iPon Hírek

Sony - PS Plus megújulás, cloud gaming az E3-on?

Dátum | 2012. 05. 30.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Több forrás is azt állítja, hogy a Sony a jövő hétfőn tartandó E3-as prezentációján nagy dolgokra készül, melyek közül az egyik a PlayStation Plus szolgáltatás megújítása. A Sony célja elsősorban, hogy bővítse a portfóliót és több embert vegyen rá az előfizetésre. Az új szolgáltatások egyik legfontosabb része, hogy a Plus végre teljesen elérhető lesz PlayStation Vitán is, a cloud-szolgáltatásokkal együtt.

A Plus-szolgáltatás megújítására utal az is, hogy egy hónappal ezelőtt a Sony a felhasználók segítségét kérte egy kérdőív kitöltésében, mellyel azt mérték fel, mennyire lenne igény többszintes előfizetési modellre. Az egyik szinten például évente 61 A-kategóriás játékot ajánlanának ingyen, de ezekből csak hetente egy lenne PS3-as cím, mindezt 7,99 dolláros havidíjért cserébe - persze többhavi és éves előfizetési díjak is lennének. Egy másik szinten évi 80 B- és C-kategóriás játékot ajánlanának, heti 10 PS3-as címmel, ezek közül mindegyik legalább egy éves megjelenés lenne, havi 10 dolláros havidíjért.

A beszámolók szerint a Sony a teljes PlayStation Network megújítására törekszik, melyek között fontos szerepet fog betölteni a Store átalakítása, hogy az Xbox Live Marketplace-hez hasonlóan például PC-ről is rendesen elérhető és használható legyen - vásárlásokra is. Habár a Sony hivatalosan nem erősített meg semmit (nem meglepő módon), a PlayStation Plus tartalmáért felelős menedzser, Ross McGrath Twitteren azt írta, most van a legjobb alkalom arra, hogy PS Plus-előfizetőkké váljunk, és aki nem bízik a rendszerben, még az is fizessen elő 3 hónapra. Ami azt sugallja, hogy tényleg nagy meglepetések készülődnek.

Ezen kívül egyre több beszámoló utal arra, hogy a Sony valamiféle cloud gaminggel kapcsolatos bejelentést is fog tenni az E3-on. Azt nem tudni, hogy az OnLive vagy a Gaikai lehet-e a partner, mindenesetre a Gaikai korábban már azt nyilatkozta, olyan bejelentésre számíthatunk a kiállításon, mely "megváltoztatja a videojátékok jövőjét, a játékkonzolokat, és azt, ahogy játszunk". Elképzelhető, hogy a Sony a TV-in megvalósított cloud gaminggel próbálkozik, így nem biztos, hogy ennek köze lesz a PlayStationhöz. Bár az utóbbi hetekben arról is terjengtek pletykák, hogy a Sony következő generációs konzolja már teljes mértékben cloud gaminget fog használni, fejlesztőcsapatok álláshirdetései alapján kikövetkeztethető, hogy egyelőre valószínűleg nem ez a terv, a következő gép még igazi erőmű lesz a TV-k alá.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. HUFEUR
2012.05.30. 22:33
Nem értem, miért kerül többe ha 1+ éve megjelent B és C kategóriás játékokra fizetünk elő, mint az A kategóriás verzió?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Gyurkov
2012.05.31. 09:03
Onlive ki van zárva, szerintem nem kell nekik a Sony, van saját konzoljuk már a piacon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!