iPon Hírek

Sony: Mi visz előre egy óriáscéget?

Dátum | 2013. 05. 03.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Talán nem pont az, hogy Kaz Hirai és a cég legnagyobb fejesei feláldozzák az éves bónuszukat, de annyi biztos, hogy a morálon és a cég megítélésén sokat dob! Eddig még soha ennyien nem döntöttek úgy a Sonynál, hogy az éves fizetésük 30-50%-át kitevő bónuszról lemondanak. Kaz Hirai már tavaly sem kért, most viszont összesen 40-en fognak áldozni a nagyfőnökkel együtt. Az ötlet Hiraitól származik, aki valószínűsíthetően nem érezte jól magát amiatt, hogy uralmát azzal kell kezdenie, hogy 10,000 embert elbocsát a cég átstrukturálása folyamán. Egyelőre még nem sikerült megfordítania a cég szerencséjét, van még hova előrelépni a mobil és TV üzletágaknak, de dolgoznak az ügyön.
Forrás: Eurogamer
A Sonynál most profittal zárult a legutóbbi gazdasági év, még ha csak egyszeri bevételeknek köszönhetően is. Eladtak néhány igen drága irodaépületet Tokyoban és New Yorkban, valamint segítette őket a gyengélkedő yen is. Nemrég a Sony az elmúlt 10 évének legnagyobb veszteségét produkálta, szóval ezek után a mostani eredmények bizakodásra adnak okot. Az éves jelentésük május 9-én jön majd ki. A Sony rengeteg érdekeltsége között a játékok viszonylag stabil pontot jelentenek. A PlayStation 4 karácsonyi startja nagyon érzékeny pont lesz a vállalatnak, legyen az siker vagy bukás, mindenképpen nagy hatással lesz a cég jövőjére.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. YellowFlas...
2013.05.03. 19:29
Magyarországon is elterjedhetne eme nagyszerű szokás a drága "vezetői réteg" körében is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. jaszy.peti
2013.05.03. 20:04
egyet értek YellowFlash-sel, csak az a baj h itt sosem lesz ilyen mert a parasztja nem azt nézi h előre lépés legyen, hanem h ő minél többet elrakjon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. HUFEUR
2013.05.03. 21:09
Egyébként bónusz nem csak alapból akkor járna, ha nyereséges a cég, és ezzel megjutalmazzák a fejeseket, ösztönözve, hogy jövőre is jól teljesítsen a cég?
Szóval nem nekik kéne lemondaniuk a bónuszról, hanem egyáltalán nem is kellene bónuszt kapniuk.

Sony-nak meg remélem fordul a sorsa minden téren, ha már Xperia Z-ből sikerült közel 5 milliót eladni, PS3 meg még mindig megy, lassan itt a PS4, bár az sokáig még veszteséges lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tibaimp
2013.05.03. 22:42
Mi visz előre egy óriáscéget? - a kizsákmányolt munkások
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. bestyen
2013.05.05. 01:55
Nem kötelező ott dolgozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.05.05. 02:58
Nem kötelező ott dolgozni.

Akkor gondolom ezzel arra célzol, hogy nincs is szüksége az embereknek táplálékra, szállásra, amire a pénzt ugye a többség munkával teremti meg. Sőz igazából minek is család, azt is csak el kell tartani, fölösleges pazarlás.
Nincs értelme annak sem, hogy valaki elvállaljon akár takarítói munkát is, legyen mindenhol mocsok!
Vagy nincs értelme számítógépeket és egyéb kütyüket illetve alkatrészeit előállító gyárakban sem dolgoznia senkinek, bár akkor ha így lenne vajon miről írtad volna a kommentedet?
Bár való igaz, helyesen gondolkodsz, manapság mindenkinek menedzseri szék dukál, ahonnét irányíthat és ő használhat ki másokat...csak kérdés ha mindenki menedzser akkor vajon kit fog kihasználni?
Úgyhogy szerintem fuss neki újra eme gondolatmenetednek, mert különben még nagyot fogsz csalódni az életben!
Sajnos a világunk olyan, hogy mindig lesznek akiket kihasználnak, mert az embereknek szükségük van a létezéshez, a családfenntartáshoz, gyermekneveléshez pénzre. És mindig lesznek sajnos olyanok, akik gátlástalanul ki is használják ezt!
Nem tudom eddig hol és mennyit dolgoztál, de a világképed eléggé burokban élőre utal egyetlen mondatod alapján!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jozsefm
2013.05.05. 08:42
A PlayStation 4 karácsonyi startja nagyon érzékeny pont lesz a vállalatnak, legyen az siker vagy bukás, mindenképpen nagy hatással lesz a cég jövőjére.

Sajnálom ,hogy itt tartanak, én drukkolok nekik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Morph76
2013.05.05. 20:16
Azért tartanak itt ,mert rossz az üzleti stratégia és már régóta nem kiemelkedő termékeket gyártanak,de prémium áron.Régen a síkképcsöves tv-k idején piacvezető volt ,mára pedig igen középszerű ,amit a tv szegmensben produkál.Ráadásul nem is engedi őket értékesíteni csak Sony hálózaton belül,ezáltal nem túl sok helyen juthat hozzá az ember, pláne drágábban..A ps 3 is félig meddig baklövés volt a cell procikkal...tippem szerint ha a ps 4 nem lesz nagy siker a Sony mint vállalat 3 -4 év múlva megszűnhet.Sajnos jelenleg a múltjából próbál élni ,csak a piac átrendeződött és úgy tűnik későn reagáltak,ez van!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!