iPon Hírek

Sony partner lett a MediaTek

Dátum | 2013. 04. 04.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Sonynál egyáltalán nem számít meglepetésnek az, hogy kisebb vállalatok termékeit próbálják felkarolni. Elég csak arra gondolni, hogy például az ST-Ericssonnak is meglehetősen jól jött a japán gyártó támogatása, mikor a NovaThor 8-as széria befutott. (Ez a példa mondjuk nem biztos, hogy a legjobb azt figyelembe véve, hogy az STE nemrégiben lehúzta a rolót, de az innováció hiánya ezzel jár.)

A gyártói forrásokból származó információk szerint az első MediaTek lapkával ellátott okostelefonnak az előlapját egy kereken 5 hüvelykes megjelenítő fogja kitölteni. Sajnos egyelőre az információk hiányában csak annyi biztos, hogy a rejtélyes eszközben az MT6589 chipet fogják bevetni. Ez a lapka olyan Cortex-A7 magokból tartalmaz négyet, amik 1-1,2 GHz-es órajelen dolgozhatnak, a grafikus processzor szerepében pedig egyetlen (MP1) PowerVR SGX544 tetszeleg. Ez támogatja akár a FullHD felbontású kijelzők alkalmazását is, de valószínűleg itt egy visszafogottabb és költséghatékonyabb megoldás kaphat helyet, nem a zászlóshajó, Xpieria Z-nél látott kivitel. A MediaTek a mostani kapcsolattal előrébb léphet a kínai gyártók között, ahol előttük a RockChip és az AllWinner vezeti a piacot. Ha megfelelően népszerűek lesznek a Sony újdonságai, a cég megelőzheti a RockChipet a kínai "belsős" ranglistán, valamint más készülékgyártók érdeklődését is felkelthetik az olcsó, de megbízható chipek. A hosszabb távú tervekbe egyelőre kár belemenni (a fent leírt STE esete miatt), de megfelelő fejlesztésekkel szép jövő elé nézhet a bimbózó együttműködés.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. toronyhaz
2013.04.04. 13:06
Nem tudom minek erőltetik a full hd-t.5collon is felesleges.Oké meg kell mutatni hogy tudnak olyat is,de ha spórolni akarnak és a középkategóriát célozzák akkor minek?Teljesítmény is jobb lenne SŐT nem is kellene brutális hardver alá.Ami ugye megint csak felnyomja az árát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Oherdom
2013.04.04. 15:02
toronyhaz: elolvastad a cikket??? Világosan le lett írva, hogy ebben NEM lesz fullHD.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!