iPon Hírek

SSD-turbó a SanDisktől

Dátum | 2007. 11. 14.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Előállt legújabb SSD-megoldásával (Solid State Drive - flash alapú, mozgó alkatrészektől mentes háttértároló) a Sandisk. A Vaulter Disk névre hallgató darab a számítógép merevlemezével együttműködve veszi ki a maga részét az operációs rendszer és az alkalmazások tárolásából is futtatásából, jelentősen meggyorsítva azok működését.

A modul egy PCI Express-alapú chip, ami 8 és 16GB-os méretben egyaránt kapható, és amit eleve a gyakran használt alkalmazások és dokumentumok tárolására terveztek. A pontos technikai jellemzők még nem ismertek, de a cég elmondása szerint a merevlemezzel való együttműködés révén a Vaulter igen jelentős teljesítménynövekedést eredményez a számítógépeknél - és nem csak a gyakran használt fájlok, hanem a "váratlanul" aktiváltak esetében is. Ugyanakkor azonban hallgattak az eszköz majdani áráról is.

Tavi Salomon, termékmenedzser szerint a Vaulter Disk egyesíti mind a flash-alapú modulok, mind pedig a merevlemezek természetéből fakadó legelőnyösebb tulajdonságokat - a párhuzamos együttműködésnek köszönhetően megfizethető áron kínál elsőrangú teljesítményt a felhasználóknak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.14. 10:14
vissza a hírhez

Előállt legújabb SSD-megoldásával (Solid State Drive - flash alapú, mozgó alkatrészektől mentes háttértárol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!