iPon Hírek

Spielberg és Lucas a videojátékok jövőjéről

Dátum | 2013. 06. 14.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Steven Spielberg és George Lucas beszélt a videojátékok jövőjéről a USC School of Cinematic Arts egyik előadássorozatán. Hogy milyen különösebb köze van a két úriembernek a játékokhoz, azon kívül, hogy Spielberg éppen egy Halo-sorozatot támogat a nevével, azt nem tudjuk. Ráadásul, hogy a helyzet rosszabb legyen, ott volt Phil Spencer is a Microsoft Xbox-részlegéről. "Abban a pillanatban, amikor felveszed a kontrollert, valami megáll a szívedben, és az egész csak egy sport lesz. Sosem fogunk teljesen elmerülni valamiben, amíg egy négyszöget kell bámulnunk, legyen az a mozivászon, vagy a számítógép képernyője. Meg kell szabadulnunk ettől, és a játékost kell betennünk az élmény közepébe, ahol nem számít, hogy hova nézel, mindenhol háromdimenziós élménnyel vagy körülvéve. Ez a jövő." - kezdte Spielberg. Ezzel szemben George Lucas inkább egy olyan játékot látna szívesen, melyet teljesen a női közönség igényeire szabnak, ami a játékipar Titanicja lehetne. "A következő öt év legnagyobb játéka az lesz, ahol szoros empátia alakul ki a játékbeli karakterek iránt, és amit a lányoknak készítenek. Ők szeretik az empatikus játékokat." - majd folytatta, hogy szerinte ez a "Titanic-pillanat" akkor jön el, amikor a játék egy igazi szerelmes történetet elevenít meg, és ténylegesen kapcsolatot mutat be, ahelyett, hogy "csak le kellene lőni mindenkit". Vajon Lucas bácsi hallott már például David Cage-ről, és csapatáról, esetleg a Heavy Rain című játékról? Ugyan nem Titanic, de azért most is léteznek komoly kapcsolatok, és empátia a játékokban, és le sem kell lőni mindenkit.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. Andos
2013.06.14. 10:58
Innentől kezdve kijelenthetjük, hogy Spielberg bácsi is a kormány általi totális köznép elhülyítését támogatja.
Nem elég már így is, hogy ha kimegy az ember a szabadba, akkor is csak a kütyüje kijelzőjét bámulja?
Egy videojáték teljes 3d-s élménnyel körülvéve, olyan szintű függőségeket okozna, hogy mindennapos halálesetek történhetnének. Mert elfelejtenek az emberek a való életben élni.
Lukasnak meg üzenem, hogy ne lopja az ötletem, miszerint a játékiparnak a csajok felé kéne nyitnia, mivel imádnak vásárolni, csak az ő érdeklődési körüket kell megcélozni, és a szemük elé tenni, hogy értesüljenek róla. Hatalmas biznisz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. KisDre
2013.06.14. 11:47
Nah az okosok megszólaltak -.-
Komolyan, nem véletlenül tátong hatalmas nagy úr a kezdetektől a videójátékipar és a filmipar közt, bár mostanság mintha egyre közelebb kerülnének egymáshoz. Bár a két öregcsóka munkássága mondhatni jó, de a játékiparról fingjuk sincs.
Amit Spielberg mond azt már jó ideje sejtik az emberek vagy legalább is a játékosok, hogy lesz majd valamikor valami ami mint valami Mátrix, egy totál "új" megközelítéssel lesznek a játékosok és a játék kapcsolatával.
Amit meg Lucas mond, szerintem nem nézett szét eléggé a játékok közt, Sims pl ha nem is egy kapcsolatot helyez előtérbe, de viszont lányok és nők körében igen csak elterjedt, ezen kívül meg ők inkább böngészős játékok terén alkotnak.
Szerintem azzal magyarázható a női tábor hiánya a videójátékok terén, hogy ők ha rajonganak valamit akkor az neki valóban egy olyan ahol beleélheti magát a légkörbe, érzelmekbe (nem feltétlenül a történetbe) és úgy összeségében nem az van hogy minél több, jobb, erősebb a cél. Míg a legtöbb játékban, minket srácokat, férfiakat meg inkább az hajt hogy több pont, jobb felszerelés, a történet erőssége stb (kinek mi ugye, ez már ízlés kérdése)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. magerg
2013.06.14. 12:04
Spielberg bácsinak a Schindler listája és Ryan közlegény óta volt jó filmje? Ahhoz képest hogy milyen filmekhez adta nevét, én inkább csöndben maradnék.
Lucas bácsi helyében meg az Indy 4 és a SW Ep2-3 után oda nem mertem volna tolni a képem.
Az meg hogy a csajok felé kell nyitni, ezeréves közhely. Tetszett már elgondolkodni, a Pacman játék miért olyan, amilyen? Lucas bácsi igazi Captain Obvious...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. ZephyrDavi...
2013.06.14. 13:31
Inkább adják vissza Star Wars 1313 -hoz vissza a jogokat. Az még egy jó játék lett volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. MrFox
2013.06.14. 15:07
Remélem nem ilyen kiöregedett hülyék fogják megszabni a videojátékok jövőjét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. peti198706...
2013.06.14. 15:47
Nekem meg ilyen magerg félék kellenének, s szívesen odaengedném őket Spielberg s Lucas bácsi elé őket, h mondják meg mégis mi az igazi tény állás, mert a két öreg úr nem tud betelni saját idejével s tájékozódni kicsit a való nagyvilágról.. -Köszcsi puszcsi érte
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. gombabacsi
2013.06.14. 18:34
"Sosem fogunk teljesen elmerülni valamiben, amíg egy négyszöget kell bámulnunk"

Ezek szerint a Minecraft egy rossz játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim gomba...
2013.06.14. 20:42
Ez a beszólás aláz!

Ebből is látszik hogy ez a két kivénhedt fószer azt se tudja mit beszél.

Már a filmiparból is kiöregedtek 2 évtizede, hogy játékiparhoz mi közük van, azt meg végképp nem értem. Vagy azt hiszik hogy a 20-30-40 évvel ezelőtt elért író-rendezői sikereik felhatalmazzák őket a szórakoztatóipar más terébe való kontárkodásra is?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. punchman
2013.06.15. 19:05
A játék amiről álmodnak már létezik.

http://youtu.be/4OnDizZ7UT0
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. carraroxt
2013.06.16. 20:22
Isten ments, hogy Lucas ezt is összebarmolja...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mikej95
2013.06.16. 20:57
Ja majd Walkie-Talkies-kal lövöldözünk minden játékban, mindenhol térhatású 3D-s gépi effektek lesznek és megerőszakolják Harrison Ford-ot a dzsungeles átvezető animációkban. Lehet tippelni, hogy kik és hol jósolták ezt meg előre!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!