iPon Hírek

Splinter Cell képregény készül

Dátum | 2012. 10. 11.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Ubisoft bejelentette, hogy jövőre kiad egy szép hosszú képregényt, amely a Splinter Cell: Conviction és a következő, még meg nem jelent rész, a Blacklist közötti eseményeket mutatja bel. A mű címe Splinter Cell: Echoes lesz, az írója Nathan Edmondson (Ultimate Comics: Iron Man), az illusztrációkat pedig Marc Laming (Planet of the Apes) készíti.


Edmondson egy interjúban elmondta, hogy a munkát a Ubisofttal szoros együttműködésben végzik, a Ubi elmondja az ötleteit, és segít, hogy jobban megértsék a játék világát, ugyanakkor nem köti meg a kezüket és hagyja, hogy kreatívan dolgozzanak. A szerző már több kémes sorozaton is dolgozott, rá és grafikus partnerére a The Activity című katonai triller kapcsán figyelt fel az Ubisoft.

Edmondson Fishert kemény karakternek tartja, akinek múltjában olyan sok dolog történt, hogy nem nehéz hozzá új történeteket kitalálni. "Sam bonyolult és összetett karakter, sötét múlttal. Viselkedése, technikája nagyon is anti-Bondos, anti-szuperhősös" – magyarázta. "Ugyanakkor valahol hazájának és nézeteinek rabja is: mindig is szolgálatban volt, sohasem volt igazán szabad. Mindent, amit tett kötelességből tette."

Bár a képregény a játékokon alapul, Edmondson különösen fontosnak tartja, hogy azok számára is érthető legyen, akik nem ismerik a játékokat. "Az egyik célunk az volt, hogy olyan könyvet alkossunk, amelyet a játékosok és a nem játékosok is egyaránt élvezhetnek. Persze időnként kikacsintgatunk a rajongóknak is, de a karaktereket és a történetet úgy kezeljük, mintha ez egy önálló alkotás lenne."

 

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!