iPon Hírek

SSD-k és net 2015-ben

Dátum | 2010. 05. 26.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Egyszerre két említésre érdemes becslés is napvilágot látott a 2015-ös évre vonatkozóan; ezek szerint az SSD-piac ekkorra eléri az évi 90%-os növekedést, bolygónk lakosságának pedig már a fele netpolgár lesz.

Az SSD-k várható jövőjének felvázolására az Origin Storage adott megbízást. Az említett 90%-os éves növekedés a becslés szerint 2015-re nem kevesebb, mint 4,1 millió eladott egységet jelenthet, árbevétel terén mintegy 55%-os gyarapodást eredményezve. Ezzel együtt - nem meglepő módon - az SSD-k térnyerésével párhuzamosan jelentős visszaesést jósolnak a merevlemez-piacnak. A növekedés hajtómotorjaként a nagy adatforgalmú alkalmazásokat, így például a tranzakció-feldolgozást valószínűsítik.

Ami az emberiség fokozódó online jelenlétét illeti, ez az érték az International Telecommunication Union (ITU) igazgatójától, Sami Al Basheer Al Morshidtól származik, és nem elemzési eredmény, hanem célkitűzés. Al Morshid szerint ugyanis annak ellenére is bőven van még hova fejlődni, hogy 2003 óta több, mint megduplázódott a rendszeres netfelhasználók száma. Világviszonylatban ugyanis ez egyelőre csak az össznépesség valamivel több, mint 25%-át jelenti. Nem meglepő módon leginkább a fejlődő országoknak van még hova fejlődniük; ezeknél ugyanis a háztartások csupán 12%-a rendelkezik netkapcsolattal.

Hamadoun Tourè, az ITU főtitkára mindehhez még annyit tett hozzá, hogy a mobilnet fejlődése és terjedése gyorsabb, mint valaha, így nagy valószínűséggel ez jelentheti majd a kulcsot az eldugottabb régiók felzárkóztatásában is, tekintve, hogy a mobilhálózatok mára a világ népességének közel 90%-át lefedik, és legalábbis a netelérés lehetősége már számos távoli, vidéki térségben is adott, így erre mindenképpen lehet és érdemes is alapozni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. pal07
2010.05.26. 12:15
Neke kb pont 2015-ben lesz ssd-m addik jó a mostani hdd is simán és legalább fejlődik is az ssd mert ami jó is lenne manapság az leglább 150k-ba kerül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. JamesBond
2010.05.26. 12:18
????

Miről beszélsz 23 E ért vettem innét Intel belsős Kingston SSD-t Windowsnak tökéletes...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. yetiod
2010.05.26. 12:51
Jamesbond... Igen,40 megás írási sebességgel! Volt pár ssd-m,trandscend kivételével mind jó volt,de 40 mega??? Oké,h ócsóó...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. JamesBond
2010.05.26. 18:20
Win sebességnél nem számít nagyon...
Gyorsabb mint az előző Raptorom, és mind ezt hang nélkül teszi...

Másolgatásra meg adatoknak ott a 2 WD Black 1 TB
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!