iPon Hírek

Speciális bevonattal védi a memóriamodulokat az Innodisk

Dátum | 2014. 02. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Innodisk egy új technológiával szeretné vonzóbbá tenni memóriamoduljait, amik egy speciális bevonatnak hála ellenállóbbak lettek, így extrém körülmények között is megbízhatóan, strapabíróan működnek, ami sok esetben kulcsfontosságú szempont.
Az Innodisk szóban forgó memóriamoduljai különböző vegyszerek felhasználásával egy speciális, igen vékony, filmszerű bevonatot kapnak, ami ellenállóvá teszi őket a szálló porral, az esővel, a párával, a napsütéssel, a széllel és akár a savakkal vagy a lúgokkal szemben is. A bevonatok ezzel együtt a statikus elektromossággal és a hővel szemben is védelmet kínálhatnak, így a memóriamodulok igazán extrém körülmények között is képesek helytállni. A bevonat vastagsága a vásárlói igényektől, illetve a felhasznált összetevőktől függően 0,03 milliméter és 0,13 milliméter között helyezkedik el, maga a védőbevonat pedig egyenletes vastagsággal terül el a memóriamodul minden részén, hála a fejlett gyártástechnológiának. A memóriafoglalatba illeszkedő érintkezőkön természetesen nincs védőbevonat, minden máson van. A vállalat többféle területre is képes olyan memóriamodulokat gyártani, amelyek maximálisan megfelelnek a felmerülő igényeknek: ilyen speciális memóriamodulok a kültéri információs pontok számítógépeiben, ipari és katonai számítógépekben, illetve járművekbe ágyazott számítógépes rendszerekben is gond nélkül használhatóak – és természetesen a vonatkozó szabványok követelményeinek is megfelelnek. Az Innodisk szolgáltatása azért lehet vonzó a rendszerépítők számára, mert egy gyáron belül történik a memóriamodulok készítése és a kívánt bevonat felvitele, így a speciális bevonat alkalmazásához nem kell harmadik fél szolgáltatásait igénybe venni, vagyis a felesleges szállítással járó kockázatok – és költségek – is elkerülhetőek. Árakról nem esett szó, de mivel az eljárás a rendszerépítőket veszi célba, nem az átlagfelhasználókat, így ez most talán mellékes is. Maga a szolgáltatás mindenesetre érdekes.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. 5hR3kY
2014.02.14. 16:13
Ekkora parasztvakítást..... Ki az aki esőben rohangál a memóriával, vagy savba/lúgba dobálgatja őket?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. zoomcns
2014.02.14. 16:26
Én olajban szoktam kisütni, abból lesz a finom ramtotta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Balucsek
2014.02.14. 18:01
Hát a telekom világában divat a kültéri szerver szóval szerintem sok szolgáltató lehet nem ítéli meg teljesen baromságnak... (mint tudjuk a 4G nem a fán terem...) Ott lehet eső hó jég forróság, és ráadásul mikor kimennek szervizelni nem feltétlen tudják 100%-ban megoldani az ESD védelmet...
Az meg ráadás hogyha ha pistike részegen belehugyoz a gamer PC-be akkor legalább a ram megmarad
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim Baluc...
2014.02.14. 18:33
Az alaplap is:

http://www.youtube.com/watch?v=CAxxe0GrINk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. MrJerk
2014.02.14. 19:15
És milyen ügyesen adja át a hőt a környezetnek ezzel a bevonattal?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. irdatlanno...
2014.02.15. 16:32
Hm Erről nem nyilatkoztak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. budspencer
2014.02.15. 18:15
kb 1000 éve lehet kapni olyan flakonos áramör-bevonót, ami ugyanezt teljesíti...

"áadásul mikor kimennek szervizelni nem feltétlen tudják 100%-ban megoldani az ESD védelmet..."

Kint a szervizes nem fog neked RAM-ot cserélgetni, nincs idő hibakeresésre, a kieső üzemidő drága. Egyszerűen lecseréli a szervert, aztán behozza a hibásat javításra, bent ráérnek vele bíbelődni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kajafun
2014.02.17. 17:41
Ez hülye emberek fejébe van kitalálva hogy ellenálljon a mosogatólének!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!