iPon Hírek

Starcraft? Nem. Starfront!

Dátum | 2011. 02. 08.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Plágium? Az egy kicsi szőrős állat aranyos szaglászós orral... vagy nem? Hányszor kell még elmagyarázni a mobilos játékokat gyártó Gameloftnak, hogy NEM?! Csináltak már Uncharted koppintást Shadow Guardian címen, Halo másolatot N.O.V.A címen, Castlevania klónt Soul of Darkness álnév alatt és God of Wart Hero of Sparta kódnévvel. Oly sok álmatlan éjszakájuk volt már az ügyvédeiknek, most ismét készülhetnek... vagy egy hektoliter kávéval.

Az intergalaktikus iPhone RTS-ük címe Starfront: Collision. Most mit mondjunk róla? Nézzétek meg a trailert. Lehet, hogy fura, de nekünk nem esett nehezünkre hasonlóságot találni a StarCraft és közte.


A játék 3 frakciója közt azért megy a harc, hogy az ércben gazdag Sinistral bolygót megszerezzék maguknak. Van egy űrgyalogosokkal nyomuló humanoid csoport, ők a 'Consortium', egy bogárképű földönkívüli faj, a 'Myriad' és egy robotszerű, a 'Wardens'. A játék egy átlagos nyersanyag-gyűjtögetős RTS, muliplayer lehetőségekkel.

A múlt hónapban a Gameloft feje, Michel Guillemot a következő szavakkal védte stúdióját a plágium vádjával szemben: "A videojáték ipar mindig néhány bevált téma köré alapoz. Évente talán egy új öltet kerül elő. Ha egy játéktípus még nem létezik, akkor meg kell csinálni. A káros az, ha rosszul tálalsz egy jó ötletet."

Hát, eddig még tényleg nem volt StarCraft mobilra... Szerintetek tetszik a Blizzardnak? A játék február 10-én jön iPhone-ra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

21. Merwenus
2011.02.08. 22:55
Bazz és szebb a grafija majdnem mint az eredeti Star Craftnak DD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. noPublicFG
2011.02.08. 23:04
Nekem tetszik! és még multizni is lehet vele! Jobb mint az eredeti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Sturmtiger
2011.02.08. 23:29
Hát azt nem mondanám hogy jobb mint az eredeti, abban volt valami megfoghatatlan


Protoss tactics...
If u like pylons, build a pylon to construct additional plyon and then consturct additional plyons, to build additional pylons
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. newclear
2011.02.08. 23:34
Abból kiindulva, hogy a fent említett játékok továbbra is elérhetőek valószínűleg most sem fog túlnőni az eset a loftvédeken.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Menthix
2011.02.08. 23:48
A játék február 18-án jön a videó alapján.
Azért lehetett volna kicsit több fantáziájuk is. Rengeteg egység egy az egyben át van véve SC-ből. Pl. zerglingek, goliath, valkyre. Így elsőre ennyit vettem észre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. mythbuster
2011.02.09. 00:20
Ha a blizzard nem képes legyártani a starcraftot iKészülékre akkor ne pofázzon már bele, ráadásul ahogy nézem jobb a grafikája mint az eredetinek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. mythbuster
2011.02.09. 01:13
Még a Lord Of The Rings - the beattle of middle earth II -ről kellene egy 100%-os full koppintást portolni, azt nagyon lálykolnám...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. davidguru
2011.02.09. 07:49
Hát nem tom mennyire lehet élvezetes mobilon!!??
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Szefmester
2011.02.09. 08:19
A játékipar manapság többnyire az unkreatív folytatásokról és a pofátlan ötletlopásról szól. Most ezen vannak meglepődve? De ha egyszer megélnek belőle akkor miért legyenek hibáztatva amíg jogszerűen csinálják?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. CyberPunk6...
2011.02.09. 08:23
Az oké, hogy ma már nehéz újat kitalálni, de legalább az egységek grafikája ne lenne ennyire koppintás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. kean
2011.02.09. 08:38
Szerintem meg minden Dune II koppintás, izometrikus nézet, építkezés és csata Ráadásul ott is 3 nép volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Antiserver
2011.02.09. 09:36
mythbuster: Azért amíg a Blizzard nem szólt ezért egy büdös szót sem, talán ne támadjuk már őket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. newclear david...
2011.02.09. 10:51
Az érintőkijelzőnek köszönhetően nagyon is élvezetes lehet.

Gameloft-nak a N.O.V.A sorozata is kezelhető volt kényelmesen, pedig az egy FPS. Nyilván egy RTS sem fog gondot jelenteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Sr4c
2011.02.09. 12:18
RTS az RTS igazából nem nagyon lehet belekötni, hacsak nem egyeznek meg az egységek és a skillek is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Enno
2011.02.09. 18:48
Na igen, akkor a legelőször kijött RTS után minden csak koppintás ? toljon ki-ki mit akar, majd a vásárló közönség választ és eldönti melyik a jó és melyik a kukába. Ha valaki jobban meg tud csinálni valamit mint a másik hát hajrá , legalább van motiváció és verseny.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. newclear
2011.02.10. 10:01
http://www.commandandconquer.com/iphone/

Ennél 2D-sebb, rajzosabb grafikát ma már szerintem ne nagyon várj egy ilyen játéktól, mikor már a telefonokon sem számít extrának a 3D.

