iPon Hírek

SSD meghajtók az asztali HDD helyén?

Dátum | 2009. 02. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az A-Data, aki főként a minőségi memória moduljairól és SSD-iről ismert, most egy teljesen más területen jelentkezik új termékkel. A cég egy igazán ötletes megoldást készített, ami nem más, mint egy merevlemez átalakító, amelynek segítségével a 3,5 hüvelykes asztali merevlemezek helyére két darab 2,5 hüvelykes mobil SSD beépítésére van lehetőség.

Az A-DATA XPG 3.5” SSD névre keresztelt termék használatával egy átlagos számítógépházban könnyedén elhelyezhetőek a 2,5 hüvelykes mobil meghajtók. A termék adatmentéskor is jól jöhet, mivel segítségével könnyedén lehet adatot áthelyezni a mobil merevlemezről vagy SSD-ről az asztali merevlemezre, illetve fordítva. A gyártó közleménye szerint a termék biztonsági zárral is el van látva, amelynek köszönhetően a benne tárolt egységek működés közben is biztonságban tudhatóak.


A mérnökök szerint az újdonság forradalmasítja az 2,5 hüvelykes SSD meghajtók használatát az asztali gépek esetében, ugyanis a termékben elhelyezett SSD meghajtók egy hagyományos 3,5 hüvelykes merevlemez vagy floppy bővítőhelyre tökéletesen beilleszthetőek anélkül, hogy bármilyen egyéb rögzítő megoldást vagy kiegészítőt kellene vásárolni (ezen a területen egyébként már eddig is kínált néhány gyártó különböző megoldásokat). Az A-Data merevlemez átalakítója külső és belső meghajtóként egyaránt használható, az egység rendkívül jó megoldás lehet mind adatmentésre, mind pedig a számítógép adattároló kapacitásának bővítésére - tette hozzá a vállalat.

A terméket a gyártó komplett megoldásként dobja piacra: az átalakító belsejében alapesetben is két darab SSD foglal helyet, amelyek kapacitása 2 x 32 GB-tól egészen 2 x 384 GB-ig terjedhet. Az A-DATA XPG 3.5” SSD hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban is, ám az újdonság ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. StevyXIX
2009.02.13. 14:20
Ez jó lenne, csak az SSD-k még kicsit drágák a hagyományos merevlemezekhez képest ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. legyes
2009.02.16. 08:52
Az SSD-k ára szerintem örvendetesen kezd zuhanni és az eBay-en jó pénzekért lehet találni OCZ SSD-ket, amik ezért szerintem simán felveszik a versenyt gyorsabb merevlemezekkel. Ha nyerek a lottón, ki is próbálom egy Areca 16 portos RAID kártyával RAID 0-ban
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!