iPon Hírek

Speed-Link multitouch egér, Razer egérpad

Dátum | 2010. 10. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Speed-Link műhelyéből egy különleges egér érkezett, amely a Cue Multitouch nevet viseli és támogatja a többérintéses technológiát, mint egy modern noteszgép érintőpadja. A másik friss terméket a Razer szállítja, aki a héten két különleges egeret már bemutatott, most viszont egy minőségi egérpaddal is előrukkol.

Speed-Link Cue Multitouch: vezeték nélküli egér többérintéses támogatással

Az újdonság kétgombos egérként funkcionál, ám a mikrokapcsolók helyett érintés érzékeny felület tölti be a gombok funkcióját, amely nem csak egérgombként, hanem érintőpadként is működik, így a Windows 7-ben rejlő többérintéses technológiát támogató lehetőségek könnyedén kiaknázhatóak és ehhez még külön érintőkijelzőt sem kell használni. Az egér kényelmes multi-touch vezérlést kínál és dizájn tekintetében sem mondható rossznak.


A termék 2,4 GHz-es vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kommunikál az USB 2.0-s portba illeszkedő kisméretű vevővel. A rágcsáló 1000 dpi-s felbontású optikai szenzorra támaszkodik és több színben is viszont láthatjuk majd a boltok polcain. A piros, ezüst, fehér vagy fekete színben pompázó Cue Multitouch egér hamarosan forgalomba kerül, ajánlott végfelhasználói ára pedig 40 euró lesz.

Razer Ironclad: minőségi egérpad alumíniumból, csúszásgátló gumilábakkal 

A játékosok számára készített minőségi perifériáról híressé vált Razer most egy friss terméket mutatott be, ami nem más, mint egy minőségi egérpad, amely az Ironclad nevet kapta. Az újdonság unibody dizájnnal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy az alumíniumból készült MacBook és MacBook Pro házakhoz hasonlóan ezt a terméket is egyetlen alumínium tömbből faragták ki. Az anodizált alumíniumból készített újdonság homokfújt felülettel rendelkezik, ennek köszönhetően kényelmes és pontos egérhasználatot biztosít. A nagyméretű felületnek köszönhetően a játékosok hatékonyan használhatják egerüket, legyen szó akármilyen modellről. Az egérpad csúszásgátló gumilábakon áll, amelyek nem engedik elmozdulni.


Az újdonság 320 x 270 x 2,5 mm-es mérettel rendelkezik és egy védőtokot is kapunk hozzá, amelynek segítségével könnyedén magunkkal cipelhetjük akár lanpartyra is. Az újdonság a Razer webáruházában már október folyamán megjelenik, ám az üzletek polcain majd csak novemberben láthatjuk viszont. A termék az Amerikai Egyesült Államokban 59 dollárért, Európában pedig 59 euróért lesz elérhető.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. Tirexi
2010.10.08. 15:19
Jó ötlet de nem kéne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Redtea
2010.10.08. 15:39
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. LavX
2010.10.08. 18:11
Azért kiváncsi lennék,ha valaki párszor elkapná azt az egérpadot az egér szélével, akkor a sok horpadás után milyen lenne vele játszani...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Szerzetes
2010.10.08. 19:02
Hm... Speedlink tök jó. Lehet vele egerészni touch-padként v. csak gesztusokat ismer?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. kiskoller
2010.10.08. 19:29
ez az egér nagyon jónak tünik! gondolj bele, egy netbook meg egy ilyen + egy toll és elfelejtheted a füzetbe jegyzetelést. Én tuti elfogadnék egy ilyet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. LavX
2010.10.08. 20:24
kiskoller: Arra már kitalálták a digitalizáló táblát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. csigabigaf
2010.10.09. 13:11
Hát ez az egér majdnem akkora hülyeség mint az érintőképernyős billentyűzet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Humbuk
2010.10.10. 10:05
Umm lehet, hogy nálam van valami képzavar, de ezekszerint ezt az egeret felemelt ujjakkal a tenyered közepével kell tologatni? Mert nem hiszem, hogy örülne neki ha éppen egyszerre pihentetném rajta az ujjaimat

Nem tudom, hogy normál áron van-e de én egy kattintgatós szinte hangtalan egérnek jobban örülnék. Jó a taperolás, de nem az én műfajom (Inkább máshol kamatoztatom ezt a tudást )

Alu egérpad? Faragok én itthon magamnak ha kell. Meg valami zselés támasztékot eltudtam volna képzelni arrafelé mert annó wowos időkben olyan bütyök nőtt a csuklómra, hogy csak pislogtam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Humbuk
2010.10.10. 10:09
Pl ilyesmire gondoltam
[Egérpad] lehet kicsi a felülete, de ezt az érzékenység növelésével lehet orvosolni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. myckie2
2010.10.10. 11:48
azért kíváncsi lennék minek kell ilyeneket csinálni én nagyon jól játszok egy 99ft-os egérpaddal és egy 6 éves golyós egérrel simán legyőzöm azt aki a 26 ezer forintos egeret vágja a földhöz mert nem megy neki... nem értem ezt az egészet... ráadásul még kényelmes is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. iteq47
2010.10.10. 16:35
@myckie

figy. egyszer kipróbáltam havernál egy 10k egérpadot. (nem tom a márkát) valami közepes egérrel. de az annyira más volt. iszonyatkönnyen csúszott. de ha megszokod akkor sztem mindeképp jó dolog

ez az unibody elég vicces. nem almásiéknál, hanem itt egérpad szinten. mégis egy sima, egyszerű. majdhogynem 4szögletes alu darabot mégis hány darabból kéne összerakni??
következőleg arra vágnak fel hogy a gyufaszálat is 1 darabból készítik.
mégis... melilyik az a gyártó aki egy egérpadot 3darabból csinál??? nem a rétegelésre gondolok. értitek omg

más:
ahelyett hogy állandóan a súrlódást csökkentik, készíthetnének már valami újat. mondjuk egy kontakt nélküli egér/pad cuccost. valami mágneses alapút. mint azok a japó gyorsvonatok. vágjátok)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Ro1and
2010.10.11. 00:21
Mit tud ez az egérpad,hogy több mint 15K??? no comment..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. csigabigaf
2010.10.12. 02:36
"Miért volna hülyeség? Akkor az érintőpad is az."

Miért értelmes? Hiszen kényelmetlenné teszi az egeret nem hagyhatod az ujjad a 'gombon', nem érzed ha kattintasz. Cserébe kapsz multitoucholást (ami képzelem milyen kényelmes) ami közel haszontalan.
Az érintőpad értelme hogy megszünteti a szükséged az egérre, az eszközre a kezedbe.

Légyszíves ne mondd már azt hogy látsz ebben értelmet mert mégtöbb hitet vesztek az emberiségben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!