iPon Hírek

Starcraft II: 3 felé osztják

Dátum | 2008. 10. 11.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A 2008-as Blizzcon nem kis meglepetéseket tartogat az idén sem. Bejelentették, hogy a tervezett helyett, az 1998-as hatalmas sikerű Starcraft játék folytatását 3 felé fogják szeletelni. (Értelemszerűen fajok szerint.) A trilógia a "Starcraft II Terrans: Wings of Liberty"-vel fog kezdődni, a második rész a "Starcraft II Zerg: Heart of the Swarm" lesz, befejezésül pedig a "Starcraft II Protoss: Legacy of the Void"-ot kapjuk majd.


Azért döntöttek így, hogy a történetnek több teret hagyjanak a kibontakozásra, több karaktert tudjanak szerepeltetni és a játékosoknak is több döntési és testreszabási lehetősége legyen. Rob Prado game design alelnök azt nyilatkozta, hogy minden egyes rész méretben (nem lemezterületre gondolt természetesen) akkora lesz, mint a Starcraft első része. A trilógia folytatásai pedig nem kiegészítők lesznek, hanem teljesen különálló játékok.

Amikor rákérdeztek, hogy mégis mikor és miért döntöttek így, Prado azt nyilatkozta, hogy nem csak a történet monumentalitása miatt, hanem hogy sokkal nagyobb hangsúlyt fektethessenek a játékosok szabadságára. Egy szerteágazóbb sztorit és kampányokat kívánnak megvalósítani, hogy olyan döntéseket adhassanak a játékosok kezébe, mint például milyen úton kívánja fejleszteni a technológiáját...


"Végiggondolva az előző játékaink eddigi tartalmait, missziók, karakterek, bejátszások és hasonlók tekintetében, soha nem éreztük úgy, hogy igazán meg tudtuk valósítani az elképzeléseinket és reményeinket. Ez volt az a pont amikor éreztük, hogy válasz út elé kerültünk. Visszaveszünk egy kicsit a filozófiánkból, esetleg kicsit még tovább csúsztatjuk a játékot és még belerakunk egy két dolgot, vagy igazán nekiesünk és megvalósítunk mindent."

Az eredeti Starcraft elképzelés, ahogy Prado mondta 32 misszióból állt. 12 a Terránoknak és 10-10 a Zergeknek illetve Protoss-oknak. A Blizz elmondása szerint minden egyes Starcraft II játék több mint 30 küldetést fog tartalmazni!

Akik elkezdtek a Multiplayer játék miatt aggódni ne tegyék (olyan nagyon), mivel az relatíve változatlan maradt. Természetesen minden Starcraft II részben benne lesz az összes faj, tökéletesen működőképesen és kiegyensúlyozva. Amikor arról kérdezték, hogy a játék újabb részeivel fognak e változtatni ill. hozzáadni a multihoz, akkor Prado azt nyilatkozta, hogy "Több mint valószínű, hogy a második és harmadik rész hoz majd újabb multiplayer tartalmakat, de még nem dőlt el, hogy ez mi lesz." Ez ugye felvetette a kérdést, hogy tud e majd olyan játszani, aki csak az első részt veszi meg azokkal akiknek minden megvan. Erre annyit mondtak, hogy még nincs határozott elképzelés, hogy fog e működni és hogyan.

Ez a döntés nagyjából 1 éve érlelődött a Blizzardnál, miután számos elképzelés jött különböző megvalósításokra. (Ugye az RTS fejlesztésnél mindig elsőként a Multiplayerrel kezdenek, a sztori részről csak nagy vonalakban esik szó.) Egy volt például az epizodikus online tartalom ötlete, de ezt elég hamar elvetették. Az ilyen részenként letölthető tartalom nem hangzik rosszul, de ha nincs elég támasza, support-ja, mint például egy TV-show-nak, amit a játékokkal nem igazán lehet megvalósítani, nem annyira működőképes.

Az, hogy mikorra várható a játék kijövetele még a ködbe vész, de mikor felhoztak ilyen pletykákat, hogy a Diablo III után jön ki, akkor megnyugtattak, hogy a Terran kaland hamarabb fog érkezni, a további két rész pedig ha minden jól megy 1 évre követik majd egymást...

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Sandormast...
2008.10.11. 21:12
Most azért csalódtam a Blizzben, gdolom azért pénzügyi okai is voltak ennek a döntésnek, így 3x kell megvennie annak aki szeretné...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Fix3r
2008.10.12. 13:21
Az alapot biztos megveszem de a kiegeket nem hinném. Nem örülök neki, hogy a blizzardból ilyen pénzéhes bagázs lett, teljesen elszáltak mióta a wow-ot kiadták. A kiegekbe meg max annyi fejlesztést fognak belerakni, hogy kapsz 10 új singel küldetést meg fajonként 1-2 új egységet. És persze ezeket majd tudják teljes áron adni mer "sztendölón vazze".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. leviske
2008.10.12. 14:38
Gratulálok a Blizzardnak... akár mennyire is undorító, megalapozták, hogy kb. annyi pénzt zsebelhessenek be, mint a WoW-al. A StarCraft 3-ig ki tudnak adni egy tucat játékot. Mert ugyebár már be lett jelentve egy 4. faj és nem látom lehetetlennek, hogy mire kihozzák a SC3-at, már lesz vagy 20 új faj, minden komolyabb fejlesztés nélkül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Fix3r
2008.10.12. 14:56
A sims2 egy másik történet, azért nem mindenhez jön ki 99999 kieg. Pl ha úgy csinálta volna a Blizzard mint az SC-BW-al akkor egy szavam nem lenne. De egy enyire multira kiélezett játéknál nem tudom mér kell ráerőltetni az emberekre a 642 single küldetést kiegenként 1 új egységgel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. leviske
2008.10.12. 15:23
Jomunkasember: szerintem így is van értelme... sőt, talán még több értelme is van így kiadni. Minnél több faj, annál több "nagy játék", annál több bőrt húzhatnak le az új motorról, minden komolyabb fejlesztésnélkül.

De lehet, hogy rosszul gondolom.

boogie84: Elvileg a küldetések lesznek újak, +DX10, vagy DX10.1... és ha jól emlékszem, akkor lesz új nézet, de ez nem biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. boogie84
2008.10.12. 17:12
sztem ez nem Star Craft 2, sokkal inkább Star Craft 3D!!
a hangok is ugyan azok, (nem olvastam utána) de ha még az egységek is ugyan azok lesznek akkor nekem nem jelent más élményt mint az 1. rész...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fix3r
2008.10.13. 07:38
Amúgy a 4. faj a xel naga lessz. Akik nyomták már az sc-t azok tudják kik ők.

http://http://www.gametrailers.com/player/41396.html?type=
Itt egy új video a játékból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!