Másrészt meg ízlések és pofonok, van ilyen játék is, van olyan játék is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Devio
2011.02.10. 21:41
Huhuuu emberek! Megint a Blizzard védelmére kell keljek! A tömeg nagy része megint el van varázsolva! Megint a grafika!! Nőjetek már fel és gondolkodjatok kicsit!
A StarCraft 1998-ban jelent meg! Az elég szomorú lenne, hogyha 2011-ben nem tudnának már jobb grafikát kicsikarni egy mobilból! Illetve ha megnézzük az SC rendszerigényét, nagyjából egy mai mobil pontoson tudja! Szóval ezt a grafikát hanyagoljuk megint csak!
Aki meg azt mondja, hogy jobb mint az eredeti, hát.... ha hallgattál volna, bölcsebb maradtál volna! Égbekiáltó ökörséget ne írjatok, hanem inkább olvassatok utána a száraz tényeknek.Még ma is milliós tábora van az SC-nek. Holott már megjelent az SC 2.
Hogyha a Blizzard perel szerintem jól teszi! Ugyanis való igaz, hogy néha majdnem ugyan az sőt ugyan az a játék felépítése,de én azt mondom hogy egy akkora múlttal rendelkező játékot csak nem kéne piszkálni!! Itt egy remek hasonlat! C&C vs Red Alert! Egy készítő, egy műfaj és mégis megfértek egymás mellett! Sőt ezek is nagy múlttal rendelkező játékok!
Mythbuster ezt nagyon elbaltáztad! Mért is kéne a blizzard-nak telefonra játékot csinálni?? Érdekes lenne ("most hanyagoljuk a Diablo 3 .......stb projectet mert az SC-t fogjuk telefonra kifejleszteni!" Hagy ("pofázzon" csak bele mert amint említettem ez egy nagy múltú játék és rettentő nagy koppintás van előtted. A grafikai megnyilvánulásodhoz meg már fent említettem mi a helyzet! Szóval te is gondolkodj mielőtt hülyeséget beszélsz!
Newclear és Ocsabi. Visszasírjuk mi még azokat a játékokat és szép időket! Mert manapság csak a hulladék és koppintás van fölényben!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. newclear
2011.02.11. 09:21
Van pár játék az biztos, ahol csak odadobtak egy egyszerűbb történetet a grafika mögé...

Ahhoz egyébként nem feltétlen kéne felhagyni a Diablo project-tel, ha telefonra is akarnának fejleszteni. Lehet nem a legjobb példa, de EA is nyomja a játékait telefonra folyamatosan (néhány NFS még élvezhető kategória volt).

A grafika egyébként nekem se elsődleges, mert ha csak az az értékelhető, akkor semmit sem ér a játék. Tetszik és szép, és jó, hogy fejlődik, de nekem történetet is rakjanak mögé, azzal együtt már erős plusz pont ha jól néz ki. Az is érthető, hogy haladni kell a korral (ha érdekel keress rá az Infinity Blade-re, szerintem igencsak a legszebb grafikával bír jelenleg telefonra), ettől független szerintem néhány játék fő vonásaiban megőrizhetné eredeti megjelenését (ahogy telefonra sem minden játék 3D, mégis sok toplistás van). Azt megint ne várjuk el Gameloft-tól, hogyha csinál egy ilyet, akkor az még grafikailag is úgy nézzen ki mint a Starcraft, ha tud fejlettebb megjelenést készíteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Devio
2011.02.11. 15:07
Newclear. Szerintem rosszul teszed, ha összehasonlítod az EA-t a Blizzardal.
Nagyon jól tudod te is, hogy két külön kategória.Azt sem értem, hogy mért lenne szüksége a Blizzardnak arra, hogy telefonra fejlesztgessen.Szerintem nagyon jó irányvonalat követnek! Remélem, hogy nem fog elmozdulni sem a telefon sem a konzol vonalába!
Ezt a mondatot nem értem igazán, "Azt megint ne várjuk el Gameloft-tól, hogyha csinál egy ilyet, akkor az még grafikailag is úgy nézzen ki mint a Starcraft, ha tud fejlettebb megjelenést készíteni." de lehet, hogy csak a reggeli kelésemnek tudható be! Pont ez a baj, hogy akkora koppintás, hogy már csak a grafika hiányzik! Szerintem lehet, hogy elfogalmaztad a mondatot! Azzal nekem sincsen bajom, hogy telefonra jobbnál jobb meg szebb grafikájú játék jelenik meg, de mint mondtam az ilyen nagy múlttal bíró játékokat ne piszkálják! Vagy kiadja majd egyszer a fejlesztőcég vagy nem. Sok kudarcba fulladt játék van és szerintem inkább azokat kéne megpiszkálni hátha telefonra jobban működne a dolog mint PC-re!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. newclear
2011.02.11. 18:45
Ezért is írtam, hogy nem a legjobb példa.

A grafikával kapcsolatban pedig arra értettem, hogy többek közt te is írtad, hogy a SC '98-as játék, és "szomorú lenne, hogyha 2011-ben nem tudnának már jobb grafikát kicsikarni" belőle. Plusz ocsabi mondta, hogy minek erőltetni ezt a "f.s 3D-t", erre írtam, hogy azt ne várjuk el, hogy még a '98-as grafikát is lekoppintsa (teljes mértékben).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Devio
2011.02.11. 21:58
Ohh! Ezek szerint akkor potyába ment a hozzászólásom!
Bocsánat, de így már érthető teljes mértékben!
Én meg azt hittem nekem jött az összes mondat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!