iPon Hírek

Starhawk: Kifinomult játékosoknak szól

Dátum | 2011. 08. 09.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A 2012-ben megjelenő PlayStation 3 exkluzív Starhawk kifejezetten az igényes, hardcore játékosoknak fog szólni, jelentette ki a Sony. Megfogadták, hogy semmilyen módon nem fogják "lebutítani". "A történet és a játékélmény egyaránt a kifinomultabb játékosokat célozza meg" - nyilatkozta Harvard Bonin, a Sony Santa Monica Studios vezető producere.

"Sokszor idézték azt tőlem, hogy ez nem az anyukád játéka lesz, ez játékosoknak készül. Teljes mértékben kiállok emellett. Igyekszünk persze szórakoztatóvá és elérhetővé tenni, de semmiképp sem butítjuk le. Ezt shooter játékosoknak készítjük, és nem fogjuk felhígítani a casual játékosok kedvéért."

A Starhawk a 2007-ben megjelent Warhawk folytatása, ám azzal ellentétben lesz benne teljes értékű single-player kampány is. Emmett Graves Rift bányászból lett zsoldos szerepét kell majd betöltenünk, akit az ismert űr szélén található Rift energia egy kissé hazavágott. Az ellenséges frakció, az Outcast ugyanezen energia hatására mutálódott szörnyszülöttekből áll. Graves valami olyasmi figura lesz, mint Solid Snake és Batman keveréke. "Ahogy Snake-nek is, Emettnek is megvannak a maga démonai. Nem egy fantasztikus szuperhős, csak egy fickó, aki rossz helyen volt... szeretnénk azt hinni, hogy egy kicsit olyan mint John McClane, egy olyan mindennapi figura."

"Igaz, hogy a Rift energiának köszönhetően egy kicsit erősebb és gyorsabb, mint az átlag, de nem hiszem, hogy a játékosok egy olyan hőst akarnak, akinek a tekintete tűzkarikákat szór. Amellett, hogy szeretnénk vérpezsdítő akciót, azt akarjuk, hogy maradjon hely az elmés történetmesélésnek is. Még Batman is egy elkínzott fickó és láthattuk ez milyen jól jött ki."

A Starhawk 2012 márciusára várható, a fejlesztő a LightBox Interactive és az SCE Santa Monica Studio, a kiadó a Sony Computer Entertainment.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. ájPon
2011.08.09. 13:17
>PlayStation 3 exkluzív
>igényes, hardcore játékosoknak fog szólni

Okay.
"Az új szolárium szalonunk kifejezetten a vámpírok számára nyílt."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. kullo1
2011.08.09. 13:48
Fuuu hárdkór játékosoknak konzolra,akkor ez azt jelent hogy nem lesz benne aim asist mit az összes többi konzolos FPS-ben???
(nekem is van konzolom mielött elkezdődne a köpködés)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Asagrim
2011.08.09. 13:51
" ... és nem fogjuk felhígítani a casual játékosok kedvéért."

Akkor ezt most vegyük hivatalos megerősítésnek, miszerint évek óta azért olyan híg fos az összes játék mert szándékosan lebutítják?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. shaddam
2011.08.09. 14:18
kullo1: Metal Gear Solid 4 megvolt?Ha az nem hardcore és tartalmas akkor semmi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. kullo1
2011.08.09. 14:41
A metal gear soild összes része elött térdre borulok ,annó azért a játékért vettem PSX-et,de az nem 1 FPS játék ezt aláírod te is shaddam gondolom,és hol van már a jó öreg snake talán majd a M.G.S:Rising hozza újra azt a kihívást,de a konzol meg a hárdkór FPS játék nem össze egyeztethető fogalmak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. DogTheDog
2011.08.09. 22:12
Sracok,ez egy tps,nem ertem,hogy jon ide az fps.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Svindler
2011.08.10. 13:25
Ott a pont
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Malebolgia Svind...
2011.08.10. 16:23
Attól hogy kitörlöd, még nem lesz igazad,max beismered, hogy a konzol meg a hardcore játékok egy mondatban paradoxon,és szőnyeg alá akarod söpörni, mert neked nagyon fáj, hogy a kis kedvenc konzol-platformod mégsem az igazi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kullo1
2011.08.10. 17:36
DogTheDog és miért,nem érted?Talán a konzolos lövöldözős TPS-ekben nincsen aim asist?Ugyan úgy ahogy minden konzolos játékba amiben célozni kell van,a lényeg ugyan az,mindegy hogy TPS vagy FPS.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Malebolgia
2011.08.10. 19:20
kullo1 : ez így van, a kontroller karja precíz relatíve,de lassú, aim-assist nélkül még ennél is jobban le kéne butítani a játékokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. DogTheDog
2011.08.11. 19:51
Kullo:

Talan azert nem ertem,mert annak amirol te beszelsz,az egegyadta vilagon semmi koze a cikkhez es a temajahoz.
Tovabbmegyek,ezen mar hosszu evek ota egy ertelmes ember sem gondolkozik,mert tudjak,hogy ez igy van,es sokaig igy is lesz.Ettol meg termeszetesen lehet a jateknak igenyes es HC rajongoi kozossege.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kullo1
2011.08.12. 11:40
DogTheDog

De ha egyszerűen le vannak butítva a konzolos játékok akkor,hogy a fákkba lehet neki HC rajongoi közösség,mondom nekem is van volt is álltalában mindig konzolom,hát ég és föld a Pc(és nem konzolportos) és a konzol játékok közt a különbség,ha lövöldözös cuccról van szó.
Az ellenfelek reakció ideje és találati pontosságban messze elmarad konzolon,és még célozni is segít.
Vannak jó és kihívást jelentő játékok konzolra,de ne akarják már ezt a "nem anyádnak készül a játék mert annyira hárdkór" dumát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. HUFEUR
2011.08.12. 17:10
Kb minden játékban ki lehet kapcsolni az aim assist-et, sokba nincs is.
Amibe meg van, az is max akkor céloz automatikusan, ha nem zoomolsz, zoom-mal semmit sem számít.
Az lehet, hogy lassabban céloz az AI, meg ilyenek, mint PC-n, de az aim assist az elég ritka.
Csak sok buta PC-s azt hiszi konzol, és akkor biztos csak meg kell mozdítani egy kicsit és ráugrik az ellenfélre.
Egy Killzone 2 még aim asisst-tal is lehetetlen végigvinni elite fokozaton.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2011.08.13. 13:49
kullo:

Nem csak egy utja van,hogy Hardcore jatekos legyen valaki.PC-n Sok mindenki azt tekinti HC jatekosnak,aki a legjobb reflexekkel van megaldva,vagy a legjobb betanult strategiai neki vannak,stb.Tok mindegy hogy melyik skillre alapozzak a megnevezest,az alapja a gyakorlas,hogy minel tobbet jatszon valaki.
Ugyanez ervenyes a konzolokra is.
Ez a jatek jopar eves,de a szerverei meg mindig jol allnak jatekosokkal(persze mert ez egy remek jatek).Gondolom azokat akik eveket toltenek a jatek kitanulasaval(ertsd strategiak,reflexek,mapok begyakorlasaval) azok nyugodtan nevezhetok HC jatekosoknak a temaban.
gyanithatoan az o velemenyuk tobbet nyomott a latban,mint egy alltalanos kozvelemenykutatas,szerintem errol szolt a cikk mondanivaloja.
Aki egy-ket jatekkal eveket tolt,es szinte(vagy akar teljesen) kitanulja minden csinjat-binjat,az HC jatekos,fuggetlenul a jatek tipusatol ill. platformjatol

IMO

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!