iPon Hírek

SSD-meghajtók a Toshiba-tól

Dátum | 2007. 12. 11.
Szerző | Freeman07
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Toshiba bejelentette SSD-meghajtóinak jövő évi felhozatalát.

Az SSD-meghajtók piaca jelenleg egyre jobban kezd felgyorsulni, egyre jobban bővül ez a szegmens. Nem csoda, hogy egyik gyártó sem szeretne kimaradni ebből a még felfedezetlen és nagy nyereséggel kecsegtető lehetőségből.

Az MLC (többszintű) NAND chipeket használó meghajtók 56 nanométeres gyártási technológiával készülnek és 100 MB/s olvasási, 40 MB/s írási sebességekkel rendelkeznek. Ezek azonban a többi gyártó ajánlataihoz képest elég karcsúak, a Samsung legújabb SSD-je 100 MB/s, a Mtron SSD-je pedig 90 MB/s írási sebességgel rendelkezik.


A Toshiba az új SATA II SSD meghajtókat 32, 64 és 128 GB-os kapacitásokban fogja piacra dobni 1,8 vagy 2,5 hüvelykes méretekben, és nagyjából egymillió órás működési idővel.

A cég a tárolóegységeket a januárban megrendezésre kerülő CES-en szeretné bemutatni, a gyártásra kész meghajtók meg valamikor 2008 első negyedévében lesznek elérhetőek. Azonban az első 128 GB-os példányok csak májusban fognak érkezni. Az árakról jelenleg nincs információnk, várhatóan a többszereplős piacon egyre alacsonyabb árakkal fogunk találkozni.

Az elkövetkező év az "SSD éve" lesz, ami egyre alacsonyabb árat és egyre fejlettebb technológiát fog eredményezni a vásárlóknak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.30. 00:39
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!