iPon Hírek

Sparkle 9600 GT kétventilátoros hűtéssel

Dátum | 2008. 03. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Lehullt a lepel a Sparkle új videokártyájáról, amely P960-as típusjelzéssel kerül forgalomba hamarosan. A nem mindennapi 9600 GT nem csak különleges hűtésével, hanem gyárilag megemelt órajeleivel is kiemelkedik a többi gyártó hasonló termékei közül. A Sparkle 9600 GT-je G94-es GPU-val van felvértezve, a termék DirrectX 10.0-ás és OpenGl 2.0-ás támogatással érkezik, a GPU természetesen ebben az esetben is 64 darab stream processzort tartalmaz csak úgy, mint a többi 9600 GT.


A Calibre P960-as újdonság GPU órajele 700 MHz-re lett emelve, a stream egységek 1850 MHz-en ketyegnek, míg a memória órajelét 2000 MHz-re növelte a gyártó, ennek köszönhetően az újdonság teljesítménye valamivel magasabb, mint a referencia modelleké. A Sparkle itt azonban még nem állt meg: a gyártó minőségi szilárd kondenzátorokat is elhelyezett a terméken. A megnövelt órajelek miatt jelentkező többlet hőtermelésre is van megoldás: az új P960-as kártya különleges, két ventilátorral ellátott hűtést kapott, ami hatékonyan hűti a kártyát. A nem mindennapi hűtőalkalmatosság Dual Fly Cooling névre hallgat, a hűtő bordái alumíniumból készülnek, míg a GPU-ra illeszkedő felület és a hőcsövek rézből vannak. A három darab nagyhatásfokú hőcső és a két hűtőventilátor elegendő hűtést biztosít: működés közben 29 dB-es zajszint mellett üzemel az újdonság.


A Calibre P960-as kártyán 512 MB memória foglal majd helyet, a termék várhatóan hamarosan forgalomba is kerül, ám az árával kapcsolatban még nem szolgált információkkal a gyártó.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. J.o.k.e.r
2008.03.28. 20:36
Magyarországi forgalmazásról még sajna nincs infó, de tényleg nem lenne rossz egy ilyen kari.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!