iPon Hírek

Sparkle 8800 GT DisplayPort kimenettel

Dátum | 2008. 01. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Manapság túl sok DisplayPort bemenettel ellátott monitor nincs jelen a piacon, habár a Dell 3008WFP névre hallgató óriási képernyője már egy ideje elérhető DisplayPort bemenettel. A videokártya gyártó vállalatok szépen lassan piacra dobják első DisplayPorttal ellátott megoldásaikat: most a Sparkel jelentkezik új 8800 GT-jével, amely már az új csatlakozót is magán hordozza.


A Sparkle termékéből már elkészült az első mintapéldány, amelyen a DVI és az S-Video kimeneteken kívül immáron DisplayPort csatlakozó is jelen van. A Sparkle 8800 GT-je teljes egészében megegyezik a referencia 8800 GT-vel, legalábbis ami a technikai paramétereket illeti: a kártya rendelkezik DirectX 10-es GPU-val, PCI Express 2.0-ás támogatással valamint az Nvidia Pure Video motorjával is. A Sparkle a kártya hűtésénél egyedi megoldást alkalmaz: a termék nagy kétslotos hűtőegységet kap, amely nagyobb ventillátorral rendelkezik, mint a referencia 8800 GT.

A Sparkle állításai szerint a kártyán jelen lévő DisplayPort három darab 1080p videó stream és egy 7.1-es audió stream továbbítására képes egy időben. A DisplayPort a HDMI-vel ellentétben "jogdíjmentes" formátum, amely szintén képes a HDCP eljárás alkalmazására, így a foglalat tökéletesen alkalmas a másolásvédett Blu-ray és HD-DVD filmek lejátszására.

A kártya várható megjelenésével és árával kapcsolatban egyelőre nem árult el részleteket a gyártó.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!