iPon Hírek

SpaceNavigator 3D - térbeli egér laptopokhoz

Dátum | 2008. 04. 09.
Szerző | Gabriel
Csoport | EGYÉB

Bemutatta legújabb alkotását a 3Dconnexion, nevezetesen a SpaceNavigator for Notebooks-ot, tovább bővítve ezzel a térbeli egér-termékvonalát.

Ez lényegében a már ismert "alap" SpaceNavigator fejlesztése, amely már eddig is nagy sikernek örvendett bizonyos felhasználói körökben, mivel jelentősen megkönnyítette a CAD-alkalmazások vezérlését, animációk tervezését, valamint térbeli- és termékmodellek elkészítését: a nyomásérzékeny felső "markolat" (úgy is, mint "sapka", "golyó", "egér" vagy "bütyök") segítségével könnyen kezelhetőek bármilyen alkalmazás térbeli környezetei vagy 3D-s modelljei; egyetlen mozdulattal nagyíthatunk, forgathatunk vagy "haladhatunk a térben", anélkül, hogy emiatt egy pillanatra is a billentyűzethez, vagy az adott alkalmazás kezelőfelületéhez kéne fordulnunk.

A régi (bal) és az új (jobb). Főleg legfelül látható a dizájn-változás.Súlyát tekintve az új SpaceNavigator az elődjének mindössze a felét nyomja (mintegy 240 gramm), dizájn terén pedig annál is tovább finomodott (a változást ugyan nehéz lenne igazán megragadni szavakban, de ránézésre mégis szembetűnő, hogy az új változat a réginél jóval áramvonalasabb, lekerekítettebb és úgymond "összefüggőbb") , még könnyebbé és hatékonyabbá téve így a 3D-s munkafelületek kezelését.

Dieter Neujahr, a 3Dconnexion elnöke egész pontosan így fogalmazott: "Az új 3D-egerünk egyesíti magában a kifinomult tervezésta hordozhatósággal, valamint a legváltozatosabb környezetekben való felhasználhatósággal - anélkül, hogy a 3D-s navigáció bármit is veszítene a könnyedségéből és kezelhetőségéből. Röviden tehát pontosan azt nyújtja a vásárlóinknak, amit már megszokhattak és így jogosan el is várnak a termékeinktől".

A SpaceNavigator for Notebooks már kapható számos online forgalmazónál, $130 ellenében.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások