iPon Hírek

Stationeers - bemutatkozik Dean Hall új játéka

Dátum | 2017. 03. 31.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Dean Hall, a DayZ elkészítésével híressé vált fejlesztő az EGX Rezzeden mutatta be új játékát, ami egy kicsit sem hasonlít a korábbi zombis anyagához. A játék neve Stationeers, és a közkedvelt Space Station 13 ihlette. Ebben a mi felelősségünk lesz egy űrbázis felépítése és menedzselése, amit megtehetünk egyedül, de online akár többen is. A Stationeers nem lesz egyszerű, erről a háttérben meghúzódó komplex rendszerek gondoskodnak: oda kell figyelnünk az atmoszferikus dolgokra, a gravitációra, az energiára, a gyógyszerekre, az ételre, és még növényeket is termeszthetünk.
"Nem szeretnénk, ha az emberek azt gondolnák, hogy ez egy 3000 fős online shooter, mert nem az. Ez egy nagyon hardcore niché játék egy olyan területről, ami engem már hosszú évek nagyon érdekel. Ezek mellett más, nagyobb dolgokon is tevékenykedünk a stúdiónál, ez azonban egy kisebb játék. Ezzel együtt nagyon lelkes vagyok, és rengeteg időt foglalkoztam vele" - nyilatkozta Hall. A fejlesztő azt is elárulta, hogy a játékot zárt körülmények között már tesztelik, és hamarosan elindul a Steam Early Access rendszerében - pedig Hall úgy gondolta, hogy a DayZ után soha többet nem használja majd ezt. Menet közben azonban számos független fejlesztővel beszélgetett, és a Kerbal Space Programot készítő Felipe Falanghe meggyőzte arról, hogy a korai hozzáférés nagyon hasznos tud lenni - az ő játéka például egészen más lett volna, ha teljesen zárt ajtók mögött készül. A visszajelzéseket azonban már most, az EGX Rezzeden elkezdik begyűjteni, ott ugyanis már játszható a Stationeers. Hall szerint a legfontosabb, hogy ne kövesse el ugyanazokat a hibákat, mint a DayZ esetében, és már a Steam Early Accessre felkerülő verzió is megfelelő minőségű legyen.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Amenophis
2017.03.31. 09:47
"DayZ elkészítésével" hehe. Mintha kész lenne, csak belapátolta a nagy manit, és azóta sincs sehol, az ilyeneket és a Godus-féle átbaszásokat a Steamnek már régen le kellett volna szednie.
Hall meg nyilván örlizni fog, hiszen látta, hogy az mennyire jó. És majd innen is lelép valami másból összelopni egy kis sastojást, hogy legyen mit enni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. noPublicFG
2017.03.31. 13:00
Space Engineers -ből ellopott elemekkel építi meg a játékát... Szép mondhatom!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Pendra37 noPub...
2017.03.31. 13:22
Valahogy bennem is ez az erzes merult fel.
A csoka kinez egy mar kesz motort, osszeolloz valamit a nepszeru panelekbol, aztan amikor nem hozza mar a penz, otthagyja.
Ez a srac nem holmi indi dev, hanem egy igazi pro. Nem feltetlenul a jo ertelemben...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. vazsoding
2017.03.31. 15:22
Dean "Fogd a pénzt és fuss" Hall legújabb kalandjai.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!