iPon Hírek

Sony: új, hasznos Blu-ray szolgáltatás érkezik

Dátum | 2009. 06. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Blu-ray technológia elterjedésének új lendületet adhatnak a hamarosan forgalomba kerülő, olcsó asztali lejátszók, amelyek közül az első 99 dolláros példány külföldön már megvásárolható. A Sony egy másik módszert is segítségül hív annak érdekében, hogy több felhasználót tudjon meghódítani: a Blu-ray filmek esetében elérhetővé tesz egy új szolgáltatást, amely a movieIQ névre hallgat.


A Gracenote technológia felhasználásával készülő megoldás alkalmazásához BD-Live kompatibilis asztali Blu-ray lejátszóra lesz szükség. A szolgáltatás valós idejű információforrás lesz, amely filmnézés közben számos érdekességet árul el az adott címmel kapcsolatban, úgy mint a pontos szereposztást, vagy az éppen a háttérben hallható zene címét és előadóját. A movieIQ internetkapcsolatot igényel, amely a BD-Live szolgáltatáshoz amúgy is szükséges, de fontos az is, hogy az új eljárást az adott Blu-ray korong is támogassa. A Sony tervei szerint a jövőben megjelenő alkotások esetében már elérhető lesz a movieIQ, sőt, a jelentősebb, régebben készített alkotásokat is kiadják majd movieIQ támogatással.

A Sony az új technológiával főként a filmrajongókat kívánja megcélozni, akik a film megtekintése közben rengeteg háttér információra is kíváncsiak. A movieIQ segítségével a film megtekintésekor azonnal megkaphatják a szükséges információkat anélkül, hogy ehhez meg kéne szakítaniuk a lejátszást, vagy fel kéne kelniük kényelmes foteljükből.

Az új szolgáltatás hamarosan elérhetővé válik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. hunmyke
2009.06.22. 14:39
Ehhez miért kell net? Blueray-ra nem fér fel 10 KB-nyi txt?
Akit meg nagyon érdekel az úgy is utána néz neten...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. d311c
2009.06.22. 15:59
A bővíthetőség miatt.

Mondjuk azt nem értem miért kéne mindent újra kiadni. Nincs a lemezen egyedi azonosító, hogy kiderüljön melyik film az?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!