iPon Hírek

Sony PS3-billentyűzet: ár és megjelenés

Dátum | 2008. 08. 26.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Már rendelhető, de ténylegesen kiszállításra csak novemberben kerül a Sony PS3-asokhoz tervezett vezeték nélküli billentyűzete, $50 értékben. Az eszköz Li-ion aksit és Bluetooth 2.0-ás kommunikációt alkalmaz.


Formatervezését tekintve - amint a képeken is látható - tökéletesen passzol akár egy DualShock 3, akár egy Sixaxis vezérlőhöz, és két olyan gyorsbillentyűvel is rendelkezik, amelyek segítségével gyorsan válthatunk üzenetdobozok vagy más kommunikációs mezők között anélkül, hogy emiatt meg kéne akasztanunk a játékmenetet.

Erre a célra pedig láthatóan tökéletesen meg is felel, lévén chathez nyilván nem kellenek se funkcióbillentyűk, se numerikus billentyűzet. Bár a betűleosztást elnézve felmerül a szokásos kérdés, hogy ha ez majd egyszer eljut hozzánk is, az ékezetes betűk hova kerülnek, vagy milyen trükkökkel lesznek előhívhatóak - ha egyáltalán azok lesznek.


Végül, de nem utolsósorban említésre méltó érdekessége még az is, hogy egyetlen gombnyomással átkapcsolható a billentyűzet egy afféle pszeudó-érintőpad-módba, ami annyit tesz, hogy a billentyűkön ide-oda huzigált ujjunkkal irányíthatjuk a képernyőn a kurzurt, vagy bármilyen egyéb kijelölő-eszközt. Határozottan érdekes elgondolás.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. pluto
2008.08.26. 14:35
Nem tudom mi értelme van,de hát akinek kell annak egészségére.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pluto
2008.08.26. 23:55
Gondolom ha Shift-el együtt nyomod akkor Caps lock, alapban pedig Tab.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.12.13. 14:19
mondjuk, ha a belső fórumban kérdeznéd....

mellesleg google
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!