iPon Hírek

Speciális WD merevlemezek, kifejezetten NAS-okba

Dátum | 2012. 07. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A WD Red merevlemezek csak és kizárólag 3,5 colos formátumban érkeznek és 1 TB-os, 2 TB-os, illetve 3 TB-os adattároló kapacitást biztosító változatokban kerülnek a boltok polcaira. Az új adattárolókat a WD kifejezetten otthoni, valamint kis- és közepes irodai környezetbe szánt NAS-koba készítette – itt tipikusan az egylemezestől ötlemezesig terjedő kategóriára kell gondolni.


A WD szakemberei a NAS szegmens neves képviselőinek egyes termékeivel kompatibilitás-teszteket is végeztek, így a WD Red merevlemezek garantáltan képesek hibátlanul együttműködni a QNAP, a Thecus, a Netgear és a Synology termékeivel, hogy csak a legfontosabbakat említsük. Az új merevlemezekkel kompatibilis hálózati adattárolók pontos listáját itt találják az érdeklődők.

Most pedig vegyük sorra, miben különböznek a WD Red család tagjai a többi merevlemeztől. Az új HDD-k NASware technológiával felvértezve érkeznek, ami röviden és tömören arra jó, hogy növelje az adattároló megbízhatóságát, valamint a rendszer teljesítményét, ezzel együtt pedig egyszerűsítse a felhasználók számára az integrációs folyamatot. Az új adattárolók a RAID tömbök esetében használt hibajavító technológiákkal is hatékonyan együttműködnek, ezzel pedig megelőzhető, hogy egy-egy hiba alkalmával a RAID vezérlő beavatkozása miatt feleslegesen keljen újjáépíteni az adott RAID tömböt. Ez utóbbi azért lehetséges, mert a NASware fejlett algoritmusai képesek a hibajavítással kapcsolatos feladatok ellátására, ezáltal a rendelkezésre állási idő maximális maradhat, ami jótékonyan hat a produktivitásra.


A repertoárban még a 3D Active Balance Plus eljárás is helyet kapott. Az eljárás feladata leegyszerűsítve az, hogy megfelelő egyensúlyt biztosítson teljesítmény, zajszint, megbízhatóság és fogyasztás tekintetében.

A felhasználói igények vizsgálata alapján fontos, hogy a piacon rendelkezésre álljanak olyan adattárolók, amelyek elérhető árúak, megbízhatóak és a legtöbb hálózati adattárolóval kompatibilisek is – ezeket az igényeket próbálják kielégíteni a WD Red sorozat tagjai. A WD állítása szerint a hagyományos merevlemezek esetében általában nem végeznek NAS kompatibilitási teszteket, ami olykor-olykor problémát szokott okozni a felhasználók számára.

Az új HDD család érkezésével a WD „Power of Choice” kliens merevlemez megoldásokat kínáló termékpalettája még színesebbé vált. A WD Blue adattárolók jó teljesítményükkel és megbízhatóságukkal az átlagfelhasználókat veszik célba, míg a WD Green sorozatának tagjai az energiatakarékos, halk és környezetbarát merevlemezt keresők számára minősülhetnek jó választásnak. A WD Black sorozat tagjait a maximális teljesítmény biztosítására hegyezték ki a mérnökök, az új, WD Red sorozatú adattárolók pedig a NAS szegmensben próbálnak majd szerencsét.

A WD Red család tagjai már elérhetőek kereskedelmi forgalomban. Az 1 TB-os modell 109 dollárba, 2 TB-os társa 139 dollárba a 3 TB-os példány pedig 189 dollárba kerül. A friss merevlemezek mindegyike SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel és 64 MB-nyi gyorsítótárral érkezik. A WD Red család tagjaira 3 év garanciát vállal a WD.

Az új adattárolókkal kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. gabest
2012.07.11. 11:52
Amit eddig csináltak, az nem jó NAS-ba, kilogikáztam. Egyébként azt hittem 3-at fizet 4-et kap, vagy valami ilyesmi lesz a különlegességük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. StevyXIX
2012.07.11. 13:13
3 évet vállal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. justin
2012.07.11. 19:17
Én újabban a céges gépekbe már csak Raid Edition lemezeket vettem, de most akkor ezek jobbak vagy rosszabbak mint a Raid Edition vinyók?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. MrJerk
2012.07.11. 20:37
Jó nagy parasztvakítás.
Szerintem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. prohlep
2012.07.11. 20:41
Megy a ködösítés, marketing hangzatos kifejezésekkel.

Régen a raid és nem raid között a szoftver különbség az volt, hogy van-e Time Limited Error Recovery vagy nincs.

Raid esetén az a jó döntés, hogy TLER, mert szenvedés helyett érdemesebb megnézni a raid talán jobb állapotban lévő wincsijeit.

Nem raid esetén az a jó döntés, hogy NE legyen TLER, mert igenis küzdjön meg akár percen keresztül is, hátha egszer szerencsésebben kapja el a nehezen olvasható szektort.


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. NeoX
2012.07.12. 01:15
A lényeg nincs a cikkben: csak 5400 rpm-es kva lassú HDD-k ről van szó, amit már máshová nem lehet eladni..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. fpetya
2012.07.12. 10:10
A fordulatszámot honnan bányásztátok ki?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kajla_hun
2012.07.12. 12:21
3 év garancia és megbízhatóság.. hmm.. manapság inkább ez mint a gyorsaság
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kajla_hun
2012.07.12. 12:23
Fordulatszám: "IntelliPower" --> ???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. NH3CL
2012.08.29. 08:54
Az intellipower azt jelenti, hogy 7200 és 5400 közt változtatja a sebességet az igényekhez mérten.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. MJA
2013.09.04. 13:06
"Az intellipower azt jelenti, hogy 7200 és 5400 közt változtatja"

frászkarikát... az csak a marketing hazugság, ráadásul még az is hibásan terjeszteve... (ez volt a green széria megjelenésekor, azt most már mindenhol 5400-nek írják, pedig az is "intellipower" )

valójában azt jelenti, hogy 7200 és 5400 közötti fix fordulaton üzemel, ami gyakorlatilag meg 5400 körülit jelent (csak marketingesek pofátlanul bő tartományt adnak meg, hogy úgy tűnjön, hogy sokkal gyorsabb, mint más gyártó 5xxx rpm-es modellje)


itt az új ipon-os cikk is, ugyanúgy, ahogy green szériánál, a red-nél is besz@patták az emberekkel, azt 7200-5400 között marhaságot, majd 1-2 év után már majdnem mindenhol jól írták/írják, hogy 5400 fordulatszámú... persze még az iponnál is pl itt hibásan szerepel... (ha meg szólnak érte, akkor "bocs tévedtünk", az nem számít, hogy ezzel mégtévesztik a vásárlókat és szerintem ez szándékos, a wd-nél tutira)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!