iPon Hírek

Sony Xperia X és LG G5: Beárazva

Dátum | 2016. 02. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Mobile World Congressen bemutatkozott az LG, a Samsung és a Sony idei csúcsmodellje(i) is, azonban egyedül a Samsung hozott nyilvánosságra a készülékei megjelenésével kapcsolatos információkat. Szerencsére idő közben valamelyest változott a helyzet, és már a G5, valamint az Xperia X széria két tagjánál is tisztulni kezdett a kép. LG G5 Az első moduláris felépítésű csúcsmobil hatalmas változáson esett át. A G széria eddigi tagjaihoz képest ez a mostani a legmerészebb modell, korábban a megszokott léptékkel haladt előre a termékcsalád, ezúttal viszont nagyot ugrott. A G5 egy rendkívül innovatív mobiltelefon lett, a radikális újítások (főleg a moduláris rész és a hátlapi gombok menesztése) viszont megosztották az érdeklődők táborát. Az előrelépés jó, de az embereknek általában idő kell az újdonságok megszokásához. Az LG G5 meglehetősen vegyes visszhangot keltett az érdeklődők körében, de persze mindenki bizakodó.
No, de térjünk rá a megjelenésre. Az LG G5 jelen állás szerint április 11-én kerülhet majd a boltok polcaira, ami azt jelenti, hogy éppen egy hónap lemaradással követheti a Samsung Galaxy S7 és Galaxy S7 Edge okostelefonokat. Néhány helyen már előrendelésre felbukkant 600 és 750 euró közé eső összegekért, de az ajánlott fogyasztói ára jelen állás szerint 700 euró lesz. Tehát az LG egy az egyben szeretne megmérkőzni a Galaxy S7-tel, hiszen a Samsung hagyományos vonalvezetésű csúcsmodellje is pontosan ennyibe fog kerülni. Sony Xperia X A Sony sem beszélt a bemutató alatt arról, hogy mekkora összeget kell majd leszurkolni az új mobiljaiért, de már itt is fény derült a várható árazásra, legalábbis részben. Az Xperia XA és az Xperia X modellek ára az, amit már tudni vélünk, az Xperia X Performance esetében még nem tisztult ki teljesen a kép. Az Xperia X és az Xperia X Performance között nem várható már nagy különbség, mert itt szinte már csak a központi chip és néhány kisebb dolog változott (a Performance például vízálló).
Sony Xperia X, Xperia XA, Xperia X Performance
A német Amazonon megjelent információk alapján a középkategóriás képességekkel rajthoz álló Xperia XA 300 eurós árral karöltve érkezhet, míg az Xperia X 600 euróért kelleti majd a bájait. Az Xperia X Performance lesz a sorozat legdrágább tagja, és az eddigi adatokból kiindulva legalább 700 eurós ajánlott fogyasztói árat szabhat neki a Sony. Elképzelhető tehát, hogy a Samsung, az LG és a Sony is azonos áron állítja rajthoz a zászlóshajóját. Az árak mellett az Xperia X család esetében még egy érdekes dologra is ki kell térnünk. A Sony hivatalos képviselete felhasználói kérdésre válaszolva az egyik közösségi portálon (Facebook) már meg is erősítette, hogy „pillanatnyilag nem szerepel a vállalat jövőbeni terveiben az Xperia Z6 okostelefon”. Ez annyit tesz, hogy a Sony valóban átadja idén a terepet az Xperia X termékcsaládnak. Ebből pedig arra következtethetünk, hogy akár még több Xperia X modell bevetésére is sor kerülhet, mivel az Xperia X Performance csak az Xperia Z5-nek állított utódot, az Xperia Z5 Compact és az Xperia Z5 Premium egyelőre követő nélkül van a piacon. Ha a Sony valóban leváltja ezeket is, akkor az Xperia Z5 Premiumnak állíthat hamarabb utódot, mert egy 4K-s okostelefonnak biztosan jól fog jönni a Snapdragon 820 lapka megjelenése, ami főleg a grafikus teljesítményt tekintve javult sokat, amire a 4K mellett nagy szükség lenne.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Samupitecu...
2016.02.29. 15:40
sajnálom, hogy nem került elő a Z6 Mini Sonyéknál
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. czky78 Samup...
2016.02.29. 18:34
Nem is fog.
Z sorozat megszűnt, helyét az X sorozat vette át. Biztos lesz majd valami a Z6 mini helyett X jelöléssel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. j.panzer
2016.02.29. 23:19
X Compact?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. flashike
2016.03.01. 19:00
BMW X Compact
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!