iPon Hírek

Sound Blaster Roar 2: egy sokoldalú Bluetooth-os hangfal

Dátum | 2015. 06. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Creative szakemberei elkészítették a nagy népszerűségnek örvendő vezeték nélküli hangszóró, a Sound Blaster Roar második generációs kiadását, amely nemes egyszerűséggel csak a Sound Blaster Roar 2 nevet kapta. A Bluetooth adatkapcsolatot használó jövevény felépítését tekintve nagyon hasonlít elődjéhez, viszont 20%-kal kisebb lett, tömege pedig 10%-kal kevesebb, mint az első generációs megoldásé.
A Sound Blaster Roar 2 feketében és fehérben kerül az üzletek polcaira, kialakítása miatt pedig kétféle pozícióban lehet használni: ha irányított hangzásra vágyunk vertikálisan kell elhelyezni, de ha az adott szobát szeretnénk hangzással teletölteni, akkor a horizontális pozíció lesz a nyerő.
A Sound Blaster Roar 2 Bluetooth-on keresztül – A2DP támogatással – fogadja a különböző audió tartalmakat, méghozzá streamek formájában – a minőségi hangzásról és a lehető legalacsonyabb késleltetésről aptX és AAC kodekek gondoskodnak. Mivel a termék microSD memóriakártya-olvasót is kapott, a fedélzetén üzemelő lejátszó segítségével MP3 és WMA formátumú tartalmainkat akár közvetlenül, külön eszköz alkalmazása nélkül is képes lejátszani. Érdekes opció, hogy a termék úgynevezett Bedtime Mode szolgáltatást is kínál, azaz rendelkezik "altató móddal": az előre beállított időtartamon belül zajló lejátszás vége felé közeledve automatikusan csökken a hangerő, majd kikapcsol a rendszer.
A minőségi hangzást kínáló újdonság extraként kihangosítóként is használható, azaz nem csak fogadhatunk, de akár kezdeményezhetünk is rajta keresztül telefonbeszélgetéseket. A kompakt mobil hangfal a beépített audió rögzítő jóvoltából streamek, beszélgetések és környező hangok rögzítésére egyaránt alkalmazható – utóbbiban a beépített, 360 fokban "halló" mikrofon segít.
A Sound Blaster Roar 2 NFC támogatással könnyíti meg a Bluetooth kapcsolat létrehozását, magához a mobil hangfalhoz pedig egyidejűleg akár két eszköz is csatlakozhat. A mobil hangfal háza a felsorolt elektronikák mellett egy 6000 mAh-s kapacitású lítium-ion akkumulátort is rejt, ami egyetlen teljes töltés hatására maximum nyolcórányi üzemidőt garantál a mobil hangfal számára, sőt, ezt a kapacitást akár okostelefonok vagy táblák töltésére is felhasználhatjuk. A Roar 2 akkumulátorának feltöltése nagyjából 2,5 órát vesz igénybe.
A Sound Blaster Roar 2 szükség esetén USB-n keresztül is kapcsolódhat az adott Machez, vagy PC-hez – ekkor a termék USB-s hangkártyaként funkcionál. A termék az AUX bemeneten keresztül egyéb "műsorforrás" jeleit is fogadja, azaz egyszerű mobil hangfalként is használhatjuk. A Creative újdonsága 51 x 188 x 109 milliméteres mérettel érkezik, ami a korábbi 57 x 202 x 115 milliméteres mérethez képest érezhető előrelépés. A tömeg az eredeti Roarhoz képest 100 grammal csökkent, így kereken 1000 gramm lett. A Sound Blaster Roar 2 már elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára 199 angol font. A Creative weboldalán 229,99 dolláros exkluzív ár szerepel, és valószínűleg itthon is felbukkan hamarosan, de a hazai árat még nem tudjuk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. kriszponta...
2015.06.24. 08:33
Sound Blaster Sokol .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim krisz...
2015.06.24. 09:43
Címben is ez olvasható.

"Sound Blaster Roar 2: egy Sokol dalú Bluetooth-os hangfal"

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. m76
2015.06.24. 09:45
KI gondolta volna, hogy az oroszok 50 évvel előrébb jártak mint a nagy nyugat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!