iPon Hírek

Steam Greenlight - szavazzunk

Dátum | 2012. 07. 10.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Valve bejelentette a Steam Greenlight rendszert, amelynek segítségével augusztustól arról szavazhatunk, melyek legyenek azok a játékok, amelyeket szeretnénk Steamen látni. Az új rendszer a fejlesztők számára lehetővé teszi, hogy bemutassák játékaikat képekkel, videókkal és információkkal egyetemben, mi pedig eldönthetjük, hogy az adott darab érdemes-e a megjelenésre. A kiadáshoz nem szükséges adott számú szavazat, a voksok arra szolgálnak, hogy a Valve felmérje, melyek azok a játékok, amelyek felkeltették érdeklődésünket "Azokkal a fejlesztőkkel lépünk kapcsolatba, akiknek a játéka népszerű lesz, függetlenül attól, hány szavazatot kapott, vagy hányadik helyen áll a toplistán. Azokat a darabokat szeretnénk megtalálni, amelyek közkedveltek, de ehhez nem kell elérniük egy adott számú szavazatot" – nyilatkozta a Valve a hivatalos Steam Greenlight honlapon.


Ha egy játék nem kerül kiválasztásra, akkor is ott maradhat a listán, egészen addig, amíg a fejlesztő el nem távolítja onnan. A Valve bátorítja a fejlesztőket, hogy minél hamarabb listázzák játékaikat. A listán külön kategóriák léteznek a koncepcióknak, és a már játszható állapotban lévő kész daraboknak. A rendszer arra is kiválóan alkalmas, hogy a kezdő, kevéssé ismert fejlesztők rajongói bázist építsenek készülőben lévő játékuk köré.

A közösséget és annak igényeit középpontba helyező új szolgáltatás jól ellensúlyozza a kritikákat, melyeket a Steam kapott korábban arra vonatkozóan, hogy voltak olyan indie játékok, melyeket nem talált elég jónak a kiadáshoz, pedig a közönség kedvencei voltak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. 5hR3kY
2012.07.10. 16:50
Nem rossz ötlet! Milyen jó lenne ha lehetne szűrni a szemetet, és csak normális játékok kerülhetnének fel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester
2012.07.10. 18:13
Csak sajnos a divatjátékok könnyebben fognak felkerülni rá, mint a rétegjátékok. Nem hiszem ugyanis hogy egy Football manager mélységű F1/és egyéb autóverseny manager játék kapna annyi szavazatot mint a legújabb Cod/BF rész...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Tapir_606
2012.07.11. 15:14
"...függetlenül attól, hány szavazatot kapott, vagy hányadik helyen áll a toplistán..."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. lackoo1111
2012.07.11. 18:57
Ennek a marhaságnak lesz majd köszönhető az Angry Birds sorozat és a Zynga játékok " hatalmas " sikere a Steam-en .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!