iPon Hírek

Sony: PS4 és CES-es meglepetés

Dátum | 2013. 01. 04.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Felveszi a kesztyűt a japán cég a használt játékok ellen? Vajon betörnek egy saját tévés szolgáltatással, mely meglévő hardvereikbe lehetne ültethető? A Sony nem tétlenkedik, folyamatosan kutatja lehetőségeit...

A PS4 és a használt játékok

A GameStop részvényeinek legutóbbi 5%-os zuhanását Michael Pachter elemző arra vezette vissza, hogy egyre többet hallani olyan pletykákat, melyek arra utalnak, hogy a Sony a következő generációs otthoni konzoljába olyan gátlókat készül beépíteni, amik megakadályozzák, hogy használt játékokat futassunk.

Pachter a befektetőknek ajánlott írásában igyekezett megnyugtatni őket és az ellen tett javaslatot, hogy megszabaduljanak GameStop részvényeiktől, mivel ő csak egy kis esélyt lát arra, hogy a rendszert ténylegesen beépítsék. A pletykák hatása véleménye szerint erősen eltúlzott volt, ezért szükségét érzete felhívni a figyelmet arra, hogy a Sony marginális haszonnövekedést érhetne csak el a technológia bevezetésével, elemzők szerint minimális növekedést hozna szoftvereladásokban, ha a PS4 blokkolná a használt játékokat.

Szinte biztos, hogy számos felhasználót veszítenének, ha a Microsoft és a Nintendo nem állna elő hasonló korlátokkal. Pachter szerint az új szabadalom inkább az egyes kiadóknak ajánlana egyéni lehetőséget arra, hogy anti-használt játék gátakat implementáljanak, nem az egész rendszerre terjesztenék ki. Pachter tehát elhessegette a pletykákat és azt tanácsolta a befektetőknek, hogy maradjanak hűek a GameStop-hoz. (@Kotaku)

CES: többcsatornás szélessávú tévés szolgáltatással készül a Sony

A pletykák szerint a Sony saját tévés szolgáltatását készül bemutatni, ennek nagyszabású leleplezését pedig a Consumer Electronics Show-ra tartogatja. A Variety jelentése szerint a szolgáltatást egyesíthetik a Sony hardvereivel, így a PS3-mal vagy a Bravia tévékkel, de az is lehetséges, hogy a gyártó kiad saját set-top boxokat is.

A jelentésben azt is olvashatjuk, hogy a Sony már tárgyal két nagyobb tartalomszolgáltatóval is, hogy egy kicsit hizlaljon a szolgáltatáson. Arról is szólnak pletykák, hogy eltávolítják a régiós korlátozásokat is, aminek köszönhetően az eddig csak régió specifikusan elérhető csatornák világszerte foghatóak lesznek.

Egy ilyen szolgáltatás bevezetése viszont milliárdos (dollár) tétel, így saját száloptikás hálózat híján keményen kell majd tárgyalnia a cégnek, hogy megvesse a lábát a tévés piacon, főleg így, hogy a tavalyi eredményei nem voltak éppen rózsásak. 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. budspencer
2013.01.04. 14:56
Ezek mostanság bármibe belefognak, az veszteséges lesz. Sajnos a négy betűs logó egyre kevesebbet jelent. Egy újabb, egykoron méltán sikeres cég, aki szép lassan csúszik a süllyesztőben, mert nem a vevőknek, hanem a részvényeseknek akar megfelelni. Így múlik el a világ dicsősége. RIP SONY
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Gyurkov
2013.01.04. 15:42
Ha tiltják a használt játékok futtatását buktak kapásból egy vevőt... és még sokan fognak csatlakozni. Vagy marad a warez, gondolom azzal mindenki jól jár...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Szefmester
2013.01.04. 16:15
Gondolom ilyen feltételek mellett a hackerek is keményebben feszülnek neki a dolognak, és ha csak ezt a gátat kiszedik már az dicsőséget fog hozni nekik.

