iPon Hírek

Sony: Már kint vannak a fejlesztői csomagok

Dátum | 2009. 06. 05.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Sony Amerika gazdasági szakembere Peter Dille állítása szerint a Sony már kiadta a fejlesztői csomagokat kívülálló stúdióknak az új, hihetetlenül pontos mozgásérzékelő beviteli eszközéhez. Úgy tűnik a technológia már sokkal előrébb tart, mint hittük (vagy mint Shane Kim gondolta).

"Már egy kicsit túl vagyunk a kutatás és fejlesztés szakaszán." - árulta el Dille a GameSpotnak. Ezzel megelőzte az MS hasonszőrű bejelentését, bár a Natal még igazából koránt sincs túl a fejlesztésen.

                                 


                                                                            Project Natal működés közben

"Folyamatosan tárgyalunk a kívülálló fejlesztőkkel. A csomagok már elkezdtek kimenni hozzájuk, már dolgoznak a technológia hasznosításán. Nem is lehetnének ennél lelkesebbek." - tette hozzá Dille.

Igaz akárhogy is próbálnak egymásra rákínálni (az MS és a Sony) még egyikük sem állt elő akár egy megközelítő dátummal sem, amikorra már tényleg látunk valami készterméket. Mozgásérzékelés frontján egyelőre még a Nintendo vezeti a piacot, az új MotionPlus kontrollere pedig már június 12-én meg is jelenik. A WMP ad egy giroszkópot a normál Wiimote-hoz, ami még pontosabb mozgásérzékelést tesz lehetővé (az eddigi egyáltalán nem volt annak nevezhető) kérdés, hogy mennyire közelíti meg a Sony kontrollerét, amellyel még akár írni is lehet!

Wii MotionPlus

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Benes
2009.06.05. 13:02
VISSZA A HIRHEZ

Írni? Haza megyek, leülök a tv elé és ps3on írom meg a szakdolgozatomat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Magrathea
2009.06.05. 13:20
Az, hogy a pontosságát azzal próbálták szemléltetni, hogy még írni is lehet vele, az nem azt jelenti, hogy azt a célt szolgálja. ^^ Ez tulajdonképpen csak az MS piszkálása, akik festegettek a natallal, de az annyiból állt, hogy "vödrökből" fröcsköltél a festéket ahogy hadonásztak. Az nyílvánvalóan meg sem közelíti a kontrollerük precízitását. A natal valóban egy általánosabb célokra alkalmas fejlesztés, sokrétűbb mint a Sony alkotása, de igazából ezáltal kevésbé is alkalmas játékok irányítására, míg az új kontroller játék fronton szélesebb körben használható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!