iPon Hírek

Spire EZVault RFID: új külső merevlemez ház

Dátum | 2010. 02. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Spire kínálatában egy érdekes külső merevlemez keret jelent meg, amely az RFID technológia segítségével próbálja adatainkat hozzáférhetetlenné tenni az illetéktelenek számára. Az EZvault RFID névre keresztelt termék 2,5 hüvelykes HDD vagy SSD meghajtók fogadására képes, ám a mellékelt RFID kulcs nélkül nem férünk hozzá az adott meghajtón tárolt tartalomhoz.


A rádiófrekvenciás azonosításon alapuló megoldás mindaddig lezárja a hozzáférést az adott adattárolóhoz, amíg az RFID kulcs a merevlemez ház közelébe nem kerül. A gyártó az eljárással kapcsolatban bővebb információt nem osztott meg, de félő, hogy ha csak egyszerű hozzáférés-blokkolásról van szó, akkor a merevlemezt a külső házból kiszedve nyugodtan használhatja a tolvaj, ugyanis az adatok titkosításáról ebben az esetben nincs szó. Maga a külső HDD/SSD ház egyébként 145 x 81 x 18,5 mm-es mérettel rendelkezik és eszközmentes szerelhetőséget kínál. Az alumínium ötvözetből készült szerkezet SATA csatolófelülettel ellátott merevlemezek beépítésére nyújt lehetőséget. A külső ház USB 2.0-s kapcsolaton keresztül csatlakozik a noteszgéphez vagy asztali konfigurációhoz. Az EZvault RFID természetesen adatmentő szolgáltatással érkezik: a szerkezet a One Touch Backup funkció segítségével teszi lehetővé, hogy fontos adatainkról biztonsági mentést készíthessünk.


Az EZvault RFID várhatóan március elején kerülhet forgalomba, ajánlott végfelhasználói ára az Amerikai Egyesült Államok területén 22,99 dollár lesz, míg Európában 16,50 eurót kérnek majd el érte.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. axe
2010.02.09. 13:47
szerintem ronda
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. gebana
2010.02.09. 14:21
én sunáznám
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gebana
2010.02.09. 14:24
én sunáznám
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nucleon
2010.02.09. 15:10
Hát szerintem is elég ronda szegény...
Ha már ki akarnak tűnni valamivel, akkor ne egy szinte haszontalan RFID-t tegyenek bele, hanem csinálják meg designosra... ez valahogy túl műanyag...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jamborka
2010.02.10. 11:04
Ez a napiszaros duma itt sem vicces, de ott sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!