iPon Hírek

SSDNow V300-as SSD meghajtók a Kingstontól

Dátum | 2012. 11. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az új SSD meghajtók az LSI SandForce speciális, kifejezetten a Kingston igényeihez optimalizált SSD vezérlőjét alkalmazzák és MLC típusú, 19 nm-es csíkszélességgel készülő NAND Flash memóriachipeket alkalmaznak. A jelek szerint a szóban forgó SSD vezérlő nem más, mint a méltán népszerű SF-2281.


A vállalat szokásához híven most is többféle kiszerelésben dobja piacra a termékeket: találkozhatunk kiegészítők nélkül érkező példányokkal, valamint asztali és mobil számítógépekhez kínált csomagokkal is. Az asztali számítógépekhez kínált csomagban 2,5"-3,5" beszerelő keret, SATA adat és tábkábel, valamint HDD klónozó szoftver lapul. Ehhez képes a noteszgépekhez szánt csomag egy 2,5 colos külső HDD házat, egy HDD klónozó szoftvert, valamint egy speciális átalakító adaptert tartalmaz, amellyek a 7 milliméteres SSD-t könnyedén beszerelhetjük 9,5 milliméteres bővítőhelyre is. Érkezik majd egy olyan csomag is, amely asztali- és mobil számítógépekhez egyaránt tartalmaz kiegészítőket - ebben az összes előbb felsorolt kellék helyet kap.

A SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel érkező, SSDNow V300-as sorozatú SSD meghajtók nem 9,5 milliméteres, hanem mindössze 7 milliméteres magassággal érkeznek, így vékonyabb noteszgépekben is helyet kaphatnak. A friss termékek legfontosabb tulajdonságait táblázatba foglaltuk, amely az alábbiakban tekinthető meg:


Ahogy az a fenti adatokból is kiderül, a Kingston mindhárom SSD meghajtó esetében azonos olvasási- és írási sebességeket tüntetett fel, pedig a kisebb adattároló kapacitású példányok általában alacsonyabb írási tempót kínálnak, mint nagyobb adattároló kapacitású társaik. A tesztekből majd kiderül, ebben a tekintetben pontosan mi a helyzet a termékeknél. Az újdonságok természetesen rendelkeznek TRIM és NCQ támogatással, de ez manapság már aligha meglepő.


Az új SSD meghajtók hamarosan feltűnnek az üzletek polcain, ám azzal kapcsolatban, hogy az egyes példányok, illetve csomagok pontosan mennyibe kerülnek majd, egyelőre nem áll rendelkezésre információ.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. szcsaba199...
2012.11.15. 17:42
Én teljesen meg vagyok elégedve az OCZ Vertex 3-mal, ha válatanák, akkor már inkább Kingston HyperX lenne, mint SSDNow széria
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Insignia
2012.11.15. 18:48
SSDNow-ból nekem bőven elég volt a V200... írták az okosságot, hogy a 256GB-os változatot nem érinti a lassulás... hát persze, hogy belassult... és ami vicc, hogy 1 hét után... kemény 30MB/sec-re...
Utána vettem egy OCZ Vertex 4-et és láss csodát lassan 2 hónapos és még mindig hibátlanul működik... a V200-nál meg kivárom, hogy kivonják a forgalomból és adjanak helyette valami normálisat vagy az árát vissza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. NeoX
2012.11.15. 23:44
Végre itt az SF-2281 es Kingston verzió. Nyugodtan vehetitek, pont olyan gyors mint a Vertex 3, Agility III stb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. alfoldi
2012.11.19. 09:48
Akkor inkább Samsung 830.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!