iPon Hírek

SSD-alapú hálózati meghajtót tervez a Fusion-io

Dátum | 2009. 04. 08.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Jó előre megszellőztette a Fusion-io egy készülő újdonságát, az ioSAN hálózati meghajtót, amely a tervek szerint hathatósan terjesztené ki majd az SSD-k sebességbeli áldását a hálózati kapcsolatokra is.

Ez a hálózati táregység ugyanis lényegében a PCI Express meghajtók alapelképzelését fejleszti tovább, számos SSD-t kötve össze RAID-be, amelyek egy helyi hálózatra csatlakoztatva elvben jelentős mértékben hozzájárulhatnak a hálózat maximális írási-olvasási sebességhatárainak lehető legjobb kiaknázásához.

Azt ugyan egyelőre még nem lehet tudni, hogy Ethernetet használna-e majd, vagy egy gyorsabb megoldást, de az eddigi elképzelések így is ígéretesek. További részleteket nyár környékén közölnek majd, amikor már készen állnak az első szállítmányok is.

E hír tekintetében érdekes adalék még az a tény is, hogy a Fusion-io épp nemrégiben fogadta be berkeibe - méghozzá egyenesen vezérigazgatónak - David Bradfordot, a Novell egyik egykori fő emberét, aki pedig az Apple társalapítóját, Steve Wozniak-ot győzte meg a csatlakozásról, vezető kutatói tisztségbe. Két tapasztalt, ötletes emberrel bővült tehát a gárda, aminek pedig biztosan meg is lesz az eredménye. Kíváncsian várjuk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.04.08. 18:21
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!