iPon Hírek

Sony: Vékony, mindentudó többérintéses LCD

Dátum | 2007. 12. 21.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Saját állítása szerint a jelenlegi többérintéses LCD-k minden problémáját megoldó darabbal állt elő a Sony. Az új megoldás lényege annyi, hogy a kijelzőfelületbe integráltak optikai érzékelőket és így egy olyan, rendkívül vékony felületet kaptak eredményül, ami mégis kiválóan tud reagálni mindenfajta bevitelre - ujjakra és ceruzákra egyaránt. A jelenlegi hardverekhez képest ez meglehetős előrelépést jelent - teszi hozzá a cég -, mivel azok egy többrétegű technikával dolgoznak, ami egyrészt jelentősen megvastagítja a képernyőket, másrészt pedig a beviteli minőségük is folyamatosan megromolhat, ahogy ezek a rétegek apránként kilazulnak.

Hozzátették meg azt is, hogy ez az érzékelő-integráció nem csupán a többféle "beviteli eszköz" (ujj, ceruza, stb.) felismerésére és kezelésére alkalmas, hanem mivel az optikai érzékelők ilyen közel vannak a felszínhez, ezért a külső megvilágítást is jobban figyelembe tudják venni a bevitel értékelésekor, és így a válaszok is jóval finomhangoltabbak lehetnek.

A prototípus egy 3.5 colos, 640x480-as felbontású képernyő, 16.7 millió színnel. A Sony megjegyezte még azt is, hogy a soron következő, tovább finomított verziók már mobiltelefonokban, médialejátszókban, konzolokban és más mobil eszközökben is elérhetővé tehetik a technológiát. A piaci megjelenés időpontjára még nem készítettek terveket, de elmondásuk szerint ez "rövid időn belül" várható.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!