iPon Hírek

Sportosabb és olcsóbb lett a Huawei Watch

Dátum | 2017. 02. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A várakozásoknak megfelelően a Huawei nemcsak a P10 duót mutatta be az MWC 2017 keretében Barcelonában, hanem lerántotta a leplet a teljesen új okosórájáról is, a Huawei Watch 2-ről, ami több különböző kivitelben kerül majd a boltok polcaira – jelenleg négy modellel számolhatunk.
A Huawei az első Watch-csal sokaknak a szívébe lopta be magát, és a vállalat reményei szerint a generációváltással sem marad el a siker. A Huawei Watch 2 sokkal sportosabbra vette a figurát az elegáns első felvonás után, de azoknak sem kell szomorkodnia, akiknek a prémium megjelenés jött be, nekik egy külön kivitelt készített a vállalat. Az új okosóra tehát alapjáraton már inkább azoknak kedvez, akik sokat mozognak a mindennapok során, és egy olyan társat keresnek, ami ellenálló és kényelmes. A Watch 2 háza nagy strapabíróságú plasztikból készült a hátlapján acélból, a szíja pedig szilikonból van, így bőrbarát és könnyű is. Az eszközt meg lehet majd vásárolni fekete, narancssárga és szürke-zöld színkombinációban. A szíját lehet cserélni az órának, a legtöbb szabványos, 20 milliméteres pánttal összeházasítható lesz. A konstrukció IP68 védettséget élvez, szóval nem kell félteni a víztől, a strandon is bátran lehet hordani, csak a búvárkodás az, amit biztosan jobb, ha elkerül a viselője.
Az okosóra 1,2 hüvelykes kör alakú megjelenítőre épül, amit Gorilla Glass 3 üveg védelmez. A készülék 390 x 390 pixeles felbontással szolgál (328 PPI), szóval nagyon szép képet fog nyújtani, és az AMOLED technológiának hála amellett, hogy rendkívüli színvilággal dolgozik, még takarékos is. Az Android Wear 2.0 operációs rendszerrel a fedélzetén érkezik az újdonság. A négymagos Qualcomm Snapdragon Wear 2100 központi chip került a Huawei Watch 2-be 768 MB-nyi memóriával megtoldva. A tárhelye 4 GB-osra lett szabva, amiből 2,3 GB-nyi a szabadon felhasználható. Ez nem tűnik soknak, de igazából úgyis javarészt átmeneti adatokat kell tárolnia az eszköznek. Fontos, hogy opcionálisan 4G LTE hálózati modemnek is otthont adhat az okosóra, és még hívásokat is lehet vele bonyolítani, ezáltal pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a mobil hurcolása nélkül is bárki elérje a felhasználót, ha például futni indul. (Érdekes, hogy nem eSIM van benne, hanem rendes SIM helyet alakított ki a Huawei.) És ha már a kapcsolati lehetőségeknél tartunk, van a szerkezetben Bluetooth modul, Wi-Fi, GPS és NFC chip is a könnyebb társításért és a mobilfizetésért.
Az okosóra egy hattengelyes mozgási szenzorral felszerelve érkezik, amellyel a legfontosabb fitneszes feladatokat el is tudja látni, szóval figyeli a felhasználó minden mozzanatát éjjel és nappal egyaránt (lépésszám, elégetett kalóriák, alvási ciklusok). Emellett van a készülékben egy barométer, ami jól jöhet néhanapján, és nem hiányzik belőle a pulzusmérő sem, amit főleg a sportolók használhatnak majd ki igazán. Az akkumulátor 420 mAh-s kapacitású, ami átlagos körülmények között nagyjából 2-3 napra elegendő használatra biztosít lehetőséget, edzésmódban viszont – mikor folyamatosan aktív az összes szenzor, a GPS vevő és persze a pulzusmérő is – már csak 10 órás futási teljesítménnyel lehet számolni. Öröm az ürömben, hogy van gyorstöltés, szóval nem kell hosszú ideig nélkülözni.
A Huawei Watch 2 Classic már egy olyan eszköz lesz, ami teljes egészében 316L jelölésű rozsdamentes acél tokkal lett megtoldva, a szíja pedig készülhet szintén fémből vagy valódi bőrből. Ez az elegáns karóra rendkívül szép megjelenéssel bír, így megfelelő viselet lesz például elegáns ruhadarabok mellett. Ennek az órának a pántja 22 milliméteres és cserélhető, maga az óra pedig 45 milliméteres átlójú, szóval inkább a férfiak csuklóján mutat majd jól, a hölgyeknek talán túl nagy lehet. Akárcsak a normál karórán, ezen is kettő nyomógomb van, azonban ezúttal a kezelőszervek kiemelkednek a kereten, és a digitális számlap körül másfajta számozási séma figyelhető meg. Szóval bár a hardver lényegében ugyanaz, több jellemvonás alapján is meg lehet különböztetni a Classic modellt a simától.
Az abszolút prémium modell pedig a Huawei Watch 2 Porsche Design lesz, ami lényegében a Watch 2 Classic alapjára épül, csak egy kicsit még kifinomultabb. A Porsche nevét viselő kiadás szinte teljesen feketébe burkolózott, csak néhány apró piros díszítőelem töri meg a „sötétséget”, piros lett például a bőrből készült szíjon a varrás, és a nyomógombok is kaptak egy-egy piros gyűrűt. Eltérés még ennél az óránál a többiekhez képest, hogy az óra peremén már nem a perceket jelölik, hanem egy tachométer került ide, amellyel a sebességet lehet kikalkulálni. Ezen felül néhány különleges virtuális számlappal is számolni lehet ennél a változatnál az érdeklődőknek.
A Huawei Watch 2 alapára 330 euróban lett meghatározva, a 4G LTE képes modell 380 euróba fog fájni, a Watch 2 Classis pedig még ennél is drágább lesz, azért a kivitelért 400 eurót kér majd el a vállalat. A legmagasabb összeg biztosan a limitált Porche Design neve mellett fog szerepelni, de ennek az árazására még nem derült fény – ez alighanem 500 euró fölé fog kúszni. A készülékek fokozatosan fognak megjelenni a különböző régiókban, Európában már márciustól lehet számítani a Watch 2 és Watch 2 Classic órákra, a Porsche Design csak később futhat be.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. katt777
2017.02.28. 12:03
No, sikerült ismét néhány jókora maflást kiosztani édes anyanyelvünknek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!