iPon Hírek

Square-Enix hírek

Dátum | 2015. 01. 05.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Bár összességében pozitív a helyzet, akadnak gondok a Square Enix háza táján. Nemrég publikált éves jelentésük alapján ugyanis MMORPG-játékaik lényegében tetszhalotti állapotban vegetálnak. A Final Fantasy 14: A Realm Reborn, a Final Fantasy 11, és a csak Japánban megjelent Dragon Quest 10 együttes játékosszáma egymillió fő körül mozog, ami mindennek nevezhető, csak jónak nem. Bár a kiadó-fejlesztő elnöke, Yosuke Matsuda kielégítőnek nevezte ezt az eredményt, szavait még akkor is nehéz lenne komolyan venni, ha nem hasonlítanánk össze ezeket a számokat a konkurenciáéval. A cég ugyanis tavaly áprilisban dicsekedett el azzal, hogy a FF 14 szerverein több mint kétmillió virtuális kalandor küzd vállt vállnak vetve a szörnyek ellen.
Az üres szerverek ritkán jelentenek jót az álmoskönyv szerint.
A jelentésből az is kiderül, hogy 2015-ben felül fogják vizsgálni a fejlesztési terveket, új árazási modelleket vezetnek be, és nagyobb hangsúlyt fektetnek majd arra, hogy kielégítsék a különböző kultúrkörökben élő vásárlóik eltérő igényeit. A hetvennégy oldalas dokumentum teljes hosszában ide kattintva olvasható el. Szintén a vállalathoz köthető hír, hogy a HR-részleg alkalmazottai egy friss, „Final Fantasy XV-tel kapcsolatos” álláshirdetésükben kifejezetten számítógépre való programozásban járatos kódereket keresnek. Azt azonban még nem tudni, hogy az eddig csak PS4-re, és az Xbox One-ra bejelentett játék portjához, vagy egy esetleges spin-offhoz toboroznak-e embereket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. wishformor...
2015.01.05. 17:11
"álláshirdetésükben kifejezetten számítógépre való programozásban járatos kódereket keresnek. Azt azonban még nem tudni, hogy az eddig csak PS4-re, és az Xbox One-ra bejelentett játék portjához, vagy egy esetleges spin-offhoz toboroznak-e embereket."

Ezekszerint a PS4 es az XO az nem szamitogep. Nekem mindegy, felolem kenyerpirito is lehet, csak a console tulajok nehogy zokonvegyek, es megbelyegezzek az ipon-t, hogy csak a pc gaming master race-t dicsoiti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Fratello
2015.01.05. 18:19
Király az illusztráció a cikkhez, tényleg jól megmutatja mennyire konganak az FF XIV szerverek az ürességtől...

(Kár hogy az a kép egy lakónegyedről készült, ahol a játékosok jellemzően a házakban vagy közvetlenül azok mellett szoktak tartózkodni, nem pedig a negyed legszélén lévő, a képen látható szögből semmire sem jó tengerparton, de gondolom a cikkíró ezzel nincs tisztában, ellenkező esetben némi hatásvadász hangulatkeltést feltételeznék a részéről, ami csúnya dolog lenne tőlem... )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. xcomman wishf...
2015.01.05. 18:41
"hogy csak a pc gaming master race-t dicsoiti."

Ok is tudjak, hun a helye a konzolos jobbagyoknak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sirpalee xcomm...
2015.01.05. 19:27
Az asztal mellett, a földön. Talán dobunk nekik pár csontot, hagy örüljenek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Shinjiii
2015.01.06. 08:56
Oké, hogy lakónegyed, de még NPC sincs ott...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fratello Shinj...
2015.01.06. 16:57
Mert ez player-only lakónegyed (a játékosok vehetnek itt telket és építhetnek maguknak házat), az NPC-k más kerületben laknak (amúgy itt is vannak, csak nem a tengerben vagy a parton amit a kép mutat, hanem a bejáratnál mint őrök, vagy a boltjaikban mint árusok).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!