Hogy lehet egy cég ennyire korlátolt? Miért maguk ellen dolgoznak? A kemény mag valóban meg fogja venni az újakat. De az alkalmi játékosok nem biztos hogy ki fogják fizetni az magas árat egy egy alig pár órás szösszenetért, aminek néha az újrajátszhatósági értéke konvergál a nullához!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Svindler
2013.01.04. 16:21
Gyurkov és Szefmester: Ti el is olvastátok a hírt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Ginos
2013.01.04. 17:58
Gyurkov: te 0 pénzt termelsz a sonynak azzal ,hogy használt játékot veszel....miért fájna nekik ha elbuknak veled egy vevőt? gondold már át mielőtt hülyeséget írsz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. nemlehet
2013.01.04. 20:14
Azért, mert pl lehet, hogy előfizet PSN+-ra. Vehet DLC-t attól, hogy használt a játéka. Megvehet egyéb játékokat amiket nagyon szeret, vagy nem bírja megvárni, hogy legyen használtan.

Hidd el nagyon nagyon nagyon sokan vesznek használtan játékokat. Főleg, mert a szavatosságuk a béka hátsója alatt van. Ugye újonnan olyan 12-18k használtan már olyan 6-7k-ért meg tudod venni. Nem mindegy még külföldön sem.

Amúgy megértem a SONY-t, hogy kell a pénz, de sajnos ez manapság nem így működik. Ezt két féle képpen lehet keresztülvinni. Vagy drasztikusan lemegy a játékok árá a használtak szintjére, vagy elő lehet fizetni valami USED GAME PASS-ra/PSN+-al lehet használt játékot használni/minimális összegért újraaktiválhatod (max 5 dollár). Akkor pénze is lenne belőle és aki nem akar kalózkodni még ki is fizetné.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. 5hR3kY
2013.01.04. 21:10
Ginos: Te írsz hülyeséget! Baromi sokan vannak akik megveszik az új játékot 11-12 ezerért, gyorsan kitolják, és adják is el minimális árveszteséggel, és ezt pénzt egy kicsivel megpótolva veszik meg az újat! Ha ez nem lesz többé lehetséges akkor csak még jobban vissza fognak esni az eladások..... Remélem az EU valami törvényt a nyakukba dob, hogy ne csinálhassanak már ilyeneket. Hogy nézne már ki ha mondjuk nem működne a kocsid/TV-d/telefonod ha eladod másodkézbe.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. bomarti
2013.01.05. 14:44
Hé Budspencer, te aztán vágod a témát. Minden cég a részvényeseknek akar elsősorban megfelelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. shaddam
2013.01.05. 20:06
Ah csak lenne itthon netflix... Szomorú hogy van egy internet nevű dolog, de ha magyar az ip címem akkor már a dollárom is büdös
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. HUFEUR
2013.01.05. 21:27
budspencer:

Azért nem kell már temetni a Sony-t. PS3 nagyon jól fogy, hozza is a pénzt nekik, ebből kiindulva valószínűleg a PS4-ből is eladnak pár darabot (kivéve ha valamivel tényleg elijesztik a vevőket), telefonos szinten is az egyik legjobb gyártó (az már más kérdés, hogy eladások terén nincs mondjuk Samsung közelébe sem, de nem veszteséges), stb.

nemlehet:

Amit írtál "used game pass" már minimum 1 éve létezik, bár nem 100% az, mint amit írtál, mert csak ha online akarsz játszani akkor kell venned egy ilyen pass-t (online pass), ami megérthető, mert online még a szervereket is fenn kell tartani.

Sony meg nem hülye annyira, tudja, hogyha beraknának egy ilyen védelmet a gépbe (és az Xbox-ba meg nem lenne) akkor ki is vonulhat a játékpiacról, mert senki sem fog PS-t venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Gyurkov Ginos
2013.01.07. 08:40
@Ginos
Kapaszkodj meg, soha nem vettem még használt játékot, DE rendszeresen eladom őket Vaterán, hogy finanszírozzam a következő vásárlásomat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!