iPon Hírek

Sony PRS 700: egyre könyvszerűbb

Dátum | 2008. 10. 03.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Felújította a cég az e-könyvolvasóját, valóban kellemes és hasznos újdonságokat pakolva bele, amelyek eredményeképp így az új PRS-700-as még közelebb hozza az igazi könyvek érzetét és hangulatát, miközben kiszolgálja a kényelmi igényeinket is.


Amint az a képen is látható, legszembetűnőbb érdekessége mindenképpen a beépített LED-megvilágítás lehetősége arra az esetre, ha nem túl jók a fényviszonyok, más fényforrás nem áll rendelkezésünkre, de mégis szeretnénk olvasni; ennek külön előnye, hogy - legalábbis a cég állítása szerint - a fény nincs különösebben rossz hatással az akku üzemidejére.


Ennyire már nem szembetűnő, viszont legalább ilyen hasznos - vagy még hasznosabb - az a tény, hogy az új olvasót érintőképernyő-interfésszel is felvértezték, lehetővé téve így a gyors és hatékony kijelölést, jegyzetelést, keresést ceruza útján, valamint az "igazi könyv-élményhez" nagyban hozzájáruló lapozást az ujjunkkal, mintha csak egy tényleges könyv lapját próbálnánk átfordítani.


A már említett keresés és jegyzetelés természetesen az ilyen alkalmakkor előtűnő teljes képernyős QWERTY-billentyűzet útján zajlik, amit ujjal használni ugyan nem túl célszerű, viszont a ceruzával annál könnyebb és problémamentesebb. A készülék október végén válik elérhetővé a nagy vizen túl, az elődjénél mindössze egy százassal drágábban, $400-ért. Ez az ármelkedés, a pluszokat figyelembe véve még méltányosnak is mondható.

Korai teszteredmények nyomán a hátránya mindösszesen annyi, hogy akárcsak az elődje, "ő" is kissé lassan reagál az egyes parancsokra. Pozitívuma azonban, hogy a már meglévő formátumtámogatása kibővült még az .epub-fájlok olvasásának képességével is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.10.03. 12:29
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!