iPon Hírek

Sony Walkman S540: multimédiás mindenes

Dátum | 2009. 08. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Sony bejelentette legfrissebb hordozható multimédia lejátszó készülékét, amely a Walkman S540-es típusjelzést viseli. A különlegességnek számító termék nem csak audió fájlokat, de akár videókat is le tud játszani, emellett még viszonylag kicsi és sokoldalú is, így jó eséllyel lehet népszerű a piacon.


Az újdonságot a vállalat két darab beépített hangszóróval vértezte fel, a termék így sztereó hangzással örvendezteti meg használóit. A hordozható multimédia lejátszó mindössze 10,2 mm-es vastagsággal bír, a készülék viola, rózsaszín, piros és fekete színekben lesz elérhető. A videók lejátszásáról és a menü megjelenítéséről egy 2,4 hüvelykes LCD kijelző gondoskodik, ami 240 x 320 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A kitűnő hangzásról egy ötsávos EQ gondoskodik, amelynek segítségével saját ízlésünknek megfelelően módosíthatjuk a hangszínt, de a repertoárban a Clear Audio technológia is helyet kapott, amely a Digital Linear Phase Speaker Systemmel karöltve biztosítja a kristály tiszta hangzást ha hangszórókról, vagy fülhallgatóról próbáljuk élvezni a zenét.

Az S540-es modell beépített FM rádióval szintén rendelkezik, ami sokak számára igen hasznos tulajdonság. A készülék hangrögzítővel is el van látva, így például rögzíthetjük kedvenc rádióadásunkat, de akár diktafonként is használhatjuk. A termék akkumulátora egyetlen töltéssel 42 órán át képes zenelejátszásra fülhallgatón keresztül, de a hangszórókat használva is 17 órán át képes szólni. A videók esetében fülhallgatóval 6,5 órát, míg hangszórókkal 5 órát mozizhatunk, mielőtt ismét tölteni kéne az akkumulátort. Az újdonság MP3, WMA, AAC, AVC (H.264/AVC), MPEG-4 és WMV fájlok lejátszására egyaránt képest sőt, a WMA és WMV állományokból a digitális tartalomvédelemmel (DRM) ellátott zenéket vagy videókat is kezeli. A különböző fájlokat iTunes 8.1 segítségével, vagy akár egyszerű drag n' drop módszerrel is a készülékre juttathatjuk.


A Sony Walkman S540-es sorozatban háromféle modell lesz jelen: a WZ-S543-as készülék 8 GB-os, az NWZ-S544-es változat 16 GB-os, míg az NWZ-S545-ös modell 32 GB-os adattároló kapacitást fog kínálni. A termékek szeptemberben jelennek meg kereskedelmi forgalomban, áruk modelltől függően 151 és 231 dollár között helyezkedik majd el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. axe
2009.08.26. 23:21
VISSZA A HIRHEZ

adattárolást leszaámítva alázza a k850i-m
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!