iPon Hírek

Sportolóknak szánja új óráját is a Polar

Dátum | 2017. 04. 12.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Polar azoknak az igényeit szolgálja ki a termékeivel, akik rengeteget sportolnak, ezen felül pedig nem vetik meg a legújabb technológiák alkalmazását sem annak érdekében, hogy minél jobban tisztában legyenek a teljesítményükkel. A viselhető kiegészítők sora az M430 modellel bővült most, ami igazi mindenesnek tűnik a maga nemében.
Az újdonságot a Polar elsősorban a futók számára javasolja, de akár a biciklisták, a túrázók, és ahogy azt az alábbiakban látjuk, még az úszók is megfelelő társra lelhetnek benne. Az eszköz egy fekete-fehér kijelzővel lett ellátva, ami 128 x 128 képpontos felbontású és remekül olvasható közvetlen napsütésben is; itt ez lesz az igazán fontos, nem a pedig a kiemelkedő képminőség. Az M430 kezelése egyszerű és kézenfekvő, a három nyomógombbal lehet a logikusan felépített menürendszerében navigálni. Ezen a készüléken a Polar saját szoftveres környezete fog futni, ami a funkcionalitást helyezi előtérbe és rendkívül letisztult. Az karóra egy 8 MB-os átmeneti adattárolóval rendelkezik, ebbe fogja menteni például a mérési adatait az M430 olyankor, mikor éppen nem kapcsolódik a felhasználó okostelefonjához.
A szerkezet rendelkezik GPS vevővel és pulzusmérővel is, ráadásul ezek meglehetősen kiemelkedő minőségben vannak jelen a Polar új termékében, ezért is lesz a sportolók számára ideális választás az M430. A csuklós pulzusmérők általában nem a legpontosabb műszerek, de a Polar egy igazán összetett rendszert alkalmaz ilyen tekintetben. A vállalat a saját fejlesztésű pulzusmérési technológiáját alkalmazza az adatfeldolgozás során a hardveres modul pedig sokkal megbízhatóbb, mint a konkurens megoldások, ez ugyanis a megszokott 1-3 LED helyett már 6 LED-et használ. A GPS vevő, illetve a helymeghatározás pedig a SiRFInstantFix szatellit technológiával kiegészülve dolgozik majd azon, hogy minden esetben nagyon pontosan tudja megállapítani a pozícióját. Amikor pedig nincs GPS jel, például egy épületen belül, olyankor a csukló mozgásából próbálja meghatározni az eszköz, hogy mekkora távot tehetett meg az ember.
Mint a legtöbb okosóra, ez a masina is számolja természetesen a lépéseket, az elégetett kalóriákat és figyeli az alvás folyamatát. Valamint az összes beérkező mobilos értesítést továbbítja a felhasználó fel, aki így biztosan nem marad majd le egyetlen új üzenetről vagy bejövő hívásról sem. Hangjelzést nem tud adni, helyette rezeg az M430 minden esemény alkalmával. A mérési adatokat a Polar Flow alkalmazással kerülnek szinkronizálásra, amiben remekül lehet majd böngészni a különböző információkat utólag. Fontos, hogy a Polar Flow nagyon sok felületen elérhető, ráadásul össze is kapcsolható más hasonló célú szolgáltatással, így például a MyFitnessPallal vagy a Stravával. Az M430 rendelkezik egy intelligens edzőprogrammal is, ez sokat segíthet abban a felhasználóknak, hogy egyre jobb formába lendüljenek és elérhessék az előzetesen kitűzött céljaikat.
Vízálló konstrukcióról beszélhetünk, amivel a gyártó elmondása alapján bátran lehet úszni is, szóval akár a vízi sportok szerelmesei is benevezhetnek a készülékre. A 12 milliméter vastag szerkezet teljesen gumírozott borítást kapott, a tömege mindössze 51 gramm, így hosszú órák után is kényelmes viseletet biztosíthat. A tervezők sötétszürke, fehér, valamint élénk narancssárga színben álmodták meg a kiegészítőt. Ez utóbbi azért igazán praktikus, és azért szokták alkalmazni sportolóknak, túrázóknak szánt eszközök esetén, mert könnyen észre lehet venni szinte minden környezetben, ha a tulajdonosa véletlenül elhagyná.
Egy 240 mAh-s kapacitású telep dolgozok a Polar M430 hátoldala alatt. A részletes beállítási lehetőségek révén szépen lehet szabályozni az üzemidejét: ha minden szenzor (pl. pulzusmérő) és a GPS vevő is folyamatosan aktív üzemmódra van belőve, akkor 8 óra alatt bedobja a törölközőt, ha csak időszakonként mér pozíciót és pulzust a szerkezet, akkor már 30 órán át húzza, kikapcsolt GPS mellett pedig, miközben a fitneszkarperecekhez hasonlóan üzemel (lépés- és kalóriaszámlálás), még 20 napig is bírhatja. A támogatott rendszerek sorát csak az Android és az iOS alkotja, a Windows erről most minden jel szerint lecsúszott. A Polar M430 nem lesz egy kifejezetten olcsó megoldás, de a tudásához képest a 230 eurós összeg még éppen elfogadható. A májusban kereskedelmi forgalomba kerülő eszköz minden bizonnyal Magyarországon is megvásárolható lesz, így még érdekesebbnek ígérkezik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. thestock
2017.04.13. 07:56
Bringához már vannak olyan computerek (kilóméterórának már nem nevezném őket) amik jóval olcsóbban több funkciót tudnak,és még viselni sem kell őket.
Szvsz az ilyen marhaságokkal jól le lehet húzni az embereket...de legalább van belőle szép sárga
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Hoax99
2017.04.16. 13:51
Nemrég akartam venni egy hasonló pulzusmérőt a technológia szabadalmát birtokló cégtől, de feltúrva a netet az találtam, hogy a mellkaspántos megoldások sokkal pontosabbak és gyorsabban követik a pulzus változásokat.
Az ilyen éjjel nappal viselhető készülékek amik mindent számolnak amúgy sem sportolóknak valók, inkább csak unaloműző tamagocsik amiket lehet nyomkodni. Az okostelefon amúgy is feleslegessé teszi ezeket az órákat egy megfelelő pulzusmérővel kombinálva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. katt777
2017.04.16. 16:47
Majd ha kibír 4-5 évet egy töltéssel, mint az elemek a 24 éves kvarcórámban.
Számomra az mulatságos, hogy emberek ilyesféle hülyeségekbe bújnak, még a bike-computerekbe is, egy-egy jól megtervezett edzés helyett, miközben a szervezet amúgy is jelez minden fontos adatot. De még kevésbé használni az agyunkat jó megoldás bármelyik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. thestock katt7...
2017.04.16. 21:43
mi a probléma a bike-computerekkel? és te használtad az agyadat mielőtt ezt leírtad?
Kerékpározásnál a szervezeted jelzi hogy mennyivel mész? az átlagsebességet? a szintemelkedést? csak mert ezek fontos adatok lehetnek egy bringás edzés során ;-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!