás szakállal felvértezett fejlesztője szállta meg a színpadot, és a Tearawayről kezdett beszélni. Át akarták hozni a játékot PS4-re, de aztán rájöttek, hogy ez nem lenne túl jó (mármint csak portolni), így inkább kitalálták, hogyan lehetne egy teljesértékű Tearawayt elhozni a nagykonzolra. Jó ötlet, hogy a kontroller fénye megvilágítja a játék világát, a tapipaddal pedig dolgokat nyomhatunk le földre, amik aztán visszaugranak, ha elengedjük őket. A karakterek ki tudnak dobni nekünk dolgokat a játék világából a kontrollerünkbe, ahol aztán rázogathatjuk (halljuk a hangját a DS4 hangszóróján keresztül), majd visszaküldhetjük. Ez a Tearaway Unfolded.
Új játék érkezik a Housemarque-tól, a Resogun készítőitől. Felülnézetes, lövöldözős állatság, mindenféle idegen lényekkel, akiket hatalmas fegyverekkel kell eltennünk láb alól. A címe Alienation, és nagyon látványosnak tűnik.
A Wild Sheep Studios, azaz Michel Ancel új indie csapata is exkluzív játékot készít PS4-re Wild címen. A srácok egyetlen platformra akartak koncentrálni, és ehhez alakították ki a technológiát. Nyitott világban járunk, ami Ancel ígérete szerint akkora, mint Európa, komoly online komponenssel, és ami a legérdekesebb, nem csak emberek de állatok felett is átvehetjük az irányítást.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. LechooEdy
2014.08.12. 22:54
csak én nem értem, hogy stream alatt és most is a külön kikerült videók, mi a búbánatért ilyen ocsmányak?... A konferencia nézhető volt, de amint jött egy bejátszás, olyan hulladék lett a minősége.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. beholdthel...
2014.08.13. 08:31
Alienation
Célközönség: 20 évesek
Akik valóban igénylik: 10
Ennek a játéknak - a trailerből ítélve - semmi értelme
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. HeverAdam
2014.08.13. 12:29
Ba**us ez a Wild játék miatt be kéne szerezni egy PS4-et
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. otherl
2014.08.13. 15:47
Roppant kevés játékkal vagyok így, de a Wild így mindenféle plusz info nélkül is megérhet egy ps4-et.

Másrészt, csak nekem tűnik sokkal erősebbnek ez mint az xbox felhozatal?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. atti_2012
2014.08.14. 09:43
Gondolom az ellenük folyó perről nem beszéltek....

[LINK]

Úgy olvastam azóta több per is indult, volt amelyik csoportos....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!