iPon Hírek

Sony-tévé: egyet fizet kettőt kap

Dátum | 2010. 10. 13.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Sony Corp.

, a világ harmadik legnagyobb lapostévé-gyártója számítógéppel kombinált tévécsaláddal készül piacra lépni - jelentette a Reuters. A belépő szintű, 60 centiméteres képátlójú készülék ára 600 dollár lesz az USA-ban, a majdnem kétszer ilyen nagy csúcsmodellért 1400 dollárt kell majd fizetni. A családhoz tartozik egy 400 dolláros settopbox, amellyel más képernyőket lehet felturbózni internet-tévé hibriddé, továbbá egy Blu-ray-lejátszó.

A pakkhoz tartozik egy többfunkciós távkapcsoló, egy egér és egy QWERTY billentyűzet. Mindezekkel a felhasználó váltogathatja, hogy tévét néz-e, vagy az interneten szörfözik, vagy a tévén kiválasztott csatorna műsorát kép a képben funkcióban a képernyő alján követi. Az internetezést a Google Android böngészője és WiFi vezeték nélküli hálózati kapcsolat könnyíti meg.

A Sony jelentős kockázatot vállal a hibrid technológia felkarolásával, ugyanis a korábbi tévé-internet berendezések nem nyerték el a vásárlók tetszését. Ezt a Sony és a Google márkanevek erős reklámértékével, továbbá masszív hirdetési kampánnyal igyekeznek ellensúlyozni.

Az újdonság mellett szól a Forrester Research informatikai piackutató cég prognózisa, amely szerint 2015-re 43 millió amerikai háztartásban lesz hibrid tévé-internet szemben a 2010-es kevesebb mint kétmillióval. A Forrester szerint a korábbi kísérletekben halovány ajánlattal álltak elő a cégek. Emellett jelenleg sok potenciális érdeklődőnek, aki egymástól függetlenül tévézik és internetezik, nem is jut eszébe, hogy a kettőt kombinálhatná.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Menthix
2010.10.13. 12:00
Ismét egy copy-paste cikk, a címnek semmi köze a leírtakhoz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Benny
2010.10.13. 12:15
Én sem igazán tudtam összekötni a címet a leírtakkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Csokifucsi
2010.10.13. 15:58
Hát pedig van mert arra céloz, hogy ezzel a tévével tudsz tv-zni és netezni is...magyarán egy tv meg egy "számítógép" egyben van...